34+3 haftalik kilosu 2600 gram sizce normalmi

Merhabalar arkadaşlar bebeğim 34+3 haftalık kilosu 2600 gram sizce bebeğimin kilosu haftasına göre iyi mi ? ben normal doğum olmasını istiyorum fakat devlet Hastanesindeki doktorum 4 kilonun üstüne sezeryan yaptıklarını söyledi . Doguma 6 hafta kaldı .bir arkadaşıma doktoru " bebek son ayda suanki aldığı kilonun yarısı kadar kilo alır ." demiş böyle bir hesaplama yaptığımda 2600÷2 :1300 gram son ayda almış olacak Şuan 2600 gram + 1300 gramda son ayda alsa =3900 gram oluyor fakat 2 haftası daha var KİSACASİ BEBEGİN KİLO ALMAMASİ İCİN NE YAPMAM NELERE DİKKAT ETMEM GEREKİYOR NORMAL DOGUM İCİN NE YAPMAM LAZIM YARDİMLARİNİZİ GÖRÜŞ VE ONERİLERİNİZİ BEKLİYORUM :innocent:

1 Beğeni

Merhaba, bebeğinizin kilosu 34 hafta 3 gün itibariyle oldukça iyi görünüyor. Bebeklerin son haftalarda ne kadar kilo alacakları değişkenlik gösterebilir. Genelde, bebekler son trimesterde haftada yaklaşık 150-200 gram arasında kilo alırlar. Ancak, bu sadece bir ortalama ve her bebek farklı olabilir.

Bebek Kilosunu Kontrol Etmek İçin Öneriler

1. Dengeli Beslenme: Aşırı kalori alımından kaçının. Dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Şekerli ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durun.

2. Düzenli Egzersiz: Hafif yürüyüşler ve doktorunuzun onayladığı hafif egzersizler yapabilirsiniz. Bu, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için faydalıdır.

3. Sıvı Tüketimi: Yeterli miktarda su için. Dehidrasyon, bebeğinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir.

4. Düzenli Kontroller: Doktor kontrollerinizi aksatmayın. Bebeğinizin gelişimini yakından takip etmek önemlidir.

Normal Doğum İçin Öneriler

1. Doktorla İletişim: Doktorunuza normal doğum isteğinizi açıkça belirtin. Kilonun yanında diğer faktörlerin de doğum şekline etki edebileceğini unutmayın.

2. Doğuma Hazırlık Kursları: Eğer mümkünse, doğuma hazırlık kurslarına katılın. Bu kurslar, doğum süreci hakkında bilgi sahibi olmanızı ve rahatlamanızı sağlar.

3. Nefes Egzersizleri: Doğum sırasında rahatlamanıza yardımcı olacak nefes egzersizleri yapmayı öğrenin.

4. Stres Yönetimi: Stres seviyenizi düşük tutmak için rahatlatıcı aktiviteler yapın. Meditasyon, yoga gibi yöntemler bu konuda yardımcı olabilir.

Sonuç

Bebeğinizin kilosu gayet iyi ve normal doğum yapabilme şansınız yüksek. Ancak, doğum şekli konusunda en doğru kararı doktorunuz verecektir. Sağlıklı ve huzurlu bir doğum süreci geçirmenizi dilerim! :cherry_blossom:

bana cevap verip içimi ferahlattiginiz için size çok teşekkür ederim

Ben 36.haftadayım 2.800 gram sizinki baya iyi

1 Beğeni

Çok fazla diye düşündüm programda ve internette baktım 400 500 Gr fazlamiz var olarak gözüküyor Eğer 4 kgyi geçersek sezeryan olmak zorunda kalacağım için endiseliyim

Merhaba 34 haftalık bizimde 2600 gr dedi şuanlık doğum normal gözüküyor dedi :smiling_face:

Ben 36 haftayım 2700 gram olmuş az gibi geldi

Benimde öyle yaa zaten 37-38 gibi doğacak bebeğim 3000 olurmu ki

Bi fikrim yok umarım olur

1 Beğeni

Geçen hafta bizim kilomuzda 2600 du bugün tekrar gittim 2800 olmuş doktorum şekerli şeyler hiç yeme diyet ve bir saat yürüyüş önerdi 35 haftalık olduk. Son haftalar dikkat edeceğiz artık ne yapalım :blush:

2 Beğeni

Yaa bende şeker çok yiyorum demekki dijkat etmek lazım

Bence kilolar gayet iyi ya ughulamaya gore de , benim kizimin kilosu düşük 36+2 de 2.400gr dedi doktor haftasina uygun dedi ama simdi siz diyince normal gelmedi :sweat_smile: ama 2 hafta geriden geliyor bebisimiz belki 2 hafta geriye göre normal demis olabilir

1 Beğeni

Ben 34 haftalıkken 3.300 şuan 36 haftalık yarı. Doktora gidecem bakalim doğuma alacakmi

1 Beğeni

Olabilir 37 haftalıkken 2767 kg bebeğim 38 haftada 3000 kg olmuş bebeğe kilo aldıracak besinler yemen lazım onların daha çok faydası oluyor

1 Beğeni

Benimde geriden geliyordu sonra düzeldi önden gitmeye başladi haftsına göre hep fazla ççıkıyordu şuan duruldu gibi

1 Beğeni

Maşallah sizin bebişe tosuncuk gelecek :innocent:

Yiyorumda aslında kefir muz kaşar peyniri

Kefiri bilmiyorum da muz süt ceviz havuç çerez kuru baklagil yemekleri birde ben gunluk 1 tane soda içiyorum kalsiyumu yüksek olduğu için onu bi doktoruna danış istersen

1 Beğeni

Benimde 35 hafta devlet hastanesinin biri 2850 dedi, diğeri 3100 benim Kendi doktorum 2750 dedi bende arada kaldım ama iri bebek önde maşallah haftasına göre ayın 15 20 Şi doğum sizce hangisi doğru kızlar

Benimde 25 haftalıkken 800 grm dı kilosu iyimi sizce şimdi 26 haftalık olduk :roll_eyes: