22.gebelik haftası

22.haftada nefes darlığının başlaması normal mi rahim yukari çıktığı için mi oluyor bir iş yaparken hemen nefes nefese kalıyorum :face_with_spiral_eyes:

2 Beğeni

Rahim büyüdükçe mideyi baskılar canım, bu da kalbi yorar hâliyle. O yüzden işleri yaparken yavaş yavaş yapmak gerekir :blush:

1 Beğeni

Hamileliğin 22. haftasında nefes darlığı yaşamanın birkaç nedeni olabilir ve bazen normal kabul edilebilir. Hamilelik sırasında, vücut daha fazla oksijen ihtiyacı nedeniyle değişikliklere uğrar ve bu, nefes darlığına yol açabilir. Ayrıca, büyüyen rahim diyafram üzerinde baskı yaparak akciğer kapasitesini azaltabilir. Ancak, nefes darlığı bazen altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabilir, özellikle de şiddetli veya ani başlangıçlıysa.

Bu yüzden, nefes darlığınızın şiddeti ve diğer semptomlarınız (örneğin, göğüs ağrısı, hızlı kalp atışı, aşırı yorgunluk) ile birlikte değerlendirilmesi önemlidir. Hamilelikte nefes darlığı yaşarsanız, durumunuzu bir sağlık profesyoneliyle görüşmelisiniz. Doktorunuz size özel durumunuza göre en uygun tavsiyelerde bulunacak ve gerekirse ek testler yapacaktır.

3 Beğeni

Bence rahim yukarı çıktığı için oluyor ben de nefes nefese kalırdım