1 aylik bebek memede uyuma

Arkadaslar merhaba, 1 aylik bebegime hem mama hem anne sutu vermeye calisyorum ama memeyi verir vermez 5 dk gecmeden uyuyor doyup doymadgndan emin olamiyorum ve bu yüzden direkt mamaya yöneliyorum. Memede uyuyan bebegi uyandirip tekrar emziremiyorum cunku almiyor memeyi. Ne yapmaliyim doydugu icin mi uyuyakalmis oluyor bebegim. Uyuynca direkt yatagina birakip aglayana kadar beklemeli miyim?

Bebek eğer uyuduysa endişe etme çünkü aç olan çocuk uyumaz şuan bende aynı durumdayim ek mama takviyesi veriyorum memede uyuyo besigine koyuyorum bidaha mama arıyo ağzıyla o sırada mama yapıyorum mamayı yer yemez uykuya daliyo

Yani memede uyudysa ac uyumuyordur dogru mu anladim tesekkurler cevap icin.

Tabiki çocuk uyuyosa sıkıntı yok eğer uyaniyosa meme ariyosa o zman mama verin ne demek rica ederim

1 Beğeni

Önce göğsünü ver emzin peşine mama ver açken göğsünü daha iyi emer eğer doymazsa mama verirsin peşine içer uyur

Evet ama memede uyudugu icin pesine mama veremiyorum

Canım bebek uyuduğu zaman direkt yatağına yatırma reflü olur gazını çıkarmaya çalış o sıra uyanır gibi olur sonra altını değiştir o sıra zaten uyanır tekrar emzirmeye devam et benim bebeğim de uyuyor ben bunları yapıyorum yada boynunu gidikliyorum hafif burnuyla oynuyorum uyandirana kadar uğraşıyorum küçük olduklari için çabuk yorulup uyuya kaliyorlar

1 Beğeni

Bence mama verme eğer sütün azsa verebilirsiniz. Memede uyursa alışır zamanla ama anne sütü vermeye çalış elinden geldiği kadar. :slightly_smiling_face::arrow_up_down:

Ben meme veriyordum zaten gece ateşi çıktı daha dört günlükken her ihtimale karşı bı muayene ettirim dedim ve doktor aç bu çocuk dedi bu yeni bebeklerde ateş sadece açlıktan çıkar dedi ek mamaya geçin dedi yetmiyosa eğer e benimde zaten yetmiyo evet yiyo ama tam doyamiyo

Sarılık olduğun da uyanmadıgı için bebeğin topuğunu sıkarlarmış uyanır emermiş sende memede uyudunda hafif topuğunu sıkarak uyandıra bilirsin

1 Beğeni

Anladim canim bunlari da denycem teşekkürler