20 gunluk bebegim mama ve anne sutu aliyor buara beslenmesinden sonra azda olsa kusuyor surekli dok.goturmelimiyim gozleride surekli capaklaniyor @Güzelgünler14 @Fadik @Nuran28 @Cansuuu @Halemirac.10 @admin @agustos-anneleri @tecrübeli-anneler
Canim bebeklerde beslenme sonrası kusma olur göz capaklanmasi icin doktora götürmesin kustuğunuda söylersin reflü olabiliyor çocuklarda
Reflu icin ne oneriyor dok. Senin bebis kac aylik 5 asisi var sag.ocagindaki doktor anlarmi gozden
Kusmasi normal, bebeklerde fizyolojik reflu sıklıkla gorulur. Bebeginizi emzirirken daha dik tutmaya ozen gosterin bir de emzirdikten sonra mutlaka gazini cikarin ve 15-20 dk boyunca yatirmamaya calisin. Reflu yatagi da kullanabilirsiniz.
Goz icinde saglik ocagi doktoru anlarmi gotursem acaba
Kusmasını normal mamanın/sütün fazlalığını çıkarıyor
Peynir gibi biraz ama yinede korkuyor insan goz icin ne onersin cayida denedim bugun yine var koyu sari gibi cabagi komple kirpikleride oluyor ama @Fadik
Canım fışkırarak kusarsa Dr görün ama az kusuyor ise fazlasını çıkarıyor merak etme gözleri için bayat çay ile silebilirsin veya anne sütü ile eğer geçmez ise mecburen antibiyotikli damla kullanman lazım
Ben bunu kullandim geçti
Reflüsü olabilir reflü yatağı kullanabilirsin beslenmeden sonra da mutlaka gazini çıkart göz göz için bir şey diyemeyeceğim ama sütüyle silme derim
Ben çapak sorunu yaşamadım ama kendi sutunle silebilirsin canım tecrübeli olan sensin
Sut gecirmedi cayida bugun denedim
Benim bebeğim de 36 günlük oldu o da emzirdikten sonra bazen süt peynir gibi olur kusuyor az bir şey o da normaldir canım fazlalığı çıkarıyor Bir de sen mama süt ikisini bir arada veriyorsun normal gözündeki çapak içinde emzirirken elbiselerinin gözüne değmemesine dikkat ettim Senin elbiseleri kolun vesaire @Meryem2 temiz bebek pamuğunu ılık suyla gözlerini sil
Goz doktoruna goturmeniz lazim goz kontrolu icinse
Aynn ikisini beraber veriyorum sutum az foktr yeter demisti ama doymuyorki cok yiyor @Yaren491
Ben hazir suyu ilitip gözlerini yanagini boynunu falan siliyorum anne sutu bakteri uretebilir
Vallq anne sutlede sildim birkacgun belki o arttirdu
Verdiğiniz gıdayı komple fışkırır gibi kusmuyorsa sorun yok fazlalığını atıyordur bende kusmuktan çok çektim doktor reflü yatağı kullanmamı önerdi ama almadım yatak süngerin altına çarşaf vs koyarak yatağını rampa yaptım bu sorun neredeyse bitti haftada bi kez kusuyor kusmuyor şimdi
Bir de bebeğinizde ve kendinizde ayaklarınızı üşütmemeye özen gösterin gazlı içecek mümkünse tüketmeyin ve mutlaka her besledikten sonra gazını çıkarın
Lohusalığınız hayırlı olsun