15inde Sezaryen Olacağım

Kızlar merhaba. Normal doğum istiyordum ama bebiş çapraz duruşunu değiştirmedi. O yüzden 39+0 da sezaryen doğum yapacağım. Daha önce sezaryen olanların verebileceği tavsiye öneri var mı biraz korkuyorum

Korkma.. Bebişini kucağa alınca hepsi geçiyor. Sezaryen de kilit nokta yürüyebilmektir. Ne kadar sık yürür isen o kadar hızlı toparlıyorsun ve ağrı da o kadar hızlı geçiyor. Elbette bunun için kendini zorlama. Acele etme. İlk saatler ağır gelebilir stres yapma. Yanında mutlaka rahat olabileceğin biri kalsın sana o kişi eşlik etsin çünkü tuvalete bile beraber girmeniz gerekebilir. Bol yürüyüş ve rahat hissettiren refakatçi dışında önerim yok. Her şeyde olduğu gibi bu süreçte hızlı geçiyor. Doktorun zaten neyi yapmaman ve neyi yapman gerektiği konusunda sana bilgi verecektir sözlerini iyi dinle :blush: Herkesin acı eşiği farklı bu yüzden herkesin toparlanma süreci de farklı. Ben ertesi güne ayaktaydım ve hiç ameliyat olmamış gibiydim. İnşallah sen de bu kadar hızlı acısız zahmetsiz atlatırsın. İkinize de sağlık diliyorum. Şimdiden de hayırlı olsun :heart:

1 Beğeni

çok teşekkür ederim :heart: yanımda sadece eşim kalacak. umarım seninki gibi bir sürecim olur :folded_hands:t2: ben kan vermekten korkan insan bu süreçte sürekli kan verdim. doktora hiç gitmezdim hep doktordayım :sweat_smile: şimdide sezaryen olacağım. serum ve sonda muhabbeti bile o kadar geriyor ki beni

Bir şey sorabilir miyim şeker yüklemesinden sonra sonuçları alamadım e nabızda gözükmüyor yanlışlıkla 8 tüp kan aldılar şeker yüklemesinden önce verilen kan değerleri gözüküyor sadece doktor dan mı alabiliyoruz sonuçları

hayır e nabızda da gözükmesi gerekiyor normalde. benim öyle olmuştu hem açlık hem de 2 tokluk değerim gözüküyordu. hatta eşimin abisi doktor sonuçları ona sormuştum. kendi doktoruma da 2 3 gün sonra gitmiştim

Bende yükleme öncesi 4 tüp yükleme sonrası 4 tüp alındı bende sadece yükleme öncesi kan sonuçları gözüküyor yükleme sonrasının kan sonuçları yok bulamıyorum ne yapacağımı da bilmiyorum

hastaneyi arayabilirsin devlet ise pazartesi ara ya da direk doktordan randevu alıp git bence

Teşekkür ederim inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

sen de sağlıkla kucağına alırsın inşallah :folded_hands:t2:

1 Beğeni

Serum ve Sondayı hissetmiyorsun bile emin ol… Sen tam hissetmeye başlayacağın sıralar sonda çıkarılıyor zaten. Yani fark etmezsin bile. Serum ise uzun süredir kolunda var olacağı için ona da alışmış oluyorsun o da artık yok gibi oluyor. Sızısı inanılmaz hafif kalıyor. Hiç bir sürecinden korkma sadece bebeği düşün. Sonunda tanışacaksınız günler kalmış inanılmaz bir heyecan ya :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

bebeğinle sağlıcakla kavuşun inşallah emin ol bebeğini görünce her şey geçiyor arkadaşın dediklerine de katılıyorum yanında rahat hissettiğin refakatçi ve bolca yürümen hızlı toparlayacaktır seni ve bende senin gibiyim korku konusunda eğer söylersen sondayı anestezi aldıktan sonra taktırabilirsin ben öyle yapmıştım onu bile hissetmekten korkuyordum düşün :joy: ve unutmadan ben kahve makinamı götürmüştüm bol bol nescafe yapar içerdim çok iyi geliyordu doktorum da söylemişti bolbol iç diye stres yapma herşey güzel geçecek :cherry_blossom:

1 Beğeni

Sakin korkma beline kucuk bir tane iyne yapilacak sinek isrmasi gibi his edeceksin gerisi bow hic bi wey his etmeyecksin amlyatan sonra aqrlarin oluyor oda normal ayaqa kalktiqin zaman korset kulan o daha kolay yardimci olacaq sana ayaqa rahat kalkacaksin Saq salim kucaqna al bebiwni INWALLAH

1 Beğeni

hepinize teşekkür ederim :heart: peki merdiven çıkma konusu çok mu sorun oluyor evim 3. katta ve asansör yok. 2 kat biraz dik olan merdivenlerden çıkmam gerekiyor

Ben 3 gun sonra 2 ci kata cikdim​:rofl:kendini korkutmasan hic bi wey olmaz

1 Beğeni