2li tarama testi

Merhaba herkese 12 haftalıkken ikili tarama testi yaptırdım ve kanda beta hcg yüksek çıkmış doktor testin sonucu verip üniversiteye gostermemi söyledi 1 ay içinde kötü birşey olurmu bu durumu yaşayan annelerimiz cevap verebilirimi

Bn ikili tarama yaptırdım ama genel rutin o bebekte otizm var mı yok diye bakıyorlar korkma bna dediler ama bn gitmedim durumun. İyise fetal dena test çıkar bı sıkıntı var mı yok mu diye detaylı ugs randevu almaya bak 18 haftalık bakılacak sağlık ocağına gidip kayıt ol sonra da sosyal vakıf gidicen şartlı gebelik yardım için başvuru yap Allah büyük canim

Ayene öyle çok teşekkür ederim :heart:

@Tugbakc Merhaba​:rose: annelerin büyük çoğunluğunun sonuçları düşük risk çıkar ve bebekleri sapasağlam doğar. Yüksek beta HCG çoğu zaman sadece gebeliğe özel bir durumdur ya da hesap hatası payıdır. Doktorunun 1 ay içinde üniversiteye görün demesi, acil bir risk olmadığı anlamına gelir. İkili test, bir risk hesaplama testidir, teşhis değildir. Yüksek çıkan beta HCG değeri tek başına kötü bir şey ifade etmez yaş, ultrason ölçümleri ve kan değerleri bir arada hesaplanır. Üniversite doktoru tüm dosyayı tekrar değerlendirecektir.