35 yaş ve üstü anneler var mı burda 🌸

Yaştan dolayı riskli çıkmıştı ikili test sonucum fakat kan değerleri vs iyi demişti doktor .20.Haftada perinatoloji ye yönlendirdi. Benimle aynı yaşlarda aynı şeyi yaşayan anne var mı :pray: gebeliginiz nasıl geçiyor bebeğin durumu hakkında doktorunuz ne diyor

1 Beğeni

Ben de 35 yaşındayım, yaş riskim var, hic önemsemedim.doktor nipt testi öneriyor başından beri, test güvenilir olduğu içini, ben yaptrmayi düşünmüyorum

1 Beğeni

Detaylı ultrasona gittiniz peki

Benden de genetik testi istedi doktor fakat buna mecbur olmadigimi isteğim dahilinde yapabileceğini söyledi ben kabul etmedim

31’im ama ense kalınlığı ultrasonda fazla geldiği için nipt testi yaptırmamı istedi, yaptırdık biz de. Çok şükür sonuçlarımız temiz çıktı, içimiz rahatladı:blush: Bizim yaşlarda normalmiş bu durumlar​:face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Çok şükür bebeğiniz sağlıklıymıs​:smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together: şuan için herşey iyi gidiyor gibi bende fakat yaş araya girince ondan dolayı insanı korkutuyorlar​:person_facepalming: anca oku atama bekle doğru insan gelir mi onu bekle yaş dayandı 37 ye

1 Beğeni

@Hava @Sda sizde de risk çıktı mı

1 Beğeni

Hayır, daha 13 haftaligim

1 Beğeni

13 haftada bana ikili test yapıldı. Boyun kalınlığı ve burun kemiği ölçüldü

Perinatolog detaylı ultrason yapıyor. Eğer maddi durumunuz varsa mutlaka genetik test yaptırın. Detaylı ultrasonda görülecek olası şüpheler gen testi ile ortadan kalkıyor.

1 Beğeni

Gen testi yapmayı kabul etmedim. Allah korusun bebekte bir sorun çıksa dahi onu dünyaya getireceğim. Kalbi atıyor hareket ediyor tam bebek goruntusunde kıyamam​:face_holding_back_tears: Anne karnında yapılacak bir durum varsa bebeğim için onu bilmiyorum

Gen testi olası sorunların önüne geçmek için de çok önemli. Elbette her koşulda kabulümüz ancak bazı hastalıklar doğar doğmaz müdahale istiyor. Geç kalınması durumunda Allah korusun daha kötü şeylere sebep olabilir. Bir de o açıdan düşünün. Veyahut anne karnında müdahale edilebilecek bir durum olabilir. Bilinmezlik yerine bilip önlem almak bana daha doğru geliyor.

3 Beğeni

38 yaşındayım ikili testim 73/1 çıktı amniyosentez yaptırdım

2 Beğeni

Yok bisey cikmadi ne derlerse yaptim

1 Beğeni

Çevremde yaptıran var testleri yapmayan da çoğunlukta bilemedim :person_facepalming: yapmayan anneler bilinçsiz kişilerde değil mühendis öğretmen vs

1 Beğeni

Risk yoksa yaptırmaya gerek yok zaten.

1 Beğeni