30. Hafta karında kasılma

Merhaba hanımlar
Ağrı demek istemiyorum. 3 gündür karnımın altı sanki regli olacakmışım gibi ağrı acı değil ama kasılma diyelim. O duyguyu hissediyorum.
Kesin bu da normaldir :melting_face:
Sizde de bu oluyor mu?
Oluyorsa ne sıklıkta oluyor :innocent:
Haftaya ilk defa nst’ye giricem

2 Beğeni

Evet bendede öyle regl agrisi oluyo gunde bir iki defe oluyo

2 Beğeni

Doğumun yaklaştığı için bebiş kendini doğuma hazırlama sürecine başlıyor. Yavaştan yeri de daralmaya başladığı bebişin hareketlerini artık kasılma gibi, regl sancısı tarzında hissedebilirsin. O haftalarda bende de olmuştu ilk gebeliğimde. Ben doğum sancısı sanıp hastaneye koşturmuştum hemen​:joy::joy: Hâlbuki bebişin hareketlerini ben kasılma sanmışım. Rahim de kendini bebekle birlikte doğuma hazırlıyor tabi ki, o da bu kasılmalara sebep oluyor. Gaz sancısı tarzında ani batmalar da yaşayabilirsin, bu da yine normal bir durum canım. Bende 30. haftadan sonra günde birkaç kere oluyordu bu kasılmalar. Zaten belden başlayıp kasıklara doğru inen düzenli kasılmalar yoksa telaş yapma böyle durumda. Vücudun, rahmin ve bebiş doğuma hazırlıyor kendini. Eğer çok şiddetlenirse de doktoruna bilgi verirsin :blush:

2 Beğeni

Teşekkür ederim çok güzel anlattınız.
Siz böyle tecrübenizi anlatınca ne kadar da sakin olduğumu fark ettim.
Regli olacakmışım gibi yaşadığım kasılma, doğumda da bu hissiyat mı olacak bundan daha fazlasi mı?
Eğer buysa beklediğim gibi
Ben hala ağrı acı hissedeceğime inanmıyorum
Siz ne dersiniz :sweat_smile::blush:

1 Beğeni

Bende de oluyo 25haftalığız ara sıra oluyo ama çok fazla olmuyo

1 Beğeni

Bende oluyor ve regl zamanım onuncin ağrıyor diye dusunuyorum.ben normalde regli oldugumda çünki çok agriyor eziyet çekiyorum gercekten kusuyorum falan.onuncin oyle olduğumda biliyorum ki regl ağrım ,regl zamanım gelmiş diye ağrıyır diyorum.
Ve bu kasilmanin başka bir seklide var ki ,o aciyi bir anne asla tahmin bile edemez ,çünki degişik bir ağrı .
O ağrı olduğunda ,bebek buyuor diye karın gerginleşiyor .yani.iki tur karinda ağrı oluyor regl gibi ve gerilme gibi

1 Beğeni

14 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Bebek kıyafetleri ne zaman alınmalı?

@Cansu Umarım acı eşiğin yüksektir, acı eşiğin düşükse kasılmalara dayanman zor olabilir. Şimdi ben pozitif normal doğum geçirdim fakat kasılmalar regl olacak gibi olmuyor elbette, yalan yok. Ben de çok zorlandım, hele de son saatlerde. İlk kasılmalarda ‘Aaa böyleymiş, e ne var sanki’ diye düşünüyorsun ama gel gör ki açılman arttıkça kasılmalar da artıyor ve dayanma sınırın düşüyor biraz ama pozitif oldukça bence bebek de yormadan geliyor. Ben çektiğim acıyı bebeğime yansıtmamaya çalıştım hep. Onunla konuştum son dk.ya kadar. Son yarım saatte çok ağladım ama için için ağladım inanki. Bebek etkilenirse tekrar yukarı çıkma ihtimali var çünkü, onu kötü etkilemek istemedim. Doğum kasılması belden başladığı için eşin beline bolca masaj yapsın. Zaten şimdi gördüğün eğitimde masaj tekniklerini göstermişlerdir. Omurgaya baş parmaklarla yapılan masaj bana çok iyi gelmişti mesela. Ağrı, acı illa ki hissediyorsun ama şöyle düşünüyorum ben hep : Allah dağına göre kar veriyor. Zamanında nenelerimiz nasıl doğurmuş diyorum kendi kendime. Öldürecek bir ağrı değil inan ki, kimi insanlar normal doğumu işkence gibi anlatıyor fakat aslında o kadar güzel bir anı ki. Yeter ki pozitif düşün sen de. Ben senin çookk güzel bir doğum geçireceğini hissediyorum nedense. Sen kendine inan, bebeğine inan, gerisini Allah’a bırak :blush::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Benimle gerçekleri paylaştığın için teşekkür ederim. Acı eşiğim yüksek. Ben kendime, eşime ve bebeğime inanıyorum.
Bebek de normal doğum ile gelmek isterse bende bu güç var.

