Bebeğim sarılık oldu geçmiyor bir türlü evde geçirme yöntemleri var mı deneyenler varsa yazabilir mi lütfen ??
Bence doktora götürmeniz daha sağlıklı olur.
Emzirmek canım sık sık emzirmen gerekiyor bebek ne kadar emerse sarılık olma riski o kadar düşüktür. Yarım saatte bir emzirmek gerekiyor
Doktora götür kan değerlerine baksınlar ona göre ya yatış verir ya da vermez onun haricinde beslemelisin sütün yoksa takviye mama olacak şekilde. Kan uyuşmazlığı varsa eğer bu risk daha da artıyor doktorunuza danışın.
Öncelikle merhaba sarılık değeri ne kadar geldi acaba kanda ve ciltte?
Sarılığın tek çaresi emzirmek ve mama ne kadar çok ve sık beslenirse o kadar çok çabuk atlatacaktır ama bazı durumlarda ışık tedavisinden sonra bile tekrar yükselebiliyor endişe edilecek bir durumda olmuyor geri yavaş yavaş düşüyor zaten 3 saati geçirmemeye çalışın gündüzleri 2 saate bi emzirin muhakkak olmazsa günde 2 3 kere mama desteğide verebilirsiniz
Benim bebeğim şuan üç aylık 2 ay sarilikti doktorun tek soyledigi şey bol bol emzir dediler bir hemşire de bir hafta mama ver kes bir de çay kasiginda şekerli su ver dedi yapmadım bol bol emzirdim çok şükür birşey kalmadı
Evde geçmiyor doktora götürmeniz daha sağlıklı olacaktır benim bebeğim 4 günlükken gittik sınırın üstünde çıktı bı gece kuvezde kaldı ertesi sabahta çok düşmüştü aldık bebeğimizi
Doktora götürdünüz mü bilmiyorum. Ama emzirmek lazım bol bol . Eğer sütünüz yok veya azsa mama verin aç kalmasın. Birde gündüzleri 10-15 dakika Güneş ışığı görsün. Öğle saatleri değilde sabah 11 den önce öğleden sonra da 4 den sonra. Eğer memleketinizde hava soğuksa öğle ışığını da alabilir. Camın önüne çıkarın orada 10-15 dakika sadece. Bizimkide şu an 2.5 aylık hatta diğer uygulamada post açmıştım bende uzamış sarılığımız vardı. Daha geçeli 3 hafta fln oldu. Sınırın altında idi doktor bol bol emzir dedi anne sütü sarılığıydı bizimkisi. Can sıkıcı bir durum herkes geçer fln diyor ama anne yüreği işte gördükçe canı sıkılıyor insanın. İnşallah Rabbim şifa versin tüm yavrularımıza geçmiş olsun sizede.![]()