Merhaba ilk oğlumun adi ömer , ikinci kez oğlum olacak buna farkli anlami güzel isim önerileri arıyorum..
Esmaül hüsna’dan seçilebilinir,halim,kerim,hadi,samet,aziz,vsvs saglikla kucaklamak nasip olsun
Amin çok teşekkür ederim.
@Nesli8585 faruk-salih-erdem-sefa-fatih
Ömere uyan ömür geldi aklıma
Allah’ın isimlerini verirken başına abd konulması lazımmış Abdülkerim Abdulsamet gibi
İlk oğlum Bilal 2. Ömer 3 .Talha fikir olsun
Bunu ilkkez duydum ama her duyulan gercekmidir oda tartisilir herhangi bir ibadete baslamadan once niyet ediyoruz neyapacagimiza niyetsiz ibadet yok
niyetimizi eder ismimizi koyarız Allahın izniyle
Giray Aykan Ardıç Arca-alp
Allah’ın zatına ait isimleri beşere verirken dikkatli olmakta fayda vardır. Samed yerine Abdussamed, Rahman yerine Abdurrahman yerinde olacaktır. Samed Allah’ın kendisidir, Abdussamed ise Samed’in kulu anlamındadır.
Fetva dinlemiyorum. Herkesin doğrusu kendine bacım sana gore bu isimlerdeki herkes günahkar ozaman
ki yukarıda saydığım ilk akla gelenleriydi. Niyet dedim sen hala diyosunki bu doğru olacaktır. Kime göre neye göre.? Dinimizce niyet’e önem atfetmiyorsan ozaman hiçbir ibadetin başında niyet ederek başlama
namaz oruç ilk akla gelenler. Ki yine söylüyorum herkesin doğrusu kendine doğru. Güzel dinimin yeterince çarpıtıldığı suistimal edildiği güzel ülkemde kimseden fetva dinleyemicem kusura bakmayın
siz oglunuz olursa abdussamed koyunuz