31 haftalık hamilelik'te sırt bel agrisi

31 haftalik oldum kizlar gecmeyen sirt bel ağrısı var yanlarim batiyor artik uzaninca bile gecmiyor tasiyamiyor muyum anlamadim basina gelen.varmi

Benim gebeliğin en başından bu yana var su anda 23 haftalık olduk maalesef gecmiyor bende care bulamadım oturmakta yatmakta rahatlatmiyor

1 Beğeni

Bende 20 haftalık oldum hala ağrır sırtım arada bı karnım uyuyamıyorum gece ya nolcak bilmiyorm

@Fundazyn Gebelik süresince vücudun ağırlık merkezinin değişmesi, karnın büyümesi ve rahmin büyümesi pelvik bölgedeki eklemlerin relaksin hormonunun etkisiyle gevşemesi sonucu da ortaya çıkan bir durumdur. Pilates ve yoga gibi egzersizler hem fiziksel hem de zihinsel rahatlama sağlayarak bel ağrısına iyi gelebilir. Bunun yanı sıra sırt ve karın kaslarına yönelik hafif streç hareketleri de beldeki ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. uyurken sırt üstü ya da yan yatmak, rahat bir yatak ve yastık kullanmak da ağrıyı önemli ölçüde azaltabilir.Ayrıca D vitamini ve kalsiyum almak ağrılarınıza iyi gelecektir.

Bende aynı öyleyim. Ekstra olarak parmaklarım ve biraz ayakta dursam ayağım da ağrıyor :face_holding_back_tears: Dr a söyledim normal olduğunu söyledi ve magnezyum yazdı biraz hafifletir ama tam geçirmeyebilir ddi.

Kızlar bel ağrısına ne iyi gelir bilen biri bişi desin azcık ayakta dursam belimin ağrısından hareket edemiyorum normal yürüyemiyorum çok ağrım var belimde Ya

Bol bol dinlenme ve hafif masaj iyi geliyor birde kalsiyum takviyesi kullanabilirsiniz bende de 31 de başlamıştı ağrılarım şuan 36.haftadayım ve aşırı dizlerim ağrıyor azıcık bile yorulsam o nedenle fırsat buldukça dinlenin