1 Beğeni

Benimle gerçekler paylaşılmamıştı, aksine bir de üstüne hep korkutulmuştum normal doğumdan ama ben de eşime, bebeğime ve kendime inanarak başardım. Harikasın, senin de kendin ve bebeğin için hangi yol daha iyiyse o yolda en iyi şekilde ilerleyeceğine sonuna kadar inanıyorum :blush::pray:

1 Beğeni

Teşekkür ederim.çevremdekilerin benimle doğum hakkında konuşmasına izin vermiyorum.
Ben de çevremdekilere doğum hakkında soru sormuyorum.
Doğumla ilgili merak ettiğim olursa size,gebe okuluna ve doktoruma soruyorum.
Küçükken anneannem kedi doğumu anlatmıştı hala aklımda neyseki kendi doğumunu anlatmamış :sweat_smile:
Teşekkür ederim herkese tecrübenizi anlatıyorsunuz çok faydalı oluyor sizin yorumlarınızı severek okuyorum 🩷

1 Beğeni

Bu kasilmalar acaba yalanci kasilma mi oluyot 29+2 deyim ama dün isten dönerken birden fena bir kasilmam oldu asagiya dogru bir baski adet sancısı gibi belde sancı eve zor geldim dusa attim direk kendimi uzandim anca o sekilde geçti, bir saat sonra yine karnım tas gbi oldu

1 Beğeni

Merhaba @Giz9435 hoşgeldiniz
Bunlar yalancı kasılma oluyor.
Doğum kasılması olduğunda yatağa yattığımızda bile göbek karpuz gibi sert olacakmış.
Şimdi de göbeğimiz sert oluyor o yalancı kasılma çünkü yattığımızda dinlendiğimizde geçiyor.
Doğumdan önce 3 belirtiden biri ile başlıyormuş
Ya nişan gelecek
Ya suyumuz gelecek
Ya da kasılma olacak
En çok su gelmesi ile doğumun başladığını görmüşler
Kasılma arası 3 dakika olduğunda hemen hastaneye gidilmesi gerekiyormuş. Eviniz hastaneye bizimki gibi çok uzaksa suyun geldiğinde ya da kasılma arası 15 dakika olduğunda hastaneye doğru gidilmesi gerekiyor.
Suyun rengi berrak olmalıymış. Berrak değilse bebek kakasını yutmuş olabilir hemen acile gitmek gerek
Uygulamada yalancı ile gerçek kasılmayı anlatan yazı vardı sizi oraya etiketlicem o yazı bana faydalı olmuştu.
Bu bilgileri uygulama bloğundan, gebe okulundan ve üniversite dersinde iştediklerimiz var.
Yanlış bilgi olduğunu düşünmeyin içiniz rahat olsun :hibiscus:

Aramızda bir hafta varmış. Ben sizinle tanıştığım için çok memnun oldum.
Hazırlıklarınız nasıl gidiyor eksikleriniz neler. Belki benimle de paylaşmak isterseniz birbirimize faydamız olabilir :innocent::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Merhabalar hosbulduk :blush::blush: cok memnun oldum ben de ayrica bilgilendirmeleriniz icin teşekkür ederim :smiling_face: ilk defa bu kadar uzun surunce sancı tedirgin oldum acikcasi acisindna ziyade hafta erken olunca korkmadim değil

Hazırliklari parca parca yaptım acikcasi ne almam gerekiyorsa 3. Aydan sonra almaya başladım :smiling_face: is hayatimdan firsat buldukça hazirlik yapmaya çalışıyorum :grinning:

3 Beğeni

@Giz9435 hoş geldin.
Senin dedigin şey bebek aşagiya dusüyor diye oluyor,bendede oyle oluyor ,doktoruma sordum ultrason yaptı,ve bebek aşağıda oturunca boyle.oluyor dedi.karninin hangi bolgesi daha sert olursa bebek ordadır deməkdir sakin endişe etme .bende ilk başta endişe etdim ama ultrasondan sonra rahatladım.

1 Beğeni

Gecen hafta kontrole gittigimde bebek dogum pozisyonunu almis demisti doktor asagiya dogru baski ondanda olabilir canim teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ben daha 24 haftayım diye ,bebek dönmedi tabiki şükür .onunicin bende oturmuş diye oyle oluyormuş:hugs:

@Cansu Değer verip okuduğunuz için ben teşekkür ederim :pray::smiling_face_with_three_hearts: Burası mutluluk veriyor bana gerçekten. O yüzden anılarımı da hevesle paylaşıyorum :star_struck:

1 Beğeni