36.hafta Çatı muanesi ve doğum için özel hastaneden devlet hastanesine geçiş. Doğumun başlaması nasıl olur

Merhaba anneler ben kontrolellere hep özele gittim gayet iyiydi bir sıkıntım yoktu bebişte hep sağlıklı geldi bugune kadar doğum ücreti 20 bin Tl özel hastanede onu ödeyemeyeceğim için devlette doğum yapıcam 36+1im şuan 3 hafta önce devlete kontrole gittim nst girdim stajyerler acemi iki saat uğraştırdılar beni idrarı kan tüpüne istediler falan filan sonra doktorumu değiştirdim devlette bugun kontrölüm vardı 36 cı hafta da çatı muanesi olmasi gerekiyor diye biliyorum içeri girdim surat beş karış yüzüme bile bakmıyor doktor ben dedim 3 hafta önce kan idrar tahlili verdim sonucunu söylemedi sadece bebek sağlıklı çıkabilirsin dedi sormasam kilosunu ve gelişimi hakkında da birşey demicekti dedim çatı muanesi olmayacak mıyım 36 haftalığım 1 hafta sonra gel dedi ama kesin bişiy söyleyemem dedi bir daha haftalar bakarız dedi yani benim sancılarım çok oluyor eskiden 5 10 dakikaysa şimdi 15 20 dakika kadar sürüyor sancılarım benim doğumum çok yaklastı 37 de 38 de olabilir oldu ya 1 hafta sonra doğumum geldi napıcam nasıl olcak yani böyle bir saçmalık olamaz devlet hastanesinde doktorun beni tanıması gerekiyormuş doğuma girebilmem için tanıdığım bir abla öyle demişti ben şimdi kontrole özele gitsem doğum zamanı nı ve nasıl olacağını öğrensem doğumum gelince devlet hastanesine gitsem oluyor mu moralim bozuldu ben şimdi bir hafta sonra doğumum gelirse nolacak yani ilk gebeliğim suyum gelirse falan yalancı mı gerçek sancı mı nasıl anlayacağım bana fikir verir misiniz lütfen

Devlet hastanelerindeki doktorlar genelde böyle, neden böyle olduklarını da anlamak zor. Yaşadığın sancılar için fikir vermesi açısından aşağıdaki yazıyı okuyabilirsin. Gerçek sancılar ile yalancı kasılmaları bir birinden ayırt etmende yardımcı olabilir.

2 Beğeni

Benimde bir yakınım muayenelerde hep özele gitti doğumu devlette yaptı maddi durum yok diye ama devlette kayıt actirmis iki kez falan gidip gozukmus

2 Beğeni

Teşsekür ederim evet maleseef öyleler bende anlamış değilim peki siz kaç haftalıksınız çatı muanesine girdiniz mi girdiyseniz kaçıncı hafta da öğrendiniz veya söylediler yani 36 hafta da çatı muanesi oluyor diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum acaba

Bende aynı o şekilde yaptım zaten kontrollerimi hep özele gittim bu 2 ci gelişim falan devlet hastanesine kayıt açtırdım bilgilerim girilsin hani hangi doktor doğumuma gircekse tanışma açısından ama doktor hiç buralı bile olmadı ben şimdi 1 hafta sonra da doğumum gelebilir napıcam bilmiyorum moralim bozuk kesin bişey söyleyemeyiz diyor 1 hafta sonra olsa bile ya doğumum gelirse o zaman mı bakcaklar yani çatı muanesi 36 hafta itibariyle yapılması gerekmez mi siz kaçıncı haftadasınız çatı muanesine girdiniz mi

Ben daha yeni anneyim maalesef bilgim yok dediğim kişide sezaryen oldu doğumu son iki ay devlete gitmiş işte tarih vermişler o gün gidip doğum yapmış

1 Beğeni

Anladım teşşekür ederim yinede sağ olun :blush::+1:

1 Beğeni

Ama internette 37. Haftadan sonra yapılır yazıyor

Devlet hastanesi evet böyle cins cins davranıyor. Ben de çok sinirleniyorum.
Devlet hastanesinde önce normal doğum olması için çabalıyorlar. Doğum gerçekleşmezse acil sezaryen oluyor.
Çatı muayenesinde ya da bir önceki gebeliğin sezaryense bunun gibi kesin sezaryen olacaksın diye tanı konulursa o zaman şuan devlette gittiğin doktor serzaryeni yapıyor.
Normal doğum gerçekleşemez de acil sezaryen kararı alınırsa nöbetçi kadın doğumcu kimse o ameliyat yapıyor.
Onun dışında ebe doğumunu gerçekleştiriyor.

