16 haftalık hamilelikte yolculuk yapmak tehlikeli midir acaba 3 saatlik bir yolculuk ama araba çok eski ve çok sarsılıyor sizce zarar verir mi çok tereddüte kaldım
Doktorunuza sorun bunu kesimlikle ben ilk 3 ayımda şehir içi kayın validemlere bile gitmedim çünkü 2 vesait değiştiriyordum otobüsler malum dikkatli olmakta fayda var diye . Hep kayın babam geldi aldı bizi öyle gittik geldik araba olmayınca . Kendi annemler de şehir dışında onlara da hızlı tren olmasa yine gidebileceğimi sanmıyorum ki ilk 3 ay oraya da gitmedim . Şimdi 28 oldum sayılır yine son aylara doğru diye yolculuk yapmıyorum onlar geliyorlar
Benim bide 11.haftada kese dışında kan oluşmuştu fitil kullanıyorum doktor şimdi bişey görünmüyor iyi dedi sordum gidebilirsin dedi ama arabanın çok sarsıldığını bilmiyor bende hastaneye bile gidip gelene kadar diken üstünde oluyorum ne yapıcam bilmiyorum
Trenle mi gitsem acaba o sarsılmıyor ama aktarma yapmam gerekiyor eshot ile eshotta çok sarsılıyor ne yapıcam bilmiyorum ya
İlk ayların 9. Ve 13. Haftalarda kanamam olmuştu bende duphaston kullandım . Açıkçası benden ve bebeğimden önemli değil aileler de gönül koymadı durum ortada dikkat etmem gerekiyor diye . Yolculukta da özellikle araba seyahatlerinde 1 aaat yolculuğa 15 dk yürüme öneriyorlar böyle seyahat edebilirsiniz diye . Çok acil bir durum yoksa gitmemeni öneririm
Aynı bende öyleydim hastaneye bile kayın babamdan eşim arabayı alırdı öyle gider gelirdik. Bence kendini riske atma en azından şöyle 3 ayını doldur garanti olsun
3 ayımı doldurdum zaten 16 haftalık oluyoruz yarın inşallah kendi aracımızla gidicez zaten doktor da gidebilirsin dedi ama ben yinede tereddütteyim
Tabiki doğrusu doktoruna danışman ama ben 2.5 aylıkken Muğla’dan Mersin e ordan Elazığ’a sonra tekrar Muğla’ya gelmiştim 15 gün içinde doktorum 2 saatte bir arabadan in yürü dedi o kadar
ALLAHIN izniyle bir şey olmaz inşallah dua edin
Kızlar 30 haftalk gebelikte uzun yola giden varmi 4 saat suruo gidecegim yer yarın doktorumada sorcam kontrolum var merak ettm
Bugün aynı konuyu doktoruma danıştım. Riskli bir durumunuz yoksa saat başı veya 2 saatte bir mola verin idrarınızı tutmayın bol su için ve mola verdiğiniz zaman bi 10 dk kadar yürümeye adım atmaya çalışın bir problem olmaz dedi
Tesekkur ederim