Merhaba mucize anne ailesi ben hamileliğimin 6. Haftasından beri bu uygulamayı kullanıyorum son dönemlermde uyku problemi yaşadığım için saatlerce burada yazdıklarınızı okurdum şimdi de kucağımda minik kızımla size kendi hikayemden bahsetmek istiyorum. Bizim hikayemiz aslında çok güzel başladı planlı bı bebekti gebelik öncesinde tüm takviyelerimi kullanmaya başlamıştım her şeye dikkat ediyordum. 1. Trimester zaten çok hızlı geçiyor 6. Haftadan itibaren mide bulantısı ve kusma şikayetlerim vardı hiç bir ilaç çözüm olmadı ben kusmaya alıştım diyelim 2. Trimesterde bebişimin gelişimi gayet düzgündü her şey yolundaydı doktorumdan çok memnundum İzmir’de yasayanlar için Egepol Hastanesi Şükran Kopal hocam benim bu hayattaki en büyük şanslarimdan buri oldu
- Trimesterde ben yavaş yavaş agirlasmaya başladım bu süreçte çalışmaya devam ediyordum ve isim çok stresliydi 32 haftayı tamamlayıp doğum izni ve doğum parası hakkı için mücadele ettim fazlaca. Sanırım bu mücadelede kızımı ihmal ettim ki gelişim geriliği var denildi bebeği besleyen damarlardan birinde çentik varmış. Önce 1 haftaydi sonra 10 gün 2 hafta ve 3 haftaya çıktı maalesef.37+3 haftamizda kontrolde 300 gram aldığını sonraki hafta doğum olacağını söyledi doktorum hazırlan dedi ama gün vermedi kontrole gider gibi gittik ama hazırlık yapmıştık 38+3. Haftamizda kontrole gittiğimde bebeğin hiç buyumedigini artık almamız gerektiğini söyledi yatisim yapıldı ve aynı gün beklemeden sezeyana alındım. Bebişimin boynuna kordonu iki turdolanmis bebeğimle karşılaşma anım olsun diye belden iğne ile sezeryan oldu fakat doğduğunda aglamadi direkt alıp götürdüler maalesef karşılaşma yaşayamadık kuveze koyuldu 4 saat kadar kaldıktan sonra odaya yanımıza getirdiler. Bu kısma kadar hikaye biraz stresli ama sonrası çok güzel minik savaşçım o kadar güçlüydü ki üstüne düşen her şeyi yapmış annesi babası ile kavuşmak için savaşmış ve kavuşmuştu
Sezeyan önerilerine gelirsek Depend kesinlikle alınmalı kanama fazlaca oldu bende Erik ve kayısıları az şekerle kaynatıp robottan geçirip pet şişeler ile buzluğa atmıştım kabızlık ve gaz sorunu yaşamamak için onları yanıma aldım 4-5 şişe oldukca işime yaradı 2. Gün gaz 3. Gün büyük abdeste cikabildim rahatça. Pijama takımı bolca götürün ben 2 gece 3 gün hastanede kaldım 3 takımım vardı yetmedi diyebilirim. Emzirme atleti almamışım bence gerekliymiş kesinlikle alın usutmemek lazım emzirme sütyeni de bedeninize büyük alın Süt olmicak diye düşünmeyin süt arttırıcı damla var bestlak onu aldım hipp anne çayı bir dr malt içecek bunları hastanede ilk günden itibaren tüketmeye başladım. Yanımiza bebek için mama almamisiz hastane tedarik ediyor zaten orada kaldığınız sürece ama hipp marka mamayı bebeğim hiç sevmedi Aptamil aldık severek tuketti. Hastanedeyken şırınga ile besleme yaptık ama her zaman önce emzirmeyi denedim memede tutabildigim kadar tuttum bolca kokladım öptüm konuştum ve sütüme çok faydası olduğunu düşünüyorum. Eve geldikten sonra e bebekten aldığımız silikon emzirme siringasina gectik zaten 15 CC yaptık hep yeterli oldu. Sezeyan sonrası ilk ayağa kalkış kesinlikle geciktirilmemeli doktorunuzin söylediği saatte destek alarak ve sadece karşıya bakarak acele etmeden kalkın ve yürüyün. İlk kalkistan sonra 3-4 saatte bir kalkıp yürüdüm hareket ettikçe acı ağrı azaliyor. Şuan 11. Günüm sadece iç dikişlerde hafif sızlama kaldı başka bir ağrım sızım yok kendi işlerimi görebiliyorum bebeğimle rahatça ilgilenebiliyorum Göğüs ucu kremi lansinoh mor ambalajda olandan