Evet bende etmezdim
Aslında bnde önce kabul etmedim ama anlamadığım bı şekilde kendimi o masada buldumyani o kadr rahtsizdim ki ne yaptığımı mi gerçekten bnde anlamadım korktum sonra birşey olur diye kanama faln ama çok şükür hiç birşey olmadı
O muayene ne bn hiç bilmiyorum nasıl oluyor
Alttan elini orana koyuyor ve içerde açılma var mı diye bakılıyor
Hiiiieee ne zaman oluyo bu bize mi bağlı mesela bn istemsem yapmz mı yaprmı yıne de
valla onunla ilgili hiç bı fikrim yok eğer yanlış bilmiyorsam 38. Haftada mutlaka bakılması lazım benim sadece erkn bakıldı o kadr yani ne kadarı senin isteğine bağlı maalesef bı bilgim yok canm
Çatı muayenesini doktor uygun görürse yapar. Her zaman istenen bir şey değil. Risk gördüyse mutlaka bakıyorlar. Ultrasonla da batın değil vajinal ultrason ile görünüyor sanırım. Vajinal ultrason yerine el ile bakıyorlar. Arkadaşım normal doğum yaptı. Doğum sırasında kaç kere bakmışlar sayısı belli değil diyordu. Benim doğum sancım başlamıştı 34.haftada çatı muayenesi yaptı. Çatı dardı sezaryen planlaması yapacaktık. Suyum gelince doğum öne çekildi ama doktorum ve ebe tekrar çatı muayenesi yaptı. Son kararar olarak çatım dar olduğu için sezeryana alındım. İsteğe bağlı olacağını sanmıyorum
Merhaba, ben erken doğum riskini tetiklediğini söylemedim. Acaba yorumlarda mı böyle bir şey yazan olmuştu? Çatı muayenesi (erken) doğumu tetiklemez ama çatı muayenesi yaparken membran sıyırma da yapılırsa, bu membran sıyırma işlemi doğumu tetikleyebilir. İkisi birbirinden çok farklı işlemler
Merhaba, çok ender durumlar dışında gerekli bir muayene olmadığı için rutin uygulanmasını eleştiriyorum ama kimseye bir muayeneyi yaptırırın ya da yaptırmayın demiyorum aslında. Bu sizin kararınız. Gerekli görmememin nedeni de; pelvisteki kemik yapının sabit olmaması, gebeliğin son haftalarında hormonlar sayesinde yumuşak dokuların daha fazla esneyebilmesi ve bebeğin kafasının doğum kanalına uyum sağlayabilmesi sayesinde, birçok bebeğin vajinal doğabilmesi. Tabii doğum sırasında hareket özgürlüğünüzün olması çok önemli.
Daha doğum başlamadan, anne ve bebek doğum için birlikte çalışmamışken çatı darlığı ileri sürülerek direkt planlı sezaryen yapmanın hem bu doğum hem de ilerideki gebelik/doğumlar için ciddi etkileri söz konusu. Bu yüzden Almanya’da çok nadir durumlar dışında çatı muayenesi yapılmıyor. Doğum başlıyor, eğer belli bir süre içinde beklenen ilerleme gerçekleşmezse (bu bebeğin başı optimal yerleşmediği için, çatı dar olduğu için ya da bizim bilmediğimiz başka bir nedenden kaynaklanabilir), o zaman sezaryene dönülebiliyor.
Ben, özel bir durumum da olmadığı için çatı muayenesi yaptırmazdım. Çünkü bu muayeneden gelecek bilginin benim için bir önemi olmazdı. Biri bana “çatın dar” dese bile vajinal doğumu dener, doğumda ilerleme olmazsa sezaryeni kabul edebilirdim. Siz, sizin için doğru kararı doğum ekibinizle yaptığınız görüşmeye göre verebilirsiniz.
Sadece şunun net olmasını istiyorum, bu sizin bedeniniz ve hangi muayenenin yapılıp yapılmayacağına siz karar verirsiniz. Doktor ya da ebe bu ve benzeri muayenelerin, testlerin, kontrollerin yapılmasını önerecektir ama yapılıp yapılmayacağının kararını siz veriyorsunuz.
Böyle yazıyorum ama bu sohbetteki herkesin bebeğini doğurmuş olma ihtimali çok yüksek
Aaa siz gerçekten bu platformda mısınız aklımıza takılan her şeyi de sorabilir miyiz