Çalışan in mi yoksa herkes için mi geçerli nasıl oluyor başvurular kizlar
İlk Doğum: İlk çocuğu olan ailelere bir defaya mahsus 5.000 TL nakdi yardım yapılacak.
İkinci Çocuk: İkinci çocuk için aileye aylık 1.500 TL düzenli ödeme yapılacak. Bu destek annenin hesabına 5 yıl boyunca yatırılacak.
Üçüncü Çocuk ve Sonrası: Üçüncü çocuk için aylık 5.000 TL düzenli ödeme sağlanacak. Üçüncü çocuktan sonraki her doğumda da aynı miktarda yardım 5 yıl boyunca devam edecek
Çalışan annelerde boşuna çalışmıyor ama bence annelerin ayrımı yapılmadan verilmesi daha mantıklı. Sonuçta para bizim cebimizden çıkmıyor, ihtiyaç herkesin ihtiyacı. Tek sıkıntı bence bunu 2025 ve sonrası için yapmış olmaları. 5 yaşından küçük her çocuk için yapa bilirlerdi.
Çalışan anneler ne yardımı alıyor ? Ben calisiyorum, etrafımda da çalışan sonrasında doğum yapan arkadaşlarım oldu 4 ay annelik izni olduğu ve doğumdan önce çalıştığimiz için devletin bize verdiği maasimizin 3/1 tutarı var . Bu yardım değil bence çalışanların hakkı
5000 TL tutar ilk doğumu olan her kadını kapsiyor
Ben 30aralikta doğum yaptım normal belamı gördüm 2defa dikişlerim açıldı diktiler 3,de anestezi verdiler diktiler sanki 3 defa doğum yapmış gibiyim 20 gündür daha toparlanamadim o da normal doğum olmasına rağmen o psikoloji ile artık çocuk dâhi getirmem ilk dogumimdu çok korktum
Pttye gidip doğum parasını istiyorsun canım. E devlette gözüküyor zaten yatmışsa ben 2 sene önce 300 lira almıştım üzüldüm şuan 5 bin liraya çıkmışsa ne güzel