Tecrubeli annelere sorum şu ki ,
Yeni doğmuş bebek kaç aylığında dısarı çıka bilir ?
Bilgisi olan varmı .
40ı çıkar çıkmaz dışarı çıkarıyolar şimdikiler hava alsın diye görüyorum etraftan
Ben site içindeyim biraz kendimizi toplayınca çıkar biraz turlar döneriz yavrumla. Avantajım yaz bebeği olması kış olsa cesaret edemeyebilirdim buranın ayazı çok olur silivri soğuk
Valla ilk kızımda 10 günde dikişlerim iyileşmişti ve kendimi dışarı atmıştım. Bunda da yine ne zaman iyileşirsem o zaman çıkarım dışarı diye düşünüyorum Valla 40 ını bekleyenlerden değilim, patlarım yoksa evde
ben de pyle düşünüyorum kendimi iyi hiss edersem çıkarım iyileşince
sonbahar da doğmuş bebegi 40 gün sonra cikarmak olurmu peki
Bende öyle düşünüyorum. Site içerisinde yürürüm en azından. Eve tıkılırsam depresyona girermişim gibi hissediyorum evde bunalırım
Kirkini felan beklemene gerek aşağı yukarı 2 haftaya dogru çıkarabiliriz.
Vucut kilosu bi 5 kilo bulmasi
Lazim.
Vucut isisini kendi ayarlamasi lazim
Ama emzirip
Altini degistirip
Evin cevresinde 10 dakika felan cikarabilirsiniz
Genelde 40 bekletirler bizde yeni doğmuş bebeği de anneyi de akşam ezanından sonra çıkarmazlar dışarı hatta bebeğin kıyafetlerini bile akşam ezanından sonra dışarı asmazlar.Ama mecburen kontrollere gidiliyor topuk kanı ikinci doz hepatit aşısı için 40 dolmadan çıkılıyor.Dikkat etmeniz gereken çok kalabalık yerlere götürmemek öksürenden hapşırandan uzak tutmak bağışıklığı zayıf olduğu için.Bunu yažıp kimsenin moralini bozmak istemezdim ama maalesef biz bir bebeğimizi hasta birisinden kaptığı bir enfeksiyon sebebiyle kaybettik.Sonraki bebeklerde sürekli bir kaybetme korkusu yaşamak kadar felaket birşey yok.Lütfen bebeklerinizi koruyun.
Ay canim śagolsun,bende şimdi bunları yazacaktım.
Bizdede boyle ,sadece bizde değil tanidiklarim hepsi,40 ciksin 40 çıkana kadar annede bebekde disari yalniz cikmamal ı,kiyafetleri akşama kalmadan toplanmali ipden.
Bebek dışarı məcbur cikmak zorundaysada mesela anannelerindeyse kendi evinə git.ek mecburiyetindeyse.basinin altina ekmek falan koyuyorlar.
Şimdi çok şaşırdım boyle duyunca.
Niye bebeğin kıyafetlerini akşam olmadan toplamak gerekiyor, anlamadım orasını. Yani ne zararı olacak ki
Bebek çileli oluyor sizde çileye ne deniyor bilmiyorum.annede cocukda 40 gün çileli oluyor .
O yüzden üç harfliler bebege zarar vermek için veya anneye zarar vermek için hep peslərinde oluyor.o yuzden dikkatli olmak gerek,üç harfliler gumuse yaklasamiyor diye ,yaka ya gumuşden bir şey vuruyor anne.ve ezaba kadar bebeğin kiyafetleride annenkide toplanıyor ipden @NURAN
@Cesurumm Anladım, farklı bir düşünceymiş. Yani ben pek inanmıyorum öyle şeylere. Bence dua okunması yeterli
@NURAN İnsandan insana deyişen bir şey ,kimi yapıyor kimi yapmiyor,kimi biliyor kimi bilmiyor,mesela senin inandıgın emin oldugun seyleride bazen bilmeyenler inanmayanlar var biride ben ,yani tabiki her kesin bilgisi degişiktir.benim bildigimi sen senin bildiginide bazen ben bilmiyorum.yani normal birşey.
Bizdede var böyle 40 çıkmadan çıkılmaz dışarıya düşünceleri ama o anne ve bebeği kendine gelme alışma süreleridir. Bağışıklılık her ikisi için de düşük olacağı için bi önlemdir aslında. Ama durum böyleyken. 40 ı çıkmamış annenin evine gidip kalan hizmet bekleyen çok fazla kişi var. Bu da yanlış dışarıya çıkamaz dediğin anneden nasıl hizmet bekler misafir gidersin bende bunu anlayabilmiş değilim. 40 ın çıkmadı dışarı çıkma ama bize hizmet et. Oldu. O yüzden bende sıcak bakmıyorum anne ve bebek hazırsa sağlıkları yerindeyse yakın civarda biraz hava alabilirler. Çünkü annenin psikolojisi sürekli evde kalmaya yeterli olmuyor o süreçte bence.
Ilk 10 gun yok sarılık testo yok topuk kank derken hastane saglık ocagına gıttık hergun veya ıkı gunde bır. Sonrasında 18 gunlukkkrn sehır dısına gıttık. Ondan sonra da fırsat buldukca cıktık. Hava sartları guzelse evde durmanın ne anlamı varkı.
1 hafta 10 gün sonra hem kendinizi iyi hissettiğinizde hem de bebek yeni iklimine uyum sağladıktan sonra temiz ve açık havada 15-20 dk yürüyüş yapmanızın sizin ve bebek için de iyi olduğunu söylüyorlar. Elbette kapalı avm gibi ortamlara sokmamanız iyi olacaktır. Daha bağışıklığı gelişmemiş oluyor çünkü
Evet bende inanmazdım 3 haflilere ilk doğumumda oldu bana çok korkmuştum sonra salona gidip kaynanama söyledim bebeğin beşiğine kuran koyduk benim yastığımın altına makas koyduk dualar okuduk sonra bir daha görmedim