6 aylıkken başladım koymaya, günde 20 dk koyuyordum sadece. Sürekli yürüteçte tutmak bebekte kalça çıkıklığına ve ayak yapısının bozulmasına yol açabilir. Ayrıca yürütece koyulduğunda muhakkak ilk adım ayakkabısı giydirilmeli bebeğe çünkü ayaklarını yan yan basabiliyorlar dengede durabilmek için. Ayakkabı giydirdiğinizde böyle yan basma olayları olmuyor genelde
@Nergiz13 Emeklemeyi engelleyen bir durumu yok ki. Benim kızım 11 aylık olana kadar emekledi mesela. Dediğim gibi kısa süreli ve doğru ayakkabıyla yürütece koyulduğunda herhangi bir zararı yoktur. Ama elbette zıt görüşte olan ve kesinlikle yasaklayan uzmanlar da var. Bana göre doğru kullanılırsa bir zararı yok
Ben de zararlarını duydum. Ama çevremdeki bütün çocuklar kullandı bir sorun yasamadilar hiç. Ben şimdi almayacağım ihtiyacım olduğu zaman alırım diye düşündüm belki hiç ihtiyaç duymam belki de duyarım ona göre alacağım.
Bende zararlarını duydum yeni inflancerlardan. ama eskiye dönük baktığımda kuzenlerim kardeşlerim kullandı bi sorun yaşamadık. Yakın zamanda da görümcemin torunu kullandı @NURAN ın dediği durumlara dikkat edilmediğinden mi ne 1 yaşına girecek emeklemiyor bile. Ben de yürüme arkadaşı almayı düşünüyordum bi yakınım verdi hemde oyuncaklı dikkatini çekicek şeyler var üstünde @Nergiz13 ün dediği gibi emekler sonra koltuktan falan tutunarak kalkar yürümeyi öğrenir elbet diye hiç yürüteç düşünmedim açıkcası zaten evde yer de yok
Benim dayım da Fizyoterapist. Hiç önermiyor yürüteçi o yüzden ben de almayacağım. Zamanla koltuk kenarlarından tutarak yürümeye başlar diye düşünüyorum. Yürüteç daha çok anneye yararlı bir sey bence
@elifdrcnyrk Diyorum ya herkes farklı görüşte bu konuda Benim de eltim fizyoterapist, o da doğru ve kısa süreli kullanıldığında öneriyor ki kendi çocuklarında da kullandı
Şimdiye kadar duymadım zararını,bebeklerin yurumesine yardimci oluyor o.
Ve bebek hep yerde olmak istemediginde yarıma sağlık koyuyoruz yurutecek kafası ksrisiyor,tabiki kendi seçimin canm.
Ablam giydirmemişti vallakızı 1 yaşına az kala yirudu @NURAN CIM ama şu yorumlardan sonra abende almayacagim.gecmişte hic oyle şey yoktu.her kesde yurudu.
Ama şimdiki zamane çok degişti her şey den zarar geciyor.bende almayacağim ya
Ben ilk oğlumda yürütece koymamıştım okuduğum bir yazıda bebeğin çevresini anlamasını güçleştiriyor yazıyordu.Yürüteçte hızlı hareket edince çevresindeki cisimlerin hepsine odaklanamıyormuş.İkinci oğlumu abisinden korumak için yürüteçe koydum mecbur 8 aylıktı oturma yerine havlu koyup alanı biraz daha genişlettim oturduğu yer ip gibi olmasın diye.Keşke ilk oğlumu da koysaydım belki yürümesi gecikmezdi.