Merhaba hanımlar uzun oldu ama lütfrn sona kadar okuyun. bugün itibarı ile 20+1 olduk ve bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum hala. Kilonun hissetmeye engel olabileceği söylendi ama aşırı bi kilom yok. Benden çok çok daha kilolu insanların “ben 14. Haftamda hissetmiştim, ben 16da hissetmeye başlamıştım” sözleri beni tedirgin ediyor. Elbette her gebelik her vücut aynı değil. İçimde tedirginlik varken birde “Allah Allah nasıl hala hissetmedin ki” sözleri beni dahada geriyor. Çocuğumda mı bi sorun var acaba diye düşünmeye başladım. 14 haftalıkken ultrasyonda görüntüsünü görmüştüm kıpır kıpırdı. Sonrasında devlet hastanesinde farklı doktorlara gitmek zorunda kaldım ve cinsiyet bile göremediler. Halada cinsiyet bilmiyoruz. Bi doktor ultrason başlığıyla karnımı itekledi defalarca bebek dönmüyorki bakalım diye. Dönderemedi uyuyor? dedi. 16 haftalıktı tam o zaman. Şimdi oda takıldı aklıma. Bebeğim için çok endişeliyim. Kontrollerimi artık özel hastanede yaptırmak istiyorum zaten. Yarın bi doktora görünmeli miyim yoksa bu durum normal mi lütfen cevap verin
İlk hamileliğinse 22 ve 24. haftalara kadar hissetmemen normal. Ben zayıf görünen biriyim ama bebeğimin ultrasonda organları net görünmüyordu , doktorum dedi ki senin karın içi yağ dokun ne kadar fazla hiç güzel görüntü alamıyorum. Obezlerle aynı görüntü dedi. Eğer ultrasonda bebeğin hareketliyse sıkıntı yoktur, sadece hissetmiyorsun. Ben de herkesin hareketleri gece uyutmuyor, kıpır kıpır dediği zamanlar öyle aman aman hareket hissetmiyordum. Bebeğim ultrasonda hep yüz üstü yatıyordu dönmüyordu. Doktorum “bu seninle ya da bebekle ilgili bir sorundan kaynaklı değil, bebek öyle istiyor öyle duruyor” dedi. Ve ben bebek dönmüyor yüz üstü duruyor diye detaylı ultrasona bile 3 kez girmek durumunda kaldım. Doktor yine herşeyin normal olduğunu söyledi.
Endiselenmekde cok haklisin ama korkma ilk gebelikde gec hissetmen cok normal evet kiloda etkiliyo tabi. Agzi olan konusur at agizli cok sen dinleme kimseyi. 10 sene once ilk gebeligimde inan 22 de hissetmeye basladim oda tek tuk pit pit seklinde suan 2. Dogurmak uzereyim bunuda 16 hissetmeye basladim yani gercekden ilk cocukda gec hissediyosun canim hic korkma. Cinsiyeti devlet hastanesi zaten ya soylemiyo yada soylemek istemiyo canim ayrintili ultrasyonuna az kalmis ozaman net ogrenirsin cinsiyeti
Evet ilk hamileliğim çevremden duyduklarım yüzünden tedirgin oluyorum bende
22 24 haftaya kadar hissetmemek normal olduğunu bilmiyodum teşekkür ederim. İnşallah herşey yolundadır ama aklımdan çıkmıyor strese giriyorum
At ağızlılar mı ahahahha
benim ilk gebeliğim. Çok gebelik geçirmiş insanlardan aaaa hala hissetmiyo musunn allah allah niye öyle oldukiiii falan diye karşılık görünce korkmaya başladım zaten. Dedim kaç doğum yapmışlar bilirler sorun bende mi acaba. Belkide ilk gebeliklerini hatırlamıyolardır ya. 14 16 diye sallıyolar mı acaba
ama yarın veya cumartesi eşimle bi özele gideyim en iyisi. doktora herşeyi sorayım hem belki artık cinsiyetide öğreniriz![]()
Evet canim at agizlilar
ben burda bile ilk gebeligini 14.15 de hissedeni.duymadim bencede hatrlamiyolar sen kafani takma hic bebekde bi sorun olmadigi surece 23 haftaya kadar hissetmemen normal . İcin rahat etsin diyosan aynen bi ozele git tabi
Çok teşekkür ederim
Bi parça rahatladım içim içimi kemiriyodu
Korkmana hiç gerek yok ilk hamilelikte çok normal ben de 21.haftadan sonra hissetmeye başladım hareketlerini