1 yıl önce vurulan tetanoz aşısı geçerli olur mu

Merhaba geçen sene şubat ayında bir işletmede çalışmak için tetanoz aşısı olmuştum bazı kaynaklarda 5 sene geçerliliği varmış herhalde bu mayıs ayında ilk aşım var.Aşı yaptırmam gerekiyor mu sizce

1 Beğeni

Ben de en son 2022 ekim ayinda tetanoz aşısı olmustum. Doktorum su an olmaniza gerek yok dedi. Siz yine kendi doktorunuza da danışın tabi.

1 Beğeni

5 sene koruyuculugu var benim de bildigim kadariyla. Siz neye gore 1 ay dediniz?

1 Beğeni

Garanti olsun diye soylemis sanirim, hicbir kaynakta o sekilde belirtilmiyor ama oyle dediyse tabi siz onu dikkate alin. Benimki 2 yil once yapilani yeterli gordu, o yuzden tekrar yaptirmayacagim. Ama ben zaten ortalama 5 senede bir tekrarini yaptiriyorum.

1 Beğeni

Eğer aşı oldugunuza dair aşı kartınız varsa kabul ediyorlar ama kayıtta değilse geçerli olmuyo

1 Beğeni

Tabii ki zaten dogrusu o :+1:

1 Beğeni

5 doz yapilinca 5 sene koruyuculuğu var diye biliyorum. Ben 4 doz önceki gebelik ve sonrasında yaptırdım bu gebelikte bir tane yapılacak öyle dedi hemşire. Arası 3 yil

1 Beğeni

Kızlar 2 dozun 5 sene koruyuculuğu var. Ama 5 sene içinde 2 hamilelik yaşarsanız Mesela ilk gebelikte 2 tane oldunuz 3 sene geçti tekrar hamile kaldınız sadece 1 doz olmanız gerekiyormuş.

1 Beğeni

Ben iş güvenliğinde çalışıyorum bizde çalışanlarımıza iş başı yaptırırken tetanoz yaptırıyoruz ve tek doz. Ve hatırlatma dozları yapılmadığı için tek doz aşının bir yıl koruması vardır. Aynı iş yerinde devam eden çalışanlara tetanoz tarihi dolunca seneye aynı aylarda tekrar yaptırıyoruz. Dozların tamamını yaptırınca 10 yıl geçerliliği oluyor fakat yapılmazsa doz miktarına göre 5 yıl ve 1 yıl olmak üzere değişiyor koruması yani tek doz yaptirdiginiz için yeniden yaptırabilirsiniz. Ve bunun bir sakıncası olmaz :pray:

2 Beğeni

Ben 2020’de olmustum.Gecen hafta saglik ocagindan aradilar asi icin daha once oldugumu soyledigimde kayitlara bakip tek doz olmamin yeterli olacagini soylediler

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim hepinizden aşı kartım yok iş yerine vermiştik ama hasteneden gidip isticem kaç doz olduğumu bilmiyorum dediğiniz gibiyse tekrar olucaz galiba

Tetanoz iğnesinin 10yıl koruyuculuğu var

1 Beğeni