Yenidoğan Alışveriş listesi Hangisinden kaçar adet aldinız?

Örnek liste Yazsanız rica Etsem

Ben de şimdi liste oluşturacağım Allah’ın izniyle Yenidoğan alışverişinde zibinidir bebek bakım urunleridir bezidir ıslak mendilidir şampuan vs banyo araç gereçleri havlusu küveti gibi işte emziktir biberondur müslin bezdir battaniyedir kiyafettir ne gerekiyorsa biraz yardımcı olur musunuz?

Bebeğin yanında benim için de gerekli olan şeyler iç çamaşırıdır geceliktir veyahut göğüs pedi gibi şeyler pek bilemiyorum işte alışveriş listesi oluşturmak için siz güzel anne ve anne adaylarına ihtiyacım var

Ben sleepy bio natural kullanıyorum. Öncelikle bebeğin kilosuna göre bütün ihtimaller değişecektir. Eğer bebeğiniz iri bebek olacaksa sleepy 1 numara bez yerine 2 alın derim. Ama bebeğiniz 3 kilo altında doğarsa 1 numara bez epey işinizi görür. Ben ıslak mendili de sleepy aldım. Bio natural olanı kullanıyorum. Natural olanın kalıbı daha da küçük. Bu hafta denemek için arkadaşım Molfix yenidoğan ıslak mendili verdi. Sanırım onu daha çok beğendim. Elimdekiler bitince Molfix alacağım.

Bir not düşeyim: bebeğinizin alerjisi olabilir. Başlangıçta stok yapmanızı önermem. Elinizde patlayabilir. Doğduktan sonra öneririm. Ama yine de sizin kararınız.

1 Beğeni

Şampuan, deterjan, biberon temizleyici deterjan, pişik önleyici olarak incia ürünlerini kullanıyorum.

Yumuşatıcı ve leke çıkarıcı için green clean kullanıyorum.

Bebek yağı önermiyorlar. Nemlendirici olarak mustela aldım ve çok memnunum.

Tırnak makası olarak makas şeklindeki tırnak makası(Chicco) ve pilli törpü(baby plus) aldım.

Tarak seti Chicco’nun klasik seti.

Küveti katlanır aldım, küvet filesi ve küvetin markası babyjem.

Banyo süngeri olarak babyjem doğal deniz süngeri aldım.

1 Beğeni

Başta da dediğim gibi bebeğin kilosu çok önemli. Ben çok bol olmasın diye yenidoğan takım aldım başlarda. İyi ki öyle almışım prematüre olduğu için süreç bizim için epey farklı geçti. Ama aldıklarım şu şekilde.

5 tane yenidoğan, 5 tane 0-3 ay kısa kollu zıbın. (Bu zıbınları epey giyindi bizim kız.)

2 tane alt üst takım (bunların kullanışlı olmadığını anladım.)

4 tane fermuarlı tulum (bunlar çok işime yaradı daha sonra kiloya göre takviye yaptık)

Fotoğraf çekimi için müslin set.

Hemşireye kısa kollu iç zıbın, eldiven, şapka, tulum ve battaniye verdim. Bazı hastaneler bebeği yıkıyor bazıları yıkamıyor. Benim hastanem yıkamıyordu. O yüzden iç zıbına kan bulaşmıştı boyun kısmından. Birkaç saat sonra fark edince bebeğin üstünü değiştirdim. Toplamda hastaneden çıkana kadar 6-7 kere falan üstünü değiştirdim. Bu arada sadece tek zıbın giydirdim. Gece üstünü örtmediğim için uzun kollu fermuarlı tulum giydirdim.

5 tane şapka, 2 çift eldiven aldım. 6 çift çorap aldım. Ağız mendili bolca. Omuz örtüsü aldım. Kıyafetim bebeği rahatsız etmesin istedim. Şapkaları asla takamadık. Takınca hep ağladı. 5 aylık oldu hala takamıyoruz.

Bolca müslin örtü. Hem banyo sırasında, hem uyurken, hem dışarıda inanılmaz çok kullandım. Çeşit çeşit alın. Hele yaz anneleri çeşit çeşit alsın.

Bundan sonrasında indirim görünce ayına göre aldım. Mesela kışın indirim vardı yaz için kısa kollu zıbın aldım.

Yalnız bir şey hatırlatmak isterim benim kurutma makinem var. 2 parça da olsa makineye 15 dakikalık programa atıp kurutma makinesinde kuruttum. Bir de bebeğimin sebepsiz ateşi olduğu için uzun süre sadece zıbınla yaşadı çocuk.

Ben sezaryen oldum. Erken doğum olduğu için sütüm gelmedi. Mama olayını hastane kendisi verdi. Enjektör ile içirdik. Neredeyse 3 gün hastanede kaldım. Çok terlediğim için getirdiğim 2 pijama takımı ve 1 gecelik yetmedi. Hem daha rahat emzirmek için hem de deodoranta uzun süreli veda ettiğim için eşim eve gidip gömleklerimden getirdi. Üstümü sık sık değiştirince kendimi daha rahat hissettim.

Diş fırçası ihtiyaç bence. Sezaryen olursa kaç saat aç kalıyorsun. 2 gün hastanede yatıyorsun. Ağzının tadı değişsin. Hoş ben normal doğursaydım da diş fırçalamadan duramazdım.

Kilot ve Orkid yerine depend ile çok rahat etmiştim ben. Hatta uzun süre kilot giymedim depend kullandım. Çünkü kilotlarım düşük beldi ve dikişin üstüne geliyordu.

Aslında kendimize alacağımız şeyler tamamen kişinin rahatlığına göre değişiyor. Terlik mutlaka alın. Koridorda yürürken rahat etmeniz önemli. Ona dikkat ederek kıyafet tercihi ya da sabahlık tercihi yapın. Sezaryen olacaklar gecelik alırsa daha rahat olur. Hele ki önden düğmeli gecelik olursa miss miss.

2 Beğeni

Teşekkür ederim :blush::bouquet:

Özenerek yazmışsın ne kadar mutlu oldum​:people_hugging::white_heart:

Rica ederim ne demek. Ben de çok uğraşmıştım. O yüzden elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Bana dediler ki gelen giden de kıyafet alır. Ama kimse kıyafet almadı hahah herkes altın ya da kitap vs almıştı.

1 Beğeni

İstersen bir liste yap üstğnden konuşarak ilerleyelim

1 Beğeni

Yapıyorum inşallah buraya atarım

Çok teşekkür ederim bilgilerin için liste yapalım :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni