27. Hafta bebek kilosu kaç olmalı?

Arkadaşlar merhaba yarın 27. Haftalık olucam Allah’ın izniyle dün kontrolde bebeğim 810 Gr di çok kafama taktım ya bu haftalarda çoğu kisnin bebeği bir kilo üzeriymis aslında çokta sağlıklı besleniyorum zayifmi sizce :confused: şeker yuklemesi istedi doktorum yaptirsammi yaptirmasammi biraz kafam karışık bebeğim zayıf diyede yedim kendimi :pleading_face:

Merhaba canım! 27. haftada bebeğin yaklaşık 810 gram olması, bebeğin sağlığı için bir endişe yaratmaz. Her bebeğin büyüme hızı farklıdır; bazı bebekler bu haftada biraz daha hafif olurken, bazıları biraz daha kilolu olabilir. Senin sağlıklı beslendiğini ve bebeğin iyi durumda olduğunu doktorun da söylüyorsa, içini rahat tutmaya çalış. Bebeğin ilerleyen haftalarda hızla kilo almaya başlayacak, bu yüzden şu anki kilosunu fazla kafana takma.

Şeker yüklemesi konusunda, doktorun bunu özellikle önermişse, yaptırman bebeğin sağlığı için faydalı olabilir. Şeker yükleme testi, gebelik şekeri (gestasyonel diyabet) riskini değerlendirmek için yapılır ve bebeğin kilo alımı üzerinde etkili olabilir. Gebelik şekeri varsa, bu bebeğin çok hızlı kilo almasına ya da yeterince kilo alamamasına neden olabilir. Test sonucuna göre doktorun sana en uygun beslenme önerilerini verecektir.

Unutma, her bebeğin büyüme hızı farklıdır ve genetik faktörler de bu süreçte rol oynar. Kendini yeme konusunda çok sıkma; sağlıklı beslenmeye devam et, doktorunun önerilerini takip et. Bebeğin sağlıklı bir şekilde büyüyor, inşallah her şey yolunda olacak! :sparkling_heart:

1 Beğeni

Yaaa admin iyiki varsın her defasında güzel sozlerinle beni motive ediyosun içim rahat ediyor çok teşekkür ederim :heartbeat::heartbeat::rose::rose:

1 Beğeni

Şeker testi yaptır mutlaka

1 Beğeni

Bu hafta yatiricam inşallah bizim ailece şeker hastaligina çok yatkinligimiz var daha doğrusu ailem erken yaşlarda şeker hastası oldular sanırım test için 50 Gr glikoz yukleniyormus tek seferde bundan dolayı kafam karışıyor sadece

Ben de 27.haftadayım. Cok kafaya takıyorum zayıf mı acaba diye her gün kuruyemiş, haşlanmış yumurta, avokado, süt tüketiyorum kilo alımına yardımcı belki olur diye size de fikir olsun

1 Beğeni

Bende hergun avakado yiyorum sütten oldum olası nefret ederim onu tuketmesemde kabak çekirdeği havuç salatalık elma mandalina yeşil yapraklı sebzeler kıvırcık,roka,az miktarda maydanoz kaşar peyniri bal tereyağ günde 2 tane haşlanmış yumurta yiyorum haftalık balık,tavuk,et,ve tahıl tüketiyorum bu düzeni hiç bozmuyorum ama gel gör ki ben 11 kilo aldım :joy:

1 Beğeni

Maşallah :joy:

1 Beğeni

Valla eşimde diyo aynısını :joy: