Alfa feto protein sonuc bu anlaysn varmi kizlar
39.9 cikmis sanirim @Serapanne @NURAN @admin @bursa-anneleri@Dilek16 yaptirdinmi sen
bakin kizlar ya
Ben henuz sonuc almadim anlamiyorum da gorurler mutlaka anlayan birileri
sagol canim
AFP referans aralığının neye göre değiştiğine dair bir bilgi bulamadım. AFP miktarı normalin üzerinde ama istenen nedir ne değildir bilemiyorum.
Sadece bunu istemis e nabizda bu yaziyor
Alfa-fetoprotein (AFP) değeri, çeşitli durumları gösterebilen bir tür proteinin kanda bulunan miktarını ifade eder. Normal değerler yetişkinlerde, hamile olmayan kadınlarda ve erkeklerde genellikle çok düşüktür. AFP seviyesi, genellikle karaciğer hastalıkları, bazı kanser türleri ve diğer özel sağlık durumlarının tespitinde kullanılır.
Hamilelik sırasında, AFP seviyeleri genellikle yükselir çünkü bu protein, gelişmekte olan bebekte üretilir ve annenin kan dolaşımına geçer. AFP testi, genellikle gebelik sırasında doğumsal anomalilerin tespiti için yapılır, ancak belirli bir değerin ne anlama geldiği konusunda kesin bir yorum yapabilmek için bu testin sonuçlarının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.
39.9 UI/mL değeri, hamilelik haftasına, bireysel sağlık durumuna ve laboratuvarın belirlediği referans aralıklarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Her laboratuvarın kendi referans aralığı olabilir, bu nedenle AFP değerinizin yüksek, düşük veya normal olup olmadığını değerlendirmek için kullanılan referans aralığını kontrol etmek önemlidir.
Eğer hamilesiniz ve AFP değerinizin anlamını merak ediyorsanız, en doğru bilgi ve değerlendirme için bu sonucu doktorunuz veya sağlık hizmeti sağlayıcınız ile görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz, AFP değerinizin yanı sıra diğer faktörleri ve test sonuçlarını da dikkate alarak durumunuzu değerlendirecek ve gereken tavsiyelerde bulunacaktır.
Benden doktor 3 lü tarama testi istemedi canım, ilk gebeliğimde de istememişti inan hiçbir bilgim yok, 2 li tarama testi deki gibi çıktı çigelge verirler belki onu yorumlarla, sonuç için ne zaman gidiceksin doktora?
Aradi simdi yazmistim doktora dediki omurilik vs gelisimi icin yaptim dedi uclu degilmis gayet guzel cikmis sonuc dedi
Sevindim canım, ayrıntılı ultrason u nerde yaptırcaksın ben sonomar dan randevu aldım bayramdan sonra yaptırcam
Yaptirmasammi diyorum ben suanda herseyi ultrasonda iyi dedi birtek 2 lide yas riski cikti iste nebilim kararsizim bayramdan sonra gidersem ayrintiliyida yapar ozele gidiyorum ben
Her özel hastanede ayrıntılı yapmıyorlar ama canım bilgin olsun, sonomar da nakit 1800 kredi kartı 2bin dediler bize
Ben yaptırıcam benim de bebekte sıkıntı yok ama eşiği rahim duvarına çok yakın duruyor ayrıntılı da doktor Bi baksın dedi plesenta rahim duvarına yapılabiliyormuş öyle olursa hem erken doğum hem de kan takviyesi yaparak doğuma alıyorlarmış
Kiz ne diycem benim cocuk hala kasiklarinda ufaktan vuruyor kasiklarda hissediyorum seninde oylemi 20. Haftada yukari cikiyormus 24. Veya 20 de ben 18+5 ama ultrasonda bir hafta onde
Yaptir diyon ha esimle bi konusayin bakim
Valla imkanın varsa yaptır canım ben de 35 yaş üstüyüm direk riskliyiz
İyi dedi ultrasonda ama bakim bende 34 gircem iste senin cocukta benim gibi kadiklardami suanda cinsiyetide belli oldu gecen hafta kiz dedi
Bana da kız dedi doktor, kasıklarda değil de sağ tarafta bazen kıpırtı hissediyorum ama ultrason da bakarken tam kasığın Bi tık üstünde zaten, bende 36 buçuk yaşındayım
Aynn benimde ayni sekil