Hamileliğimde 1.ayımdayım sizce dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
Hayırlı olsun Ağır kaldırmayın bir yerlere uzanmayın Ani hareketlerden kaçının Bol bol su tüketin Dengeli beslenin hamileliğin son zamanlarında çok kg alınıyor
Hoşgeldiniz
Gebeliğiniz hayırlı olsun
Bu bilgiler işinize yarayabilir
Gebeliğin ilk haftalarında sağlıklı bir gebelik için şu faktörlere dikkat etmek önemlidir:
- Folik asit takviyesi almak, bebek sinir sistemi gelişimi için önemlidir.
- Sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak gebeliğin sağlıklı seyrini destekler.
- Sağlıklı beslenmek, yeterli vitamin ve mineralleri almak önemlidir.
- Doktorun önerisi doğrultusunda düzenli prenatal kontrolleri yapmak önemlidir.
- Fiziksel aktiviteye devam etmek, doktorun önerdiği sınırlar içinde hareket etmek faydalı olabilir.
- Stresten kaçınmak ve sağlıklı bir uyku düzenine sahip olmak önemlidir. Gebelikle ilgili özel durumlar için doktorunuzla iletişimde olmak önemlidir.
Bunlara ek olarak günlük yumurta, süt, peynir, yoğurt tüketmeye özen gösterin. Ekmek yerseniz tahıllı ekmekler tercih edebilirsiniz. Sucuk, sosis, ciğer gibi gıdaları yememelisiniz, çok canınız isterse güvenliğiniz yerden alıp deneyebilirsiniz
Merhaba @SELİN hoşgeldiniz bol bol dinlenmelisiniz
Arkadaşlara katiliyorum iyi dinlenmeli ,yararli besinler tüketmeli ,agir kaldirmamali .Moraliniz de iyi olsun stres yapmayin ilk aylar insan her seye ağlama ihtiyaci hissesiyor hassas oluyor .Guzel hayaller kurun her şey güzel olsun insallah .Hayirli olsun .
Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri, şarküteri ürünleri, az pişmiş veya pişmemiş et, tavuk, balık ve yumurta, sakatat, sigara, alkolden uzak durmalısınız. Ağır bir iş yapmamalısınız, uzanarak raflardan bir şey almamalısınız. Stresten uzak durmalısınız
Hoşgeldin aramıza selin gebeliğin hayırlı olsun. Ağır iş yapmamaya çalış bol bol dinlen. Bol sıvı tüket
Arkadaşlar ilk aylar nelere dikkat ettiniz _ ağır kaldırma _ev temizliği _Cinsellik _Sigara _beslenme Neleri yaptınız neleri yapmadınız ne şekilde yaptınız örnek verirsem ben şuan yuksekleri uzanma ağır kaldırma vs yapmıyorum ilk ayım ev temizliği toz alma çamaşır bulaşık vs genel mecbur yapıyoruz ama süpürme işini şuan eşim yapiyor sağolsun camasirlarida o getiriyor ben asıyorum cinsellik doktor sorun olmaz dedi diye var yapıyoruz maalesef sigarayı bırakamadım günde(5 bazen 6 ) Beslenme açıkçası bulantım vs yok aynı duzende gidiyor şekerli meyve yemiyorum çiğ sayılacak şeyler sushi filan yemiyorum sosis vs işte yani genel olarak özellikle şunu asla yapmam yapmadım dediğiniz yada valla ben aynı devam dedikleriniz neler uzun oldu ama genel bı konuşma olsun bilgilenelim istiyorum yeni ve acemi hamile olarakherkese sağlıklı güzel ilerleyen bir hamilelik dönemi diliyorum
Öncelikle hayırlı olsun söyleyeceklerimin hepsine dikkat ediyormuşsunuz zaten ek olarak ilaç kullanımı yasak doktorunuza sormadan sakın ilaç içmeyin doktor sadece parolu veriyor zaten
Sakatat yasak normalde deniyor ama kelle paça falan çok faydalı yediniz mi kokoreç iskembe tarzı şeyler ben cok severim normalde korkumdan yemiyorum suan
Cevap için teşekkürler migreni olan biriyim sadece minoset icebilirsin dedi ve çok hayal kırıklığina uğradım ama yapabilecek biseyim yok çok şükür daha hiç tutmadı ama tutarsa naparim bilmiyorum onun haricinde sigara hariç aslında herşeye dikkat etmeye çalışıyorum o da çıkarsa hayatımdan süper olacak
Ek olarak dip balıkları önerilmiyor
O zaman umarım bir tek sigaradan mideniz bulanır
Ben ilk kan vermeye gittiğim gün yani 4 gün önce baya yarım ekmek içine de cin biber koyarak kokoreç yedim ciğer hiç sevmem kelle paça bayilirim bilmiyorum bana kalsa kelle paça sağlıklı ama doktora soracağım bidahaki gittiğim de
Evet ve kabuklu olanlar bildiğim kadarıyla midye karides vs
Deniz ürünü olarak
İnşallah inşallah gerçekten çok istiyorum