Kızlar 32+6 günlük hamileyim parmakla muane yaptılar ve canim cok acidi ilk dayandim bi sekilde yapildi sonra kamera ile baktilar çubukla o da tamam bife karin ultrason u yaptilar. Daha sonra nst de kasilmalar cikti tekrar alttan muane yaptılar parmakla bu sefer canim hadddinden fazla yandi doktor mu neyse bana gelmis dedi ki ben bu saatte (02.55) bu muaneyi yapmak zorunda degilim bana yardimci ol dedi bende dedim ki canim cok yanmasa gerçekten bi sikinti yapmicam ama canim cok yaniyor dedim bana bağırdı ve bana kagit imzalatti anne bebek ölümü dahil herseyi kabul ediyorum servisk acilma muanesini kabul etmedum diye burada suan kim hakli
Ben tek böbrek ve çift rahimliyim doğuştan ve benim kontrollerimi yapan doktorlar (2) sezeryan i ön gördü normal kesinlikle degil dedi ve bunu onlara söylememe ragmen normal dogum yapacakmisim gibi muane ediyorlar acildeki kadin doğum
Tam bende inanki bilmiyorum ilk gebeligin izin bile almadan yaptılar kendi kafalarina gore hersey
Bide ciger gelistirici igne vurdular iste gece
Canım eğer açılman var ve sezeryana karar vermişsen muayene edip açılmayı görecekki durduracak tedavi versin veya sezeryana alsın.
Suan sabah ankara bilkent sehir hastanesine ambulans la sevk ettiler hacettepe hastanesinden bebek yoğun bakım unitesi dolu diye
Cok teşekkür ederim suan bilkent sehir hastanesindeyim burda bakıyorlar
Canım doğum mu oldu yoksa önlem olsun diye mi yoğun bakımı boş hastaneye geçtin. Ne diyorlar durumun hakkında
Dogum olmadi ama bende anlamadım sabah yanima geldiler burada yenidogan yoğun bakım unitesi dolu oldugu icin seni bilkent e sevk edicez dedi dun sabah 6 gibi ambulansla bilkent sehir hastanesine geldim beni muane eden doktorlar sordu dogum un başladığını ve bu yüzden seni gerçekten buraya mi gonderdiler dedi saskinlikla bende bilmiyorum birden bu bilgiyle buraya geldim ben dedim burdakiler dedi ki acilmaya rahmin meyilli dedi bu yuzden ilac vericez agizdan dedi hani ne kadar gecikse o kadar iyi dedi peki tamam dedim 2 adet turuncu yumusak kapsul verdiler ictim suan sanci vs yok bu yuzden alttan muane felan da yapmıyorlar ben normal de dogustan tek bobrek ve çift rahimli olduğum icin sezeryan dediler benm dogumuma hacettepe polikinligi daha sonra acildeki doktorlar normal olacak doye tutturdu ben diyorum ki benim buradaki takip eden perinatoloji doktoru asla normal degil sezeryan olacak diye beni kac kere ikaz etti dedim normal dogum istemiyorum dedim dinlemedi duymamazliktan geldi her neyse bilkent e geldim buradaki doktorlar da ilk dogum oldugu icjn sezeryan onermiyoruz normal doguma engel hicbisi gözükmüyor çift rahimli olman engek degil dedi sıkma canini dedi ama ben yine de kendimi sezeryan a alistirdigim icin cok korkuyorum normal dogumdan hatta kafata takmaktan dudağım bilr ucuklamis ne yapcam bilmiyorum cok mu zor kizlar normal dogum suan asiri stres icindeyim biliyorum bebege de zarar ama kendimi toparlayamiyorum 33+1 günlük hamileyim suan 2 doz ciğer gelistirici iğne yaptilar 24 saat aralıklarla
Ben 37+5 oldum nst ye git ondan sonra gel alttan muayeneye alacaz seni dediler. Ama bizim büyükler alttan muayeneyi asla önermediiler izin vermediler yaptırayım. Çok canını yakacak dediler. Sancıların olmadan açılman olmadan hastaneye gitme diyorlar ne yapmalıyım
Bizimkiler de gebeligin erken donemlerinde önermesi ama kuzum haftan gelmis acilma varmi yokmu illa bakacaklar benim de acilmaya meyilli servisk uzunligu kisalmis 23mm de suan 33+1 de yim normal de bu hafta da 34 mm olmasi lazimmis ilaçlarla durdurdular kisalmayi ama alttan muaneyi suan bile bana yapıyorlar yapmak zorundalarmjs acilma varmı diye tabi bazi kadınlar aci hissetmezken ben cok aci hissettim her muanesinde ama kurtulamiyoruz iste
Yani ne diyorsunuz yaptırmalı mıyım çatı muayenesi
Normal doğumsa kesinlikle yaptirin acilma olup olmadigi belli oluyor yaklasik 10 dk once bana yaptılar hala hastanede yatıyorum bende vajinusmus var istemsiz kas sikilasmasi ama buna ragme. Canım acisa da yaptırmak zorundayım yoksa acilma olup olmadigini göremezler
Doğum sancıları geldikten sonra doktora gidildiğinde doğum öncesi bakıyorlarmış zaten açıklığa
Hem doğum oncesi hem de dogum surecinde doğum aninda surekl bakıyorlar mis bebegin kafasi cikiyromi cikti mi diye ve kafası cikinca cevirmek icinde el koyuyorlarmis bana boyle demislerdi
Iyi bari şimdi çatı muayenesi olmasak da oluyormuş demek ki teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
Canım yaşadığın kafa karışıklığı çok zor biri öyle biri böyle diyor falan. Haklısın. Ama sana şöyle diyeyim benim ilk doğumum normaldi. Hemde suni sancılı kesili falan. Ama iyileşme sürecim o kadar güzeldi ve aslında doğumum bana özeldi ki şimdi ikinci doğumum da normal olsun diye dua ediyorum. Birebir aynı şeyleri yaşamaya razıyım. Askerlik anısı gibi ya anlatacak bir sürecin oluyor. Sezeryana alınacak olsam kısacık birşeyler anlatıp geçecem işte uyuşturdular bastırdılar ağladın götürdüler hazırlamaya o arada beni diktiler odaya geçtim sonra seni getirdiler falan. Ama normal doğumda her anı her saati başka özel. 20 saat toplamda sancım olmuş başından sonuna. Resmen o sancıları yaşamak bile ayrı bir his. Sancı sakinleyince derinden rahatlayıp o sancıların sana bebeğini getirip kollarının göğsünün arasına vereceğini bilmek çok güzel
Cok haklısın cok guzel seyler yazmissin aslinda ama ben bu korkumu nasil yenicem bilmiyorum o cati muanesinde açılma var mi diye her baktiklarinda canimdan can gidiyor sanki dogumu dusunemiyorum erken dogum riskim var bebek kanala inmis bel ve sirt agrim var kasiklarim da baski var
Doğum başladığında vücut kendini öyle bir hazırlıyor ki. Sancıların bastırdıkça açılıyor ve vajina kaslarındaki sertlik yumuşuyor.