Merhaba haninlar 35 haftalik.gebeyim.bebegin basi buyuk denildi bir sorun teskil.edermi korkmalimiyim.nasil bir yol izlemeliyim BPD 40+1 98 pden buyuk Hc 39 96 pden buyuk Ac 36 +5 93 p Fl 36+3 Efw 3210 gr Uad normal Degerlerim.bu sekilde Basına gelen varmi
@Buğcan merhaba Her gebelik ve bebek farklıdır. Bu durum, makrozomi (iri bebek) olarak adlandırılır. Ancak, bu tek başına bir sorun teşkil etmez.
Tesekkür ederim doktor yapisal.genetin olabilir dedi ama endiselenmedim.degil
Aa aynı haftadayız ve ölçümlerimiz aynı. Normal doktorum perinatolojiye yönlendirdi perinatoloji doktoruda şuan hiçbirşey öngeremeyşz takip edicez sadece belkide yapısal belkide doğduğunda öyle çıkmayacak dedi. İlk oğlum da da doktor biraz iri kafalı galiba demişti öyle de oldu eliminde kafa yapısı büyük yapı olarak da öyle zaten boy vs. iri.
Ya benibiryere yönlendirmedi yapisal olabilir henetik olabilir dedi devlette.özeldeki doktorum yapili bebek.olacak.demişti yine ozelden baska bi doktora degerleri.aytim.oda sadce kafasi degil.genel.olarak buyuk bebek dedi bi muayene ederiz dedi gebelik.sekeriyle alakalida olabilir dedi Benimde kafam.karismadi degil ama odem.falan olsa gozukurmus ultrasonda doktor normal.dedigine gore normaldir herhalde ha birde erkek bebekte biraz kalip buyuk oluyomus kiz bebeklere gore
Evet ikimizde aynı şeyleri söylemişler, sıvı vs olduğunda gözüküyormuş benim diğer ölçümlerde aynı sizin gibi 2-3 hafta önde gidiyor zaten bende o yüzden çok evham yapmıyorum. Şeker testinde vs. de sorun çıkmamıştı zaten. Sağlıkla kucağımıza alalım inşAllah. Doğum şekli bellimi sizin.
Amin işalalh saglikla jucağimiza aliriz doğum.şeklim sezeryan sizin bellimi
Benimde sezeryan olucak, ilk çocuğumda o şekilde oldu
Rabbim.hayirlisi ile.saglikli bir şekilde kucağimiza almayi nasip etsin inşalalh