34 hafta erken doğum ve meme reddi

Merhaba 34 haftalık doğum yaptım. Gebelik zehirlenmesi sebebiyle erken doğum oldu ve bebeğim 7 gün kuvezde kaldı. Sonrasında hastanede anne çocuk kontrolü gözetiminde 3 gün kalarak prematüre bebeğimle besleme ve bakma eğitimi verdiler. Bebeğimin kuvezde olduğu sürede elle sağım yaparak sonrasında mochi pompa ile süt sagip bebeğime hergun bıraktık. Şu an bebeğim memeyi emmiyor. Finger feeding denen bir yöntem ile ağızdan hortumlu kanul ile beraber şırınga ile anne sütü ve mama ile beslenme yapıyoruz. 2 kere ayrıca hastanede emzirme danışmanı ile çalıştık. 2 sinde de hastanede emdi ancak evde ne yaparsam yapayım 3 kere haricinde emmiyor. Bu durum normal mi basiniza daha önce geldi mi ? Nasıl emecek neden meme reddi yaşıyoruz hiç anlamıyorum. ayrıca bebeğim biberonu da sevmiyor ve içmek istemiyor. Sadece finger feeding ile besleniyor.

Bn ilk kızımı 7 aylık 1500 doğdu 2 ay kuvezde kaldı sütümü sagdim verdim biberon besledim bn beni hiç etmediği için sütüm de gitti arı mama pirinç unu verdim hep ekmek içi çayla cici bebe verdim çok şükür şimdi 7 gidiyor

Çok geçmiş olsun​:folded_hands: şükür sağlıkla büyütmüşsunuz. Sizin kuvezde çok daha uzun kalmistir. Bu süreci yaşamayan anlayamaz çok zor bir anne için. Çok geçmiş olsun tekrardan .Premature olması çok korkutuyor beni. Bende mama ile beraber anne sütüne devam ediyorum evde sagarak. Meme reddini bir türlü çözemedim.

Dudakları küçüktü ilk Bebek ilk annelik tecrübe yok gibi bişe ama ikici 3 4 5 6 7 çocuğu olan artık tecrübe edinmiş oluyorlar canım düşün eski insanlar doktor yok asi yok ama tarla ortasında doğum yapıp bebeğini emziren olmuş son 4 ay lik Ken ek gıda veren olmuş onlar Korkmaz Ken biz endişe ediyor ve korkuyoruz eski insanlar bı bak hiç bir aşısı yok kaç yıl yaşamışlar bnm dedem ve nenem 100 yaşını gecik yaşadılar ve torun gördü torunun dan gelen bebeği gördü o bebek büyüdü onun bebeğini gördü düşün hiç hastaneye gitmemiş

@Hgem Prematüre bebeklerde meme reddi çok sık görülür. Meme emmek, Prematüre bebeğin yaptığı en yorucu egzersizdir. Kuvezde beslenirken damla damla alırken, memede akışı kontrol etmek için çene kaslarını çok daha fazla kullanması gerekir. Çünkü hastanede danışman, bebeğinin ağzını doğru yerleştirmek için memeni adeta hamur gibi yoğurur. Evde o pozisyonu tek başına yakalamak zaman alır. Finger feeding biberona göre memeye çok daha yakın bir kas hareketi gerektirir. Bu, ileride memeyi kabul etme ihtimalini artırır. Finger feeding ile beslenmeye devam ederken, bebeğinin idrar çıkışını (günde 6-7 ıslak bez) ve kilo alımını mutlaka takip et. Eğer kilo alımı yavaşlarsa, panik yapmadan finger feeding miktarını arttır. Meme reddi yaşarken sütünün kesilmemesi için 3 saatte bir mutlaka sağma işlemini yap. Bebeğini aç karnına değil, hafif tokken çıplak olarak göğsüne yatır.Amaç emzirmek değil, kokunu ve tenini hissetmesini sağlamak. Meme ucunu yanağına sür hissetsin, koklasın. Emzirmeden önce hafif ılık kompres yapıp, elle birkaç damla süt sağarak meme ucunu yumuşat ve süt kokusunu yoğunlaştır. Zor ve sabır isteyen bir süreç ama sonrası mutlu son olacak inşaAllah pes etmeden devam lütfen :hibiscus:

Çok teşekkür ederim. Verdiginiz bilgiler çok değerli benim icin. Deneyeceğim :folded_hands:. Umarım biran önce önce cozebilirim.