Yemek yarışması👨🏻‍🍳

Merhaba şef :woman_cook:t2: En çok beğenilen tarifini bizimle paylaş. En çok emoji ve beğeni alan arkadaşımız birinci olsun :grin::star_struck:

3 Beğeni

Mantar wrap​:drooling_face::ok_hand:t4:

Tarifi ; 500 gr mantar 2 büyük yeşil biber 2 adet domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon Tuz (zevke göre) 2 adet lavaç 5 ince dilim cheddar peyniri

Yapılışında yazayım; Mantarları çok ince olacak şekilde doğrayın Tavaya zeytinyağı ile alıp biraz pişirin. Domates ve biberleri de incecik doğrayıp mantarları üzerine ilave edin ve hepsi hepsi pişene kadar karıştırın.Pişirdikten sonra dürüm gibi lavaşın arasına ilave edip,azacıkta lavaşı kızartıp götürün gitsinnnn.:yum::heart_eyes:

9 Beğeni

:drooling_face::drooling_face::drooling_face: Wrap’e bayılırım. Mantar aldığım gün bu tarifi yapıcam :star_struck: Şefim süpersin :star:

2 Beğeni

Afiyet olsun şimdiden.:face_with_hand_over_mouth::yum:

2 Beğeni

Milföy Profiteroll :heart_eyes: :heart_eyes:

Öncelikle milföy hamurunu 4 e bölüp küçük parçalar haline getiriyoruz. 200 derecelik fırında hafif kızarmasını bekliyoruz. Krema ve çikolata sosunu yaptıktan sonra milföyleri borcama diziyoruz. Üstüne krema, onun üstüne de çikolata sosunu döküyoruz. İsterseniz milföylerin arasına da kremayı sıkabilirsiniz. Yalancı profiterol yapmış oluyoruz ama enfess bir tarif mutlaka öneririmmm :heartpulse: :heartpulse:

6 Beğeni

Brownie tadinda islak kek

kek icin malzemeler: 1.2 adet yumurta 2.1su bardagi toz seker 3.1su bardagi sut 4.1su bardagi siviyag 5.3 yemek kasigi kakao 6.2 su bardagi elenmis un 7.1.5 paket kabartma tozu. 8.1 paket vanilya

Sosu icin:

1.yarim su bardagindan biraz fazla toz seker 2.2 yemek kasigi kakao 3.yarim caybardagi siviyag 4.1.5 su bardagi sut

Hazirlanisi: 1.karistirma kabina yumurta ve toz sekeri alip Beyazlasip kopurene kadar cirpalim. 2.sut,siviyag ve kakao ilave edip tekrar cirpalim. 3elenmis un,kabartma tozu ve vanilyayi ilave ederek Puruzsuz hale gelene kadar spatula ile karistiralim. 4.siviyag ile yagladigimiz buyuk boy dikdortgen Borcama kek hamurunu bosaltalim. 5.kekimizi onceden isittigimiz 180 derece firinda Yaklasik 35 dakika pisirelim. 6.kekimiz piserken sosu icin tavaya tozseker,kakao siviyag ve sutu alalim karistirarak kaynayincaya kadar pisirelim. 7.kaynayan sosumuzu ocaktan aldiktan sonra Kenarda ilimasini bekletelim. 8.pisen keki firindan alarak 10 dakika ilk sicagin cikmasi icin dinlendirelim. 9.ardindan sosu daha iyi cekebilmesi icin kekimizi dilimleyelim. 10.daha sonra sosumuzu kekin uzerine gezdirin. 11.islak kekin uzerine strec film ile orterek 2 saat Buzdolabinda dinlendirin. 12.sosu guzelce ceken keki dilediginiz gibi susleyebelirsiniz.

Cok tuttugumuz bi tarif

Yapanlar icin simdiden eline saglik Ve afiyet olsun.

6 Beğeni

El açması mantım ve mercimek köftem çok beğeniliyor ama şuan derste olduğum için tarif yazamıyorum maalsef.

