3 aylık bebegim gece beslenmek icin uyanmiyor

1/2 arasi uykuya geciyor. Sabah 10/11 e kadar uyuyor. Ben bu surecte iki defa uykusunda besliyorum. Acikip uyanmamasi normal mi? Genelde de cok aglayan bi bebek degil. Ben o aglamadan emziriyorum.

1 Beğeni

Uyku saatini biraz daha erkene çekmeniz gerekiyor gelişimi için ben öyle biliyorum tabi bebek sizin siz bilirsiniz yine​:hugs: benimki de o aylarda bir sefer uyanıyordu ama hiç öğlene kadar aralıksız uyumadı doğrusu :sleepy:.Uyanmaması normal diye düşünüyorum büyüyo sonuçta :slightly_smiling_face: aç olsa uyanır zaten …

Evet erken uyutmam gerekiyor biliyorum da 5 dk uyuyup geri uyaniyor. Dun sabahtan geceye kadar uyutamadim. 5/10 dk sonra gozunu aciyor hemen :joy: oglene kadar da uyanmiyor

Bebeklerin gelişimi için ilk 3 ay en kritik dönem derler. Uykuları da beslenmeleri kadar önemli. Eğer bildiğiniz bir rahatsızlığı yoksa bırakın uyusun. Benim oğlumda öyle. Doktorların böyle durumda önem verdikleri tek şey kilo alımı. Eğer kontrolleriniz de kilo alımı düzenli görünüyor ise bırakın bolca uyusun bebiş :heart:

2 Beğeni

Kilo alimi gayet iyi gidiyor.Acikip uyanmamasi korkuttu biraz. Tesekkur ederim :blush:

Bilirim o hissi başlarda ben de hep tedirgindim bir de ilk çocuk olunca :face_with_hand_over_mouth: Ama alıştık. Kilo alımı iyi çok şükür hastalığı da yok. Doktorumuz uzun uykuları için “Ne güzel demek ki boylu poslu olacak vücudu gelişiyor” demişti bu da beni cok rahatlatmıştı. Ne kadar cok uyursa o kadar çok gelişirmiş umarım böyle düşünmek sizi de rahatlatır :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Algısı arttıkça memede bile tutması zorlaşıyor ama yapacak bir şey yok :melting_face::grinning:

Bebeğiniz daha çok küçük uyku çok önemli erken yatırmaya çalışın isterseniz bir uyumaz iki uyumaz bunlar sabır işleri biliyorum ama benim doktorumda uykusuna çok dikkat etmemi ve erken yatırmamı söylemişti. Çünkü çoğu hormon uykuda aktif hale geliyor veya artıyor büyüme hormonu da bunlardan bir tanesi.Eğitimlerde biz 2-3 saate bir uyandırıp emzirin diyorduk. Bunu artırabilirsiniz bence :heart_eyes:Allah ım Kolaylık versin inşallah . Hayırlı günler.

valla bende yeni hamileyim ve doktorlardan dinlediğim kadarı ile yemek yemek kadar uykuyada ihtiyaçları oldukları. Eğer 3 / 4 aylık bebeğiniz yemek yemek için uyanmıyorsa uyandırmayın diyordu özellikle enteresan geldiği için dinledim.