27+6 kan uyuşmazlığı iğnesi vurulurmu acil

Önümüzdeki hafta perşembe günü kan uyuşmazlığı iğnesi vurulucaktim ama işim çıktı için 2 gün erken gitsem iğneyi yaparlarmi yani 28+1de değil 27+6da vurulur mu iğne @Sevgiay

Evet, kan uyuşmazlığı iğnesi (anti-D immünoglobulin), genellikle 28. gebelik haftasında yapılır ama birkaç gün erken yapılmasında genellikle bir sakınca yoktur. Tıbben bu kadar kısa bir farkın etkisi olmaz, çünkü iğne koruyucu amaçla yapılır ve vücutta etkisini zaten birkaç hafta sürdürür.

Yine de, emin olmak için iğnenin yapılacağı kuruma (hastane, aile sağlığı merkezi vb.) durumu önceden bildirmen iyi olur. Bazı yerlerde protokol gereği 28. hafta dolmadan iğne yapmıyor olabilirler, ama çoğu yerde bu esneklik gösterilir.:heart::folded_hands:

Vurulur güzelim öncesinde doktorunu bilgilendir ama

Vurulabilir olası bi kanamayla gittiğinde de uyuşmazlık varsa iğne yapılıyor. Ben 20. Haftada oldum koruma süresi 12 hafta olduğu için 32 de birdaha oldum. 27 28 de yapılan doğuma kadar yeterli oluyor

Ben bu gebeliğim den önce düşük yaptım onda 6 haftalıkda iğne vuruldum 8 hafta da bebeğim öldü şimdi tekrardan oldu 27 haftalık oldum pazartesi gidicem vurulmaya