Doğumunun başladığını şöyle anlaman mümkün
Kasılma arası süre 5 dakikaya indiyse hemen acile git

Özelde doğum şeklimi öğrensem, devletteki doktora söylesem olur mu demişsin.
Ben bazen şöyle bilgiler duyuyorum.
Ayşe doktor normal doğum olmaz bunu unut dedi ama mehmet doktor normal doğurttu
Bu daha da seni strese sebep olabilir
Nstye gittiğinde bi ebelerle tanış, kadın doğum servisi hemşireleri ile tanış gelecek belirsizliği azalsın

Şuan gittiğin doktor hakkında araştırmalar yap. Doktora güvenin ne kadar artarsa onun yanında o kadar rahat olursun

Biraz uzun yazdım ama atladığım bir yer oldu mu?

3 Beğeni

Bir de öğrendim ki çatı muayenesini iki şekilde yapıyorlar bir alttan bakıyorlar bir de ultrasonda bakıyorlar.
Bence hastayı sıkmamak için doğum yaklaştığında söylüyorlar.
Bugün yakında doğum yapmış bir kadın gördüm catı muayenesini doktor ultrasondan bakıp söyeledi dedi. Bunu anlatan kadın da özel hastanede doğum yapmış

1 Beğeni

Doğumun yaklaşınca nişan gelmesi de olur. Ordan da doğumun yaklaştığını anlarsın

Nasılsınız dün çok endişeliydiniz bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz? :frowning:

1 Beğeni

Evet internette öyle yazıyor ama 37 veya 38 ci haftalar da da doğuyor bebek illa ki 40 cı haftayı doldurunca doğacak diye birşey yok o yüzden biraz korkuyorum hani erken olursa bi anda doğumum o ana hazırlıklı değilim normal mi sezeryanmi bilmek gerekir o yüzden :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşsekür ederim bana çok yardımcı oldu bu bilgiler içimi birazda olsa rahatlattınız bunları kaydettim mutlaka düzenli aralıklarla takip ediceğim sancı girdiği zaman bakalım bir öncekisine göre daha fazla olursa o zaman mutlaka yine doktorla görüşürüm evet devlette ki doktorları tanımıyorum hepsi kötü diye birşey yok tabiki iyice bir araştırıp iyi bir doktora görünmek gerekir haklısın aslında belki özel başka birşey diyecek devlette başka birşey diyecekler ve oldukça kafam karışıcak daha çok stres olucam belkide haklısın nst ye girdiğimde işte stajer kizlar var genel de bilinçli birisi yok ki kiz ilk kez gelmiş cihazı kullanmasını ilk defa deniyor ve başta alamadı sürekli boş çıkarttı ve 1 saat kadar bekledim bende deney tahtası değilim yani ona sinir oldum yoksa bir daha kine kesin yine sorucağım ve doktorumu değiştiricem

1 Beğeni

Doğrudur o zaman çünkü bu benim ilk gebeliğim ve ben genelde çatı muanesine girip doğum zamanı alındığını bildiğim için hep o şekilde sürüyor zannediyorum ama şöylede birsey var doktorla 2 dakika kadar bile konuşamıyorum yani detaylı bir bilgi vermiyor sizin gibi o yüzden sinirlendim ve stres oldum ya zaten güler yüzlü olup beni bilgilendirmek veya ne zaman olcağını söylemesi daha iyi olurdu bence

1 Beğeni

Yani tabi biraz korkuyorum ilk gebeliğim sonuçta ama yinede çok düşünmüyorum şimdi bende bilemiyorum ne olacağını illa ki sancım artarsa ve suyum gelirse doğumum geldiğini anlarım o kadar bakıyor ve araştırıyorum tabiki ama yinede insan bilmediğinden ister istemez bir düşüncelere kapılıp korkmuyor da değil ama öncekisine göre bi tık daha iyiyim diyelim sizinle sohbet etmek beni bilgilendirmeniz uzun ve detaylı konuşmanız ve bu güzel ilginiz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim gerçekten içim rahatladı keşke herkes sizin gibi olsa :smiling_face_with_three_hearts::heart:

2 Beğeni

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: daha iyi olmanıza çok sevindim.

2 Beğeni

Ne demek gerçekler efendim sağolun iyiyim sayenizde :heart::innocent::pray:

1 Beğeni

1 Beğeni

Sağolun çok yardımcı oldu bu bilgiler :blush::pray:

1 Beğeni