Merhaba kızlar bugun kontrolüm vardi 35. Haftada bebegimin kilosuna doktor 3 kilo dedi. 32+5 te de 2327 kiloydu. 29. Hafta civarinda da 1300 kiloydu. 35. Haftada bebek 3 kilo ama benim düzenli ve dengeli beslendigimi ya da cok istahli oldugumu soyleyemeyecegim. Mesela kahvaltiyi zorla yapiyorum ve ara öğünde tek canim istediginden meyve yiyorum birde normal bir sekilde aksam yemegi yiyorum. Bebege kilo aldiran kasar, kefir, ceviz vs bunlari da hic tuketmedim sadece her gun bir muz mutlaka yedim. Bunlari dememin sebebi bebegin kilo alimi sanirim birazda genetik çünkü bende 3600 kilo dogmusum muhtemelen bebekte bana çekmiş. Evet duzenli ve dengeli beslenin ama benegin kilosunu da cok kafaya takmayin bazen yediklerimiz ictiklerimizle de bir alakasi olmuyor. Bu arada ben 1.66 boyundayim ve 53 kilo ile hamile kaldim. Suan 64 kilo olmusum. Karnim da öyle en fazla 4-5 aylik gosteriyor çünkü ic karnim genismis. Karninizin cikmamasini da hic takmayin yani. Herkesin bebeği sağlıkla doğsun inşallah. Sağlık olduktan sonra kilosu önemli değil gelişim geriliği yoksa ne yesemde kilo aldirsam niye kilo almadi diye stres yapmayın bazen sizin elinizde olmuyor.
Merhaba canım, gerçekten çok güzel ve rahatlatıcı bir bakış açısı paylaştın!
Her hamilelik farklı, bebeklerin gelişimi de aynı şekilde bireysel olarak değişebiliyor. Bebeğinin 35. haftadaki kilosu, aslında hem senin hem de bebeğin için sağlıklı bir gösterge. İdeal olan, bebeğin gelişiminin normal seyrinde gitmesi, bu yüzden kiloyu ya da karın büyüklüğünü çok fazla kafaya takmamak gerektiğini vurgulaman çok doğru.
Dediğin gibi, genetik faktörler de büyük rol oynuyor, yani senin doğum kilonun da bebeğin kilosuna etki etmiş olabilir. Yediklerin ve içtiklerin kesinlikle önemli olsa da, vücudun bazen başka yollarla da bebek için gerekli besinleri sağlayabiliyor. Özellikle kahvaltıyı zorla yapmak ve dengeli beslenme konusunda endişelenmek oldukça yaygın olsa da, önemli olan stres yapmamak. Yavaş yavaş vücudunun seni ve bebeğini destekleyecek şekilde hareket ettiğini unutma.
Bebeğin sağlıklı olduğu sürece, kilo veya karın büyüklüğünden dolayı endişelenmek yerine, rahat olmaya çalışmak çok daha faydalı. Aynı zamanda, hamilelik sürecinde her kadın farklı hissediyor ve bedeninin tepkisi de farklı oluyor. Kendi bedenini ve bebeginin sağlığını öncelemen, her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor.
Herkesin sağlıklı ve mutlu bir doğum yapmasını dilerim! ![]()