İyi akşamlar güzel anneler
33. Haftalik gebeyim bu hafta bebegimin hareketleri çok sert ve hareket ettikçe hem karnım hemde vajinam çok ağrıyor. Dinlenince geçiyor evet ama vajinama sanki bıçak saplanıyor. İlk gebeliğim ve hiç tecrübem yok cumartesi günü randevum var. Bu haftalarda bu ağrı normal mi yardımcı olursanız sevinirim ![]()
![]()
Kaçıncı hafta da başladı çok sert tekmeler acaba??
@Yagmurbasturk Vajinada bıçak saplanması hissi;Büyüyen rahim, çevresindeki organlara baskı yaparak ağrıya neden olabilir.Doğum için vücudunun hazırlanması sürecinde pelvik eklemlerin gevşer ve bu da ağrıya yol açabilir. Bebeğin büyüdükçe karnında daha az yer kalması nedeniyle hareketleri daha belirgin ve bazen de ağrılı olabilir. Doğum pozisyonunu almaya başlaması nedeniyle bebeğinin hareketleri daha farklı ve yoğun olabilir. Braxton Hicks kasılmaları olarak bilinen, doğum öncesi kasılmalar da bu dönemde artabilir ve ağrıya neden olabilir.
27 de başladı ama bu hafta cok farkli yani o kadar ağır ve acılı ki sanirim kol ve bacaklarini ayni anda itekliyor hem sagda hemde solda hissediyorum kaburgalarimi acıtıyor
Cok teşekkür ederim ![]()
![]()
Benim 27 haftalık oldu ama öyle sert tekmeler atmıyor o yüzden merak ettim
- Haftaya kadar cok duzenli olmazmis bebeklerin hareketleri bizim fiziksel özelliklerimiz ile, ic karin durumu vs cok ilgisi var hic paniklemeyin cunku ilerleyen haftalarda da acidan zıplatıyor

Sağlıklı olsun da bebeğim tekmesiyle acıtacağı günleri bekliyorum 🫶🏻![]()
Sağsalim alalım kucagimiza insallah ![]()
Amiiinnnn amin inşallah ![]()
Bende de oluyordu Şuan 39. Haftadayım o yürütmeyecek şekilde bir anda girdiğinde sancı oluyormuş 5 dk da bire düşsün diye bakıyorum ama çok düzensiz Benimde ilk gebeliğim bnde birşey var sandım ama herşey normaldi
Bir anda giriyor evet 10 dakika sürüyor bu ara ara batma uzaninca kesiliyor sag salim alalim bebeklerimizi kucagimiza ilk olunca herseyden pimpirikleniyoruz iste
Valla ben kanama su olayı olmadıkça hamilelikte kuyruğum bile çıksa normal olacağını öğrendim Artık doğsun istiyorum hayırlısıyla doğuralım
Banada öğrettin teşekkür ederim ![]()
![]()