2li 3lü veya 4lü test yaptırmak istemeyenler!

9.haftadayım 12.haftada gel 2li test yapalım dedi. Peki ne sonucu alacağız dediğimde Down sendromu ve Edward Patau sonuçlarını görürüz dedi peki böyle birşey çıksa tedavi edilebiliyor mu karın içinde dediğimde hayır sadece doğuma karar vermen gerekiyor dedi. Bende her türlü doğururum aldırmam diyince ozaman yaptırma dedi. Allah korusun böyle bir risk çıksa ve müdahale edemeyeceksek o psikoloji ve stres ile 6 ay gebeliği geçirmek mantıklı gelmedi. Sizler ne düşünüyorsunuz ne yaptınız? ( Ayrıca çokça testlerde down çıkıp doğduktan sonra hiç birşeyi olmayan bebiş duymuşluğum var )

Ben sadece 2li tarama verdim . O temiz çıkınca 3lü ve 4lü yapmadılar zaten. Allah korusun bi hastalığı varsa detaylı ultrosonda da çıkıyor zaten. Her türlü zaten gebbeliği sonlandırmam diyosan bencede gerek yok. Ama detaylı ultrosonu her türlü yaptır. Bebbeğin oluşabilecek her türlü hastalığına organlarına bakıyolar. Müdahale ediilebilecek hastalıklarda oluyor onu aksatma

Canım sana şöyle bir örnek vereyim sağlıklı bir bebek doğurdum 1 aylık kontrolünde doktor down sendromlu olmasından şüphelendi, şok geçirdim üzüntüden gözümün hem içinde hem dışında arpacık çıktı kirpiklerim döküldü psikolojik olarak çöktüm bir anda, tabi genetik test yaptırdık onun sonucu da aylarca çıkmadı, en sonunda çıktı şükür bir şeyi yok çocuğumun, yani diyeceğim o ki testlerde Bi sorun çıkmadı ama doğumdan sonra bir doktor hayatımızı alt üst etti 2 cümleyle

Merhaba bende sizin gibi düşünüyorum hatta bebim yaşım 40 olduğu için doktorum direk fetal DNA yaptirmami önerdi biraz pahalı olduğu için herrkes tercih etmiyor tabi ama ben pahalılığı dan ziyade sonucu sıkıntılı çıkarsa aldiramiycagim için yaptırmak istemedim ama ikilide uclude yapsak zaten yaşın gereği her ne test yaparsak yapalım riskli çıkacak dedi​:pensive: yani obyuzden kalan altı ayı stresle geçirmek çok daha zor olacak diyorum benimde haftaya 12. Haftam ve karar vermek zorundayım

İlk oğlumda da ikili tarama testini yaptırmıştım.Şimdi ikinci de tekrar yaptırdım.Bu şekilde bilmemeniz de psikolojik olarak sizi yorabilir

İkili üçlü test yerine doktorumuz direk, daha güvenilir olduğu için nıpt testi yapmamızı önermişti, 11 haftalıkken yaptık, hem herhangi bir kromozom bozukluğu var mı diye bakıldı ve bu sayesa cinsiyetini çok erken öğrenme fırsatımız oldu

Bende de durum aynı yaş 38 zaten normal gebe pol. de ilerlemiyorum perinatolojideyim banada 2li test yerine isterseniz tam adını şuan hatırlayamıyorum ama fit gibi birşey dedi diye hatırlıyorum o testi yaptırabilirsin dedi daha hızlı ve net sonuç veriyormuş 10bintl miş ama en son beni kararlı görünce hertürlü doğururum diyorsan gerek yok dedi

İşte doktorlar yaşımız gereği hemen fetal DNA nipt testi yaptırın diyor kafamız rahat etsin diye ama kafamızın rahat edeceği garantisi yokki zaten yaş faktörü bilgisayardan sonucu otomatik riskli çıkarıyor. Ayrıca neden perinotolojidesiniz tek ileri yaşta doğum yapan biZler değiliz ki bir sıkıntı olmadiği sürece normal kadın doğum polikliginde devam edilebilir dedi doktorum. Ne güzel maşallah siz kararlisiniz bakalım bende haftaya gidicem inşallah herşey yolundadır

Guvelinir de sonuç sıkıntılı çıksaudi bebeğinizi aldirabilirmiydiniz diye soruyor doktorlar yada karından sıvı alma işlemi oluyor ve bu hem anneyi hem bebeği riske atıyor. Bu riskli işlemleri yaptırmak korkutuyor insanı. Gözünüz aydın Bu arada sizin ki temiz çıkmış Rabbim sağlıkla kucağıniza almayi da nasip etsin. Benim için cinsiyet öğrenmek hiç önemli değil erken geç farketmiyor sağlıklı olsunda gerisi önemli değil

Test sonuçları beklemek de stresli, yaptırmayıp acaba demekte…Allah ım tüm anne adaylarının yardımcısı olsun bebeklerimizi inşallah sağ salim kucağımıza alırız. Benim ilk gebeliğimde ikili test yapıldı. Sonrasında 4’lü test yapıldı.Çok şükür birşey çıkmadı ama sonuçların gelmesi insana o kadar uzun geliyor ki kimse yaşamasın zor bir durum.Benim akrabam hamile iken ona kesin down sendromu tanısı konmuştu aldırmak istemedi ve Allah ım sağ Salim bir çocuk verdi.

Aminnnn insallahhh gerçekten çok zor bir süreç Rabbim herkesin sağlıkla bebgine kavuşmasını nasip etsin inşallah. Maşallah barekallah :nazar_amulet: gözünüz aydın

En iyisini yapmışsın bende böyle düşündüğüm için hiç birini yaptırmadım gereksiz testler doğruluğunada güvenmiyor herşey Allah’tan geliyor verende o alanda

Bana da sordu ben de yaptirmiycam

Bende yaptırmadım sizin gibi düşünüyordum hasta olsa bile aldırmazdım doktorum sadece ultrasondan ense kalınlığı ve burun kemeri var mı diye baktı ikiside normal çıktı sadece şeker yüklemesi yaptırdım çünkü onda şeker çıkarsa beslenmene dikkat ederek çözüm bulabiliyorsun

Benim durumum riskli karın fasyam yok ömür boyu korse kullanıyorum bu sebeple ilk günden beri normal gebe pol bakmadı kabul etmediler

Anladım coookk geçmiş olsunnn insalalh sağlıkla hayirsiyla sizde bebginizi kucağınıza alırsınız :palms_up_together: hepimiz inşallah :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: