28+3 alisverise nerden başlanmalı

Kızlar alisverise nerden başladınız neler gerekli zahmet olmazsa yazabilirmisiniz ilk gebelik olduğu için ne alicagimi bilmiyorum bu ayin sonunda basliycam da almaya

Merhaba ben 34-35 haftalıkken almıştım yaz bebeği şuan 3 aylık oldu çok şükür zıbın ve yazlık aldım daha doğrusu takım vs. Çok almadım yazın hep zıbın giydirdim zıbın çok aldım mümkünse küçük beden çok almayın hemen büyüyorlar şimdi kışlık alacağım bez bir paket alın oda aynı şekilde çabuk degisiyir ben ıslak mendil değilde pamuk ıslatıp o şekilde temizleme yapıyorum biberon bitane aldım eldiven de almayın ben çok almışım bitane bile takamdim çorap taktım :upside_down_face:

Ben alınacaklar listesi yapmıştım hem bebek için hem kendim için ve listeyi gruplara ayırarak yaptım örneğin banyo grubu hepsini bir aldım kıyafet grubu bez alt açma ıslak mendil grubu vs aldıkça tik koyuyordum çok pratik oluyor eksikde olmamış oluyor

Bende bu haftalarda başladım yapay zekadan da liste aldım istersen paylasabilirim

Merhabaa sağlıkla gelsin inşallah :folded_hands: öncelikle ben alışveriş yaparken bi çoğu şeyi e bebekten aldım ama bebek arabası ana kucağı gibi şeyleri trendyoldan bakın kesinlikle daha uygun ve daha güzel kalitede bulunabiliyor. Onun dışında aldığım ve aklıma gelen şeyleri yazayım Zıbın (fazla fazla alın) ( Alırken en çok yenidoğan bir kaç tane 3 ay bir kaç tane de 6 ay aldım kış bebeği olduğundan genelde uzun kol aldım ama kısa kolda bulundurun ne olur ne olmaz) Bir kaç adet alt üst takım (ben 7 8 adet aldım) En az 2 adet hastane çıkış seti Mevsime uygun battaniye (yedekli olsun) Bir kaç adet müslin örtü 2 adet banyo havlusu 2 adet uyku tulumu / kundak Yelek Mevsime göre dış giyim Bere Çorap Eldiven Ağız bezi Omuz bezi Tarak seti Biberon emzik ve süt sağma( ben hepsini Philips avent tercih ettim) Bez Kullan at alt değiştirme matı Temizlenebilir alt değiştirme örtüsü Çıngırak ve oyuncak Bebek ıslak mendili Pamuk Tırnak makası Bebek kulak pamuğu Burun aspiratörü ve aparatı Bebek şampuanı Vücut losyonu Bebek pudrası Pişik kremi Bebek çamaşır deterjanı Biberon temizleme fırçası ve deterjanı Gümüş göğüs kapağı Göğüs kremi Süt saklama poşeti Lohusa pedi Lohusa çamaşırı Dijital Ateş ölçer Reflü yatağı Banyo küvet takımı ve filesi Bebek arabası (travel sistem pusetli isterseniz) Araç varsa oto koltuğu Ana kucağı İhtiyaç varsa kanguru ( ben almadım) Beşik cibinlik ve dönence Göğüs pedi Sizin için 2 3 adet Lohusa gecelik sabahlık takımı veya pijama Lohusa taç terlik takımı Anne bebek bakım çantası İhtiyaç olacağı düşünülüyorsa oda nemlendirici Hiç bir şeyden fazla alıp stok yapmayın deterjanlara alerjisi olabilir bez pişik yapabilir temel olarak alın daha sonra ihtiyaç halinde tekrar alırsınız :smiling_face:

Çok teşekkür ederim inanın çok yardimi olucak bunları liste yapiyim ben çok sağolun :smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Beğeni

Olurr cok iyi olur hemde herkesten yarim alarak cikicam inşallah alisverisin içinden :sweat_smile::heart:

Rica ederimm :smiling_face::heart:

BEBEK GİYİMİ (0–3 ay arası)

(İlk aylarda çok hızlı büyüdüğü için fazla almamaya dikkat et.)

6–8 adet çıtçıtlı body (kısa ve uzun kollu karışık)

4–6 adet zıbın takımı

3–4 adet tulum (uyku ve dışarı için)

3–4 adet alt (patikli/lastikli)

2–3 adet hırka veya yelek

4–6 çift çorap

2 adet şapka (yaz/kışa göre)

2 çift eldiven (tırmalamaması için)

1–2 battaniye veya müslin örtü

1 kalın battaniye (mevsime göre)

-–

:lotion_bottle: BANYO VE BAKIM

1 bebek küveti

2–3 adet havlu (kapüşonlu tercih et)

1 bebek şampuanı ve vücut yıkama jeli (yenidoğan için)

1 pişik kremi

1 bebek yağı veya nemlendirici losyon

1 bebek tırnak makası / törpüsü

1 burun aspiratörü

1 vücut ısısı termometresi

Pamuk ve ıslak mendil (yenidoğanlara uygun, parfümsüz)

-–

:poop: ALT DEĞİŞTİRME

1 paket yenidoğan bezi (çok stoklama, hızla beden değişiyor)

1 alt açma minderi

1 kirli bez torbası

1 ıslak mendil kutusu veya mendil ısıtıcı (isteğe bağlı)

-–

:zzz: UYKU VE ODASI

Beşik veya anne yanı beşik

2–3 adet çarşaf (lastikli olursa pratik olur)

2–3 müslin örtü

1 uyku tulumu (isteğe bağlı)

Oda termometresi (isteğe bağlı ama faydalı)

Gece lambası (yumuşak ışıklı)

-–

:orange_heart: EMZİRME VE BESLENME

Emzirme yastığı

Göğüs pedi (tek kullanımlık veya yıkanabilir)

Göğüs ucu kremi

Süt sağma pompası (manuel ya da elektrikli)

2–3 biberon (emzirmiyorsan veya ek süt verilecekse)

Biberon temizleme fırçası

Biberon sterilizatörü (veya kaynatma yön

temi de yeterli)

Termos veya sıcak su kabı (mama hazırlıyorsan)

Bez önlük / ağız bezi (5–6 adet)

İstediklerinizi seçim bı liste hazırlayabilirsiniz

Teşekkür ederim çok sagolun​:face_blowing_a_kiss::heart:

1 Beğeni

Rica ederim :revolving_hearts: