Merhabalar, ben 32 hafta hamileyim ama 2 haftadır kalp sıkışmaları, nefes darlığı gittikçe artmaya başladı. Sürekli ağlama hissi geliyor bundan dolayı. Bugun doktora gittim bebeğin iyi olduğunu söyledi. Beni ise kalp doktoruna yönlendirdi. Yarın gideceğim ama bu devamlı biri eliyle kalbimi sıkıyormuş gibi hiss geçmiyor. Kalp atışım 105-110 arası oluyor. Buda hamilelikte normal sayılıyormuş. Sorum şu ki, benim gibi bu kadar kalp sıkışması hiss eden var mı? Her kes normal diyor ama bu şimdiden böyleyse sonrakı haftaları ben düşünemiyorum. Otururken, uzanırken sürekli sorun yaratıyor bana. 30+ hamileler sorumu cevaplarsa sevinirim![]()
Bende 32. Haftaya girer girmez nefes darlığında ciddi artış yaşadım. Ciğerlerime vuruluyormuş gibi nefes atımları üfürme oluyor. Bazen dediğiniz gibi kalp 120 lere kadar ulaşıyor. Yatağa uzanınca kafam yüksekte olmayınca darlık artıyor. Ateş basıyor panik hissi geliyor çaresizlik hissi geliyor. Belli bir haftadan sonra azalacağını düşünüyorum sonsuza kadar sürmeyecek sonuçta teselli ediyorum. Artacağını düşünmeyin her günü daha iyi atlatmak için odaklanın. Mesela şunu keşfettim bir tık fazla yorgunlukta ve streste bu hissin çok arttığını. Allah yardımcınız olsun ![]()
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynen öyle az önce bende strese bağlı olarak daha çok arttığını fark ettim. Allah hepimizin yardımcısı olsun![]()
Mrb canm, bende hızlı kalp atışım yüzünden doktora cok gittim, EKG vs çekildi birşey çıkmadı Gebelikte beden 2 can için fazla efor harcadığı için haliyle hızlı olması normal dedi doktorum. Önemli olan sakin ve uzanırken ölçüm yapmak ozamanda cok hızlıysa kardyolog önerdi. Benm sakinken uzanırken 90 lara düşüyor, ama 125 bile gördüğüm oluyor hareket esnasında ve genelde yemekten sonra nefes darlığı kalp atışım cok hızlanırdı buda kan dolaşımı karın bölgesine yoğun olduğu için hızlanması normal demişti Dr anlicağın normal diyor doktorlar, ölçüm yap uzanırken nasıl ve not et. 39 haftalığım nefes darlığım birazdaha iyi ama kalp atışım birazdaha fazla haliyle bebek büyüdü ağırlaştım bu sebepten bolca dinlenmek gerek.