Yeni doğan alis veriş yardımı ☹️

Kızlar yardım edin bebek için neler almalıyım neler önemli neler önemsiz kafam çok karışık neden kaç tane almalıyım hamgisi gerekli bilmiyorum

Daha önce biri için yazmıştım size de atayım aynısını bu arada sağlıkla gelsin inşallah :folded_hands: öncelikle ben alışveriş yaparken bi çoğu şeyi e bebekten aldım ama bebek arabası ana kucağı gibi şeyleri trendyoldan bakın kesinlikle daha uygun ve daha güzel kalitede bulunabiliyor. Onun dışında aldığım ve aklıma gelen şeyleri yazayım

Zıbın (fazla fazla alın) ( Alırken en çok yenidoğan bir kaç tane 3 ay bir kaç tane de 6 ay aldım kış bebeği olduğundan genelde uzun kol aldım ama kısa kolda bulundurun ne olur ne olmaz)

Bir kaç adet alt üst takım (ben 7 8 adet aldım)

En az 2 adet hastane çıkış seti

Mevsime uygun battaniye (yedekli olsun)

Bir kaç adet müslin örtü

2 adet banyo havlusu

2 adet uyku tulumu / kundak

Yelek

Mevsime göre dış giyim

Bere

Çorap

Eldiven

Ağız bezi

Omuz bezi

Tarak seti

Biberon emzik ve süt sağma( ben hepsini Philips avent tercih ettim)

Bez

Kullan at alt değiştirme matı

Temizlenebilir alt değiştirme örtüsü

Çıngırak ve oyuncak

Bebek ıslak mendili

Pamuk

Tırnak makası

Bebek kulak pamuğu

Burun aspiratörü ve aparatı

Bebek şampuanı

Vücut losyonu

Bebek pudrası

Pişik kremi

Bebek çamaşır deterjanı

Biberon temizleme fırçası ve deterjanı

Gümüş göğüs kapağı

Göğüs kremi

Süt saklama poşeti

Lohusa pedi

Lohusa çamaşırı

Dijital Ateş ölçer

Reflü yatağı

Banyo küvet takımı ve filesi

Bebek arabası (travel sistem pusetli isterseniz)

Araç varsa oto koltuğu

Ana kucağı

İhtiyaç varsa kanguru ( ben almadım)

Beşik cibinlik ve dönence

Göğüs pedi

Sizin için 2 3 adet Lohusa gecelik sabahlık takımı veya pijama

Lohusa taç terlik takımı

Anne bebek bakım çantası

İhtiyaç olacağı düşünülüyorsa oda nemlendirici (ki bence gerekli)

Hiç bir şeyden fazla alıp stok yapmayın deterjanlara alerjisi olabilir bez pişik yapabilir temel olarak alın daha sonra ihtiyaç halinde tekrar alırsınız :smiling_face:

2 Beğeni

Durumu olan zaten alır

Cox teşekkür ederim bez ve deterjan gibi şeyleri küçük aldım alarmı olursa deyisdire biliyim

1 Beğeni

Ben yeni doğanken tulum almıştım alt üst takımdan da daha kullanışlı geldı açıkcası bebeğim 4.ayına kadar kustu bol bol zıbın ve ağız mendili lazım oldu

zibinlari mümkünse 3 6 ay alın yikayinca cekebiliyorlar Reflü yatağı biberon fırçası vs gibi şeyler çok gerekli değil bence ihtiyaç halinde belki alınır belki benimki gibi hiç biberon kullanmayacak sevmeyecek ..pudra zaten önerilmiyor bebeklerde zararlı pişik kremi yeterli ıslak mendil kullanacaksan pamukta gereksiz bence süt sagma çok pahalı bişey alma benim öyle ahım sahim sütüm olmadı bebeğime yetecek kadar var şükür pompa evde bomboş kaldı gerek duyarsan alabilirsin onuda..eldivenden ziyade kendinden eldivenli takımlar var alt üst onlar çok işe yariyo çünkü eldiveni çıkıp duruyor çorap giydirmek zorunda kalıyoruz .. onun haricinde arkadaşın dediği hersey ihtiyacı

Atletleri zıbınları çoğunlukla 3 aylık alın yenidoğan yazanlar çok kısa süre giyiliyor

Alt-üst patikli takımlar çok iş görüyor yenidoğan dönemi