Selam kızlar, 12 haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim. İkili tarama yapıldı. devlet Hastanesi’nde devam etmeyi düşünüyorum ama artık bundan sonraki kontroller kaç haftada bir olmalı? Birde renkli ultrason devlette yapılıyor mu? Eğer özelde yapılıyorsa kaçıncı hafta da gitmeliyim renkli görüntüsünü görüp almak için
Merhabalar
Doktorlar genelde ayda bir çağırıyor, kaç haftada bir olacağını doktorunuz belirleyecektir
Detaylı ultrason 20-24. haftalar arasında yapılıyor, devlette de yapıyorlar diye biliyorum ama devlet hastanelerindeki makineler genelde iyi olmuyor, tarama testlerinizi ve detaylı ultrasonu özelde yaptırmanızı tavsiye ederim
Benim tüp bebek olduğu için ilaçlar bitince doktorumu da bıraktım çünkü benim gittiğim doktor İzmir’de muayene ücreti her gittiğimde 3000 lira ödüyordum artık devlete dönüş yapicam çünkü bu süreç hem maddi hem manevi yoruyor insanı ama tabi çok şükür ki tuttu Hâl böyle olunca ilk gebelikte olunca peki bir bilgim yok . O zaman devlette kontroller için bir gün seçip bir başlangıç yapayım ondan sonra doktor aralıkları söyler . Çok teşekkür ediyorum o zaman gelince de özelde renkliyi yaptiricam inşallah
İnşallah
Umarım istediğiniz gibi ilgili ve pozitif bir doktor bulursunuz
Ben 3 haftada bir randevuma gittim detaylı ultrasonum 21. Haftada özel klinikte oldu devlet hastanesinde de bakılıyor ama devlet hastanesinde detaylı ultrason baktıranların çoğu memnun kalkmıyor.
3000 lira çokmuş burda özel hastanede muayene ücreti en fazla 700 lira inşallah gönlünüze göre güzel doktor bulursunz