2 li tarama testi sonucum çıktı yardımci olabilirmisiz

İkili tarama testi sonucum çıktı ama.doktor beni tedirgin ve korku içinde kaldım kan değeri yüksek çıkmış dovn sendromu olabilir mis düşünceniz nedir yardımcı olurmusunuz

1 Beğeni

Canım burun kemiği mevcut yazıyo sıkıntı yok yani icini ferah tut benimde cok yuksek riskli çıktı 1.50 çıktı gitmedim ben hicbir yere bunlara pek inanasım gelmiyo

Kan degerimin yüksek olduğunu söyledi ama doktor bende panik yaptım

Panik yapma canım bunlar kesin bisey değil sende sigara içiyorsun galiba benim gibi bende bu yuzden yuksek çıktığını düşünüyorum kendi testimin seninde bu yuzdendir

1 Beğeni

Tm teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

Rica ederim​:blush:

Farklı bölümlere göndermek istediler sıvı falan bebek kesesidnen istediler tedirgin oldum sizce para almak için mi korkutuyor lar ultrasonda hiçbir şey sorun görünmedi hepsini kontrol ettiler sıkıntı yok anlamadim

Evet aynısını banada dediler ben detayliya falanda gitmedim bisey çıkcandan korktum Rabbime sığındım ne olursa olsun aldirmicama gore gitmemede gerek yok zaten dedikleri seyler cok maliyetli seyler sivi aldirma islemide bebege zarar veriyomus dusmesine falan sebep oluyomus doktorlar hep korkutuyo anneleri zaten bu testlere sakin inanma ben inanmiyorum suan sukurler olsun 24 haftalik olduk bebeklerimiz saglikli dogucak Allahın izniyle sıkıntı yapma kendine canım

Allah razı olsun sizden ben hiçbir şey anlamadım benim hamillegim çok güzel sıkıntısız geçiyor böyle bir şey söylemeleri saçmalık sadece

Sizdende allah razi olsun benimde cok sukur cok guzel geciyo aman onceden ikili uclu testmi varmış allah askina doktorlarjn biz para harcayalim diye yaptigi seyler iste ben artik doktorlara zerre guvenmiyorum icim rahat o yüzden kac tane bebek öldü hele bu son olaylardan sonra asla kimseye inanıp icimi karartamam sende düşünme senin zaten guzel çıkmış ikili testin seni para harcaman icin iste yonlendiriyolar canım takma dusunme hamileligini zehir etme kendine

Hani kan değerinin olduğundan yüksek çıktığını söyledi bebeğin kesesinden sıvı bile almak istediler

Canım yine sen bilirsin ama sıvı aldırma derim bebege ciddi zararı varmış bunun detaylıya gittiysen sorun yok digerlerini düşünme dedigim gibi doktorlar hep bisey soyler banada ikili test yaptircakmisin diye sorulmadi kan vermeye gitceksin dedi ben ikili tarama testi icin kan vermisim ama bu bana soylenmedi sonuclari almaya gittigimde zaten doktor suratsiz bir sekilde herseyin kotu cikmis bu ne boyle dedi benim o an omrumden omur gitti sonra rapor verdi elime ikili test icin kan vermisim meger sorsaydi bana bunu hic yaptirmazdim zaten bendemi sorun bebektemi dedim ikinizdede dedi ama ben burdan goremiyorum onu dedi bu başlı basina bir saçmalık zaten

Oh içimi rahatlattiniz çok teşekkür ederim 17 haftalıga girdim o tahlili yaptiasaydim daha iyi olurdu düşünüyordum

Ben teşekkür ederim canım nipt testi yaptirabilirsin bak o iyi bisey ama masrafli cok amniyosentez falan onlar bos işler çocuktan sıvı almak nedir

O nipt testi tam olarak ne oluyor ilk hamileliğim bilmiyorum hiç bişey :frowning:

Amniyosentez bebekten sıvı alma işlemi dedigim gibi o biraz zararlı bisey nipt testide senden kan alıyorlar yurt dışına gonderiyolar bebekte sıkıntı varmı yokmu söylüyorlar %99 kesin sonuc veriyo diyorlar ama biraz masraflı

Siz yaptirdinizmi

Doktor bize de önerdi nipt testi down sendromu trizom gibi bi isim daha vardı o tarz sendromlara bakılıyor. Yüzde 99 kesin sonuç verdiğini söyledi. Fiyatı 12 bin . Anneden kan alınıyor. Kanda bebeğin dnası dolaşıyormuş o şekilde tespit ediyorlarmış. Yaptırmayı düşünmüyorum risk grubunda değilim ama ne gelirse Allahtan

Ben detayli ultrasona bile gitmedim valla strese sokup kendimi yoramam sonuc ne olursa olsun aldirmicama gore Rabbimden gelen her seye razıyım