3 Beğeni

:drooling_face::drooling_face::drooling_face: Profiterol yazısını okuyunca eridim bittim :star: milföy aldığim gun bu tarifi yapıcam. Krema ve çikolata sosunu hazır paketler olarak mı aldiniz krema tarifi de varsa gercekten denemek isterim. Çocukluyum çabuk ve pratik olan herseye razıyım :rofl::rofl:

1 Beğeni

:drooling_face::drooling_face::drooling_face: Sabah inşallah ıslak kek tarifi gelir diyordum. Teşekkür ederim. Malzemelerin hepsi evde var. En yakın zamanda bişiricem ellerinize sağlık :star: Hem de 8 malzeme :sparkling_heart::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Siz çok hamarat annesiniz. Müsait oldugunuzda kesinlikle mantınin tarifini isterim :drooling_face:

1 Beğeni

Yıllar önce kek tarif kitabi aldım ve hepsini tek tek pisirip yanina notlar alıyorum. Bu tarif de herkes tarafından favori oldu

Kekin üstünü her seferinde farkli süslüyorum. Bu tarifi ilk liseye giderken yapmıştım. Kac yıl oldu hala misafirlerin favorisi.

Ayni malzeme farklı süsler

8 Beğeni

@Cansu ben bu tarife göre yapıyorum. Mantı Hamuru için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Mantı İçi için;

  • 250 g az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Derince bir karıştırma kabına 3,5 su bardağı un , 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. Karıştırarak unun ortasına bir çukur açalım. Ortasına 1 adet yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Karıştırırken 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim. Hamurun ne çok sert ne de yumuşak olacak bir kıvama gelene kadar yoğuralım. Hazır olan hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve dinlendirelim. Hamur dinlenirken uygun bir karıştırma kabına 250 gram az yağlı kıyma ekleyelim. Ardından 1 adet orta boy soğan, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı pul biber ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım, yoğurarak hamuru toparlayalım. Hamuru 3 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız hamurları bezeler haline getirelim. Un serptiğimiz tezgahta hazırladığımız bezeleri teker teker yufkadan kalın olacak şekilde oklava ile açalım. Açtığımız hamuru bir bıçak ile küçük kareler halinde keselim. Kesiğimiz karelerin ortasına hazırladığımız kıyma karışımında ufak parçalar halinde koyalım. Hamurun 4 köşesini ortada birleştirerek mantı şeklini verelim. Altını unladığımız bir tepsiye şekil verdiğimiz mantıları toplayalım ve tepsiyi dondurucuya alarak donduralım. Dondurucudan aldığımız mantıları koroplast çift kilitli poşetlere koyarak daha sonra pişirmek üzere buzlukta saklayabilirsiniz. Uygun bir tencerede suyu kaynatalım. Buzluktan aldığımız mantıları da suya ekleyerek 15-20 dakika kadar pişirelim. Uygun bir sos tavasına 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim, ardından 2 yemek kaşığı salçayı da ekleyip güzelce karıştıralım. Hazırladığımız salçalı sosu pişen mantıların içine ekleyelim ve karıştırarak pişirmeye devam edelim. Pişen mantıları derince bir tabağa alalım üzerine sarımsaklı veya normal yoğurt dökelim.

12 Beğeni

:drooling_face::drooling_face::drooling_face: Ellerine sağlık :star: dondurucu olmasi çok iyi olmuş. Yemeğin olmadiği bir gun hemen çıkarıp pişirmek için çok güzel. Son zamanlarda marketteki mantıları sevmiyorum. Nimet ve superfresh dondurulmuş mantısı çok güzel ama bir türlü markete gelmemişti en kısa surede pisiricem :heart:

2 Beğeni

Tarif tam tutuyor inşallah denediğinizde sizlerde beğenirsiniz :pray::pray::hugs::hugs::hugs:

2 Beğeni

@FidanUğur @Glsh887 şeflerim ikinizin tarifi de eşit beğeni aldı.

Bir tarif daha ekleyip net birinci mi seçelim yoksa böyle dursun mu

Nasıl yapalım :heart:

1 Beğeni

Dursun böyle berabere​:face_with_hand_over_mouth::joy:

3 Beğeni

Yemek konusunda pek başarılı olmadığım için verecek tarifim de olmadı :rofl::rofl:

Nefis yemek tariflerinden bakıyorum hep :rofl:

2 Beğeni

@NURAN benim baktığımda ordan ama sonuçta mesela el lezzeti önemli bence ordan bakıpta lezzetli olmayanda olabiliyor ben mesela evleneli 4 yıl oldu ama aklıöda tarif tutamıyorum hiç özellikle tatlı börek çörek gibi şeyleri hiç tutamıyorum.

3 Beğeni

Kesinlikle öyle. El lezzetim var çok şükür, yemeklerim beğenilir çoğunlukla. Ben de börek, çörekte pek iyi değilim

3 Beğeni