kullandım gayet memnun kaldım kapak olarak e bebekten silikon kapak aldım hem hava alıyor olması hem de göğüse değen kısmın yumuşak olması önemliydi benim için krem sürüp onu takip öyle duruyorum emzirdikten sonra. Pompa olarak bebebao.240 ml eller serbest pompa aldım ilk günler sütümun inmesinde çok faydası oldu şuan aktif kullanmıyorum bebeğim emiyor çünkü ihtiyaç duymuyoruz yanımda olduğu için. Bebek bezi olarak goon stokladim herhangi bir sorun yaşamadık şimdiye kadar Islak mendil kullanmiyoruz onun yerine kare pamuk ve kaynamiş ılık su ile temizliğini yapıyoruz. Müslin örtü bol bol alın kustuklarinda her yer batabiliyor
Aklıma gelenleri yazdım deterjan olarak baby me 5 lt aldık dolum istasyonlari var her şehirde bitince gidip dolduracagiz daha uyguna geliyor
Çok tesekkir ederim 2 gün sonra planlı sezeryanım var kabızlık oluyormu çok bilmiyorum o durumda kayısı çayı alırım die düşünüyorum
Lohusa şerbeti kaynattım süt arttırsın die
Kabızlık olmuyor canım sezeryan doğum da doğum bittikten sonra odaya aldıklarında serum tavsiye ediyorlar ishal yapıyor ek olarak ben kayısı suyu şeftali suyu içtim ayrıca bol kahve tüket ben öyle yaptım
Evet kahve de aldım yanıma bolca ve kayısı çayıda alıcam yarın
Şükran hoca da doğum ücreti ne kadar bilgi verebilirseniz sevinirim
Ketıl da almanı tavsiye ederim canım hem kahve yapmak için hemen de sütün geç gelirse bebişe mama yapmak için eşim kafeteryadan falan taşımıştı sıcak su
Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah Sezaryen esnasında dokunuşların hissedildiğini söylüyor çoğu kişi.Böyle bi durum var mı gerçekten ve eğer varsa bu tam olarak nasıl bir his rahatsız edici bişey mi anlataiırsanız çokkk sevinirim.
Tamamlayıcı sağlık sigortamiz vardı muayene ve doğuma hiç ücret odemedik. Ama 50 bin diye biliyorum
Dokunuşlar hissediliyor acı hissedilmiyor bebegi çıkarmak için biraz uğraşmaları gerekiyor sadece o kısım rahatsız edici ama o kadarı da normal canımızdan can çıkıyor
Hem bağırsak düzenlemesi açısından hemde sıvı tüketimini destekleyerek sütü arttırması açısından tavsiye ederim. Çay değil de posalı bir şey içmek daha iyi gelecektir
Peki bu gerilik sürecinde bebeğin hareketleri nasıldı canım
Heh tam o kısmı merak ediyorum ben de O rahatsız edici his nasıl bişey mesela iç organlarınızda bir el dolaşıyor gibi mi,insanın içine hava giriyor gibi mi yada bebeğim çok sert hareketleri oluyor bazen karnımızda sanki bişeyleri mıncıklıyor gibi
Böyle bi his mi çok merak ediyorum.Tarifi mümkün bişey ise ve tarif etmeye çalışırsanız çok aydınlatmış olursunuz.Biçok video izledim bu konularla ilgili ama tam cevap bulamadım o yüzden soruyorum
Şöyle tarif edeyim diyelim bacağın uyuştu ve sen dokunmaya çalışıyorsun elini hafif hissedersin dimi tam bir dokunuş hissetmezsin onun gibi bir his zaten doğum en fazla 15 dk filan sürüyor aşırı rahatsız edici bir durum değil kesinlikle acı hissetmiyorsun
Çok teşekkür ederim cevabınız için
Bebeğim hep hareketli bı bebekti doğumdan bir hafta önce hareketleri azaldı diye acil gittik doktora nstye girdim 3 kez 3. De normal çıktı önceki haftaya göre de 300 gram almıştı bir hafta daha bekleyelim dedi doktorum. Sonraki hafta hem ultrasonda duruşu olması gerektiği gibi değil dedi hem nstde hiç hareket çıkmadı hemde bir haftadw hiç kilo almamiş direkt yatış verdi
Kabız olan ve gaz çıkaramadığı için hastaneden taburcu olamayan cok insan gördüm. Hazırlıklı gitmek mantıklı erik ve kayısı suyu iyi geliyor bağırsaklara hemde sıvı tüketmek çok önemli süt inmesi icin