Yenidoğan bebek öpülmez!

Doğar doğmaz bebeğinizi öpmeye çalışan kişilere karşı nasıl önlem almayı düşünüyorsunuz?!:confounded_face: bu konu canımı çok sıkıyor, insanlar çok düşüncesiz illa kalp kıracaksın yoksa anlamıyorlar, ben de gurbette yaşıyorum zaten 2-3 samimi tanıdıklarımız var eşim birşey söyleme diyor. Biliyor çünkü konuşunca kalp kırma ihtimalimi.. İyi de ortalıkta hep virüsler dolaşıyor küçücük bebek​:smirking_face:

1 Like

@Yıldız7 tanıdığım biri doğum yaptığında kapıya bebekli ev kuralları tarzı bişey asmisti en dış kapiy daha içeri girmeden okuyup giriyorsunuz o tarz bişe asabilirsiniz sonra önce güzel bı üslupla opmuyoruz daha çok küçük gibi söyleyebilirsiniz doktoru uyardı vs

1 Like

Nasıl bir şey söyleme diyebilir eşiniz kusura bakmayın ama dinlemeyin 9 ay bekliyoruz bütün sancılarını cefasını sefasını bir çekiyoruz birileri gelip öpsünde çocuğuma virüs bulaştırsın diye doğurmuyorum ben eşime söyledim oda babası olarak bunu onayladı çocuğumun acısındansa kalp kırmayı tercih ederim zaten doğumda ebeye gereken hemşirelere söyleyeceğim sadece babasının kucağına verin başkası yaklaşmasın diye lütfen sizde öyle yapın bebekler zaten öpülmemeli hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden​:smiling_face_with_three_hearts::heart::folded_hands:t2:

1 Like

Çok haklısınız, evet ben de doktorumla mutlaka konuşacağım hatta hastaneye gelenleri de uyarsınlar, biz söyleyince görmemişin bir çocuğu olmuş diyorlar

2 Likes

O da mantıklı :pensive_face::pensive_face:

Öyle Diyenlere de aynen görmemişin çocuğu dersiniz :joy: herkes yerini bilmeli bence

2 Likes

Valla kim alınırsa kim kırılırsa kırılsın umrumda olmaz. Eşimin kuzeninin cocugu 2 yaşında öpücükten virüs kaptı ve bu virüs direk beyinde iltihap yaptı tam 1 ay boyunca ne olduğunu anlayamadılar belinden 4 5 kez su aldılar menenjitten şüphelendiler değil soğuk havale dediler değil en son öpücükten olduğunu anladılar ve inanırmısın hastaneye gittiğimizde cocuk önce fiziksel yetkilerini kaybetti ve en son yutma refleksini kaybetti beyindeki iltihap yüzünden ben hastaneye gidip gördüğümde allah affetsin sabaha çıkmayacağını düşündüm cünkü çok kötüydü. Allahım cok çook şükür ailesine bağışladı tedaviyle iyileşti ama cok zordu önce fiziksel özellikleri geldi sonra yavaş yavaş konuşmaya başladı en son cocuk bir hapşurdu beynindeki o iltihap resmen çıktı ve 1 2 gün sonra konuşma yutma refleksi geldi şimdi maşşallah cok iyi

Şuan 10 aylık bebeğim var eşimin tarafı öperek sever ve ben direk söylüyorum öpmenizi istemiyorum ne elini ne ayağını ne yüzünü seviyorsanız uzaktan sevin büyüdüğünde seversiniz diye alınanda umrumda değil benim bebeğimin sağlığı onlarn öpücüklerinden önemli değil.

Cnkü o cocugun o halini gördüm ve gecelerce uyuyamadım

1 Like

Çok geçmiş olsunn nasıl içim gitti​:downcast_face_with_sweat::downcast_face_with_sweat: çok haklısınız​:downcast_face_with_sweat: evet ben de direkt söyleyeceğim kırılan kırılsın, küsen küssün yeter ya bu baskı nedir böyle! Yıl olmuş kaç hala neleri aşmaya çalışıyoruz

1 Like