2025 doğum paraları

Çalışan in mi yoksa herkes için mi geçerli nasıl oluyor başvurular kizlar

İlk Doğum: İlk çocuğu olan ailelere bir defaya mahsus 5.000 TL nakdi yardım yapılacak. İkinci Çocuk: İkinci çocuk için aileye aylık 1.500 TL düzenli ödeme yapılacak. Bu destek annenin hesabına 5 yıl boyunca yatırılacak. Üçüncü Çocuk ve Sonrası: Üçüncü çocuk için aylık 5.000 TL düzenli ödeme sağlanacak. Üçüncü çocuktan sonraki her doğumda da aynı miktarda yardım 5 yıl boyunca devam edecek

1 Beğeni

Çalışmayan anneler de dahil canım

Merhaba, başvuru nasıl yapabiliriz?

Çalışan annelerde boşuna çalışmıyor ama :smiling_face: bence annelerin ayrımı yapılmadan verilmesi daha mantıklı. Sonuçta para bizim cebimizden çıkmıyor, ihtiyaç herkesin ihtiyacı. Tek sıkıntı bence bunu 2025 ve sonrası için yapmış olmaları. 5 yaşından küçük her çocuk için yapa bilirlerdi.

Doğumdan sonra başvuru yapılabilir.

Çalışan anneler ne yardımı alıyor ? Ben calisiyorum, etrafımda da çalışan sonrasında doğum yapan arkadaşlarım oldu 4 ay annelik izni olduğu ve doğumdan önce çalıştığimiz için devletin bize verdiği maasimizin 3/1 tutarı var . Bu yardım değil bence çalışanların hakkı 5000 TL tutar ilk doğumu olan her kadını kapsiyor

Bu kararla ülkenin tüm sorunu çözüldü şuan :laughing:

İlk defa duydum peki başvuru nerden yapılıyor yada şehir önemli mi?

2024 için geçerli değildir sanırım

1 Ocak 2025 den sonra doğan çocuklar için geçerli imiş. Şehir farketmiyor. Amaç doğum oranını artırmak​:smirk:

Ben 30aralikta doğum yaptım normal belamı gördüm 2defa dikişlerim açıldı diktiler 3,de anestezi verdiler diktiler sanki 3 defa doğum yapmış gibiyim 20 gündür daha toparlanamadim o da normal doğum olmasına rağmen o psikoloji ile artık çocuk dâhi getirmem ilk dogumimdu çok korktum

Dün açıklama yapıldı 3.çocuk olduğunda ve ilk doğumda 5 bin tl verilecekmiş annenin hesabına mı eşin maaşına mı ödeme yapılacak ben çalışmıyorum

İlk gebeliğim ve 5 bin tl yardımı dogum sonrası mı alıyoruz şuan bende calısmıyorum

1 Beğeni

Evet hanimlar sizin adiniza yatiyor ptt ye

1 Beğeni

Birinci çocukta tek sefer mi yatıyor

1 Beğeni

Başvuru filan gerekli mi

1 Beğeni

Doğum yapalı 6 ay oldu yine de alabilir miyim

2 Beğeni

Benimde ikiz doğumum olacak ben ne kadar alacağım

1 Beğeni

Pttye gidip doğum parasını istiyorsun canım. E devlette gözüküyor zaten yatmışsa ben 2 sene önce 300 lira almıştım üzüldüm şuan :joy: 5 bin liraya çıkmışsa ne güzel

4 Beğeni

Benimde ikiz martta dogumum ve 3 cocugum olmus olacak basvuru sosyal hizmete mi olur ay sonu kesinlesir