2 aylık bebeğim çok kusuyor 😮‍💨

Kızlar selam 50 günlük bebeğim sadece anne sütü alıyor. Aynı zamanda kolik bir bebek sürekli gaz sıkıntımız var. Emmeden önce gazını çıkarıyorum altını değiştiriyorum muhakkak. Emdikten sonra dik şekilde kucağımda tutuyorum uzun bir süre. Ona rağmen çok fazla kusuyor. Peynirimsi kusması normal diye biliyorum evet ama bazen direk süt şeklinde kusuyor. Öyle az da değil baya çıkarıyor diyorum midesinde ne varsa çıkardı sanırım :woman_facepalming:t2: Aynı durumu yaşayan var mı ne yapmam lazım bunun için ?

Beniö ilk doğdugu gün öyleydi miğdesini yıkatmıştık aradan biraz zaman geçince yine oldu ya fazla geliyor fazlasını kusuyor byaklaşık 3 4 ay sürdü sonrasında geçti ne yaparsan yap kusuyor . Doktora sordugumda hemen kaldırmayacaksın miğde kapakçıkları açık oldugundan yan yatırın demişti bana

Merhabalar benim oğlum 7 aylık olana kadar çok kustu reflüden kaynaklı oluşuyor kilo kaybı olmadığı güzel kilo aldığı için doktoru herhangi bir ilaç vermedi sizde doktor takibinde kalırsanız daha sağlıklı ilerlersiniz ona göre ilaç veriyorlar

Benim erkek kardeşim ilk doğdu zamanlarda öyledi sürekli kusardi doktora götürduler mide kapaki oluşmamış dedi doktor 2 3 yaşına. kadar böyle olur sonra geçer demişti tamda öyle olmuştu 2 yaşında fln kesildi o zamanlar da çok zayıftı ama şimdi çok tonbik olmuş belki böyle bişey de olabilir

Benim bebem de öyle hem kolik hem kusmuklu :face_with_hand_over_mouth: pütürcüklü kusması iyi bir şey. Çürütmüş derler bizim buralarda. Faydalı olan kısmı almış anlamında. Bazen benim bebem de direkt sütü kusuyor yenidoğanlar doyduklarını anlamadıkları için fazladan emiyorlar. Korkmayın eğer bebenizde kilo kaybı yoksa korkulacak bir durum değil. Reflü yaygın. Bebenizi yan yatırmaya özen gösterin. Kilo kaybı varsa doktor ona göre ilaç veriyor sağlık ocağınızda kilo takibi yapabilirsiniz