Benim favori listem çoğunlukla hamur islerinden olusuyor. Yemegi degil ama yapip yedirmesimisini severim en cok begenilen de baklavamdir hem pratik hem lezzetli yiyen herks bayiliyor
Hemen tarif vereyim belki denemek isteyen olur
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un Şerbet icinde 4 bardak şeker 5 bardak su Üzerine 300 gr terayagi yada margarim eritiyoruz
Un haric bütün malzemeleri karistiriyoruz daha sonra unu kontrollu bir sekilde ekliyoruz unun markasina cinsine göre az yada cok un gidebiliyor ele yapismayan yumusak bir hamur haline gelicek daha sonra hamurumuzu 30 esit parcaya bölüyoruz ve ilk 15 taneyi nişasta yardimiyla tatli tabagi büyuklüğunde acip üst üste koyuyoruz 15 taneyi bu sekilde üst üste koyduktan sonra hepsini birlikde üst üsteyken tepsi büyüklügünde acip tepsimize koyuyoruz arasina ister ceviz ister fistik siz ne isterseniz onu koyup diger 15 tane bezemizi de ayni sekilde acip tepsimizin uzerine koyuyup istedigimiz şekilde dilimliyoruz ve terayagini eritip uzerine dökuyoruz 170 derece firinda kizarana kadar pisiriyoruz şerbeti 15 dakka kaynatip 1 kac damla limon damlatiyoruz sicak tatlinin üzerine ılık şerbeti döküyoruz ohhh misss vee afiyet olsuunn
Ben de hamur işlerinde çok kötüyüm hamur güzel kabarırsa poğaça yapıyorum kabarmazsa pide yapıyorum
O zaman bi puf puf poğaça tarifini alırız. Benim gibi garibanlara püf noktani da söyle olur mu
Maşallah size El açma mantı, el açma baklava Ben sizin elinizi öpeyim bu nasıl hamaratlık Ben sizin elinize su dökemem. En kısa zamanda tarifinizi denicem
@Glsh887 @FidanUğur @feyza @Hava @ezgi-y
Ellerinize sağlık bundan böyle her yemek yapışımda zorlandığımda annemi aramak yerine size yazmak istiyorum. Elleriniz dert görmesin.
Bebişleriniz çok şanslı
Hemen paylasiyorum 1 bardak ılık süt 1 bardak ılık su 1bardak sıvı yağ 2 yumurta (birinin sarisi üstüne) 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Alabildigi kadar un
İlk olarak sütle mayayı karistirip mayayi eritiyoruz eridikten sonra biraz agzi kapali bi sekilde 5 dakka falan bekletiyoruz ki maya aktiflessin diger malzemeleri de karistirip aldigi kadar un ekliyoruz yumusak bir hamur elde ediyoruz agzini kapatip bi örtüye sarıp 20 - 30 dakka mayalanmasini bekliyoruz ve istedigimiz şekli verip üzerine yumurta sarisi sürüp çörekotu yada susam serpip 10 dakka da tepsi de mayalandirip 170 derece firinda pisiriyoruz.
Püf noktasi malzemelerin oda sicakliginda olmasi ve mayalandirmaya dikkat edilmesi…
Yapıp yiyenlere afiyet olsun
Bence denesen sende yapabilirsin mutfak tam bir terapi alani benim icin sende dene kesin yaparsin
Beni kırmayıp paylaştığın icin teşekkür ederim en kısa zamanda tarifi deneyeceğim
Baklava yapmayı bende çok seviyorum gerçekten baklava hamurunu açmak diğer hamurlardan daha güzel @ezgi-y ve yaptığınız bu kesimi kullanıyorum bende hep
Bir sürü tarifim var Antepliyim ama yazmaya çok erindim kızlar
Aynen yazmağa üşeniyorum bende yoksa tarif çok hepsini paylaşırdım. Ses atma özelliği gelince daha çok paylaşırız biz tenbeller.
Ne demek canim arkadasim her zaman Günay bebeginde yedigi zamanlari görürüz insallah
Ayyy Antep mii bayiliyorum Antep yemeklerine gidip gezme kalma firsatim oldu cok lezzetli yemekleri var hele katmer bayildimmm
Amin Teşekkür ederim
Gerçekten Antep’te aç kalmak veya yemek beğenememek mümkün değil ve gerçekten çoğu yemeğini biliyorum ve buraya paylaşmak isterim ama çok üşeniyorum gerçekten
Normalde kücük bas hayvan eti sevmem ben ama orda o kadar lezzetliydi ki patlican kebabi falan bayilmistim orda yiyince anladim burda antep baklavasi diye satilanlarin ordakiyle alakasinin olmadigini yerinde yiyince daha da güzel hele insanlari mükemmel acayip misafirperverler Ankara disinda baska bi sehirde yasama şansim olsaydi bu kesinlikle Antep olurdu @Didem.Nursema
Bende antepi o kadar çok seviyorum ki başka bi yere tatilde en fazla üç gün evimi şehrimi özlüyorum
Bunları senmi yaptın??
Bu yarışmadan tekrar yapalım mı