Yaptığım hatalar

Yolculuğumun ortasında indirdim bu uygulamayı. Gayet kapsamlı ve yeterliydi. Sonra forumu keşfettim normalde pek sosyal değilimdir. Çok insan sevmem, çok konuşmayı sevmem ama bilgilenmesi, araştırmayı, okumayı severim. Bildiğimi yaymayı, ben olsam ne yapardım diye düşünüp konuşmayı, fikrim merak edilirse beyan etmeyi de severim. İşte bu yol üzerinde giderken geldi çattı doğum zamanı. Buradan sonrası biraz kendini tekrar olacak ama bilmeyenler de bilsin bilenler de kıyas yapabilsin diye tekrar yazacağım. Sıkıyorsa kusuruma bakmayın olur mu :smiling_face: Bebek doğum pozisyonunda değildi. Onlarin tabiriyle makat gelişliydi. Bu sebepten sezeryan kararı ve tarihi verdi doktorum.Ben istedim ki karnımın içinde ona verebileceğim en güvenli yerde yavrum. Dunyaya ne zaman geleceğine de kendisi karar versin. Müdahale etmeyelim. Uzun yürüyüşlerimin birinden döndüğümde sanki hareketlerinin arttığını (dönmek ister gibi ) hissettim. Karnımda da bir aşağı inme durumu vardı. 37. Hafta bitmek üzere bu sırada. Doktorumu aradım durumu anlatıp beklemek istediğimi söyledim tamam dedi ve 39. Haftaya gün verdi kontrol için. Gittiğimizde herhangi bir değişiklik yoktu duruşunda ve artık beklemek gereği görmedi ertesi güne sezeryanla geldi küçük adamım. Beni odaya aldılar peşimden de onu getirdiler. Sütüm gelmişti ama yeteri kadar kuvvetli değildi, ben zaten ödemliyim meme uçlarım sert veremedim mememi. Sarılık ve şeker sebebiyle mama verdik ( EVOLVİA1) Ertesi gün herşey yolundaydı taburcu olduk geldik eve.Sonra başladı benim serüven. Çok zordu gerçekten çok zor. Bebeğimi doyurmak istiyorum mememle ama tutturamıyorum, sonra sağıyorum biberonla da olsa anne sütü alsın diye. Sık sık sağıyorum hatta. Çünkü duymuşum beyne süt talebi gitsin ki daha çok süt üretsin diye… Herşey burda kötüye gitmeye başladi işte. Biraz biraz meme vermeye başlayabildim, kalanı sağdım. Doymuyor gibi hissettiğimde mama verdim. Bu sırada hep uğraşıyorum ama meme alsın diye. Hep dau ettim ve hiç vazgeçmedim. Mememden süt geldiğini görmesem yada sağarken yeni kanalların açıldığını görmesem bu kadar uğraşmazdım belki ama geldi şükür. Bu sırada öyle saçma bı düzenim var ki sormayın a dostlar. Uyumak diye bişey yok zaten günde bir iki saatle idare ediyorum. Yemek desen onda yok. Moralim bozuk çünkü midemi tutacak kadar sigara altı olsun diye yiyorum resmen. Sadece kahve de istirarı elden bırakmadım :woman_facepalming:t3: Su ve kahveyle yaşadım nerdeyse bir hafta. Tamam yemek de yiyorum ama günde bir öğün. Klaan vaktimde meme vermeye çabalıyorum. Olmadıysa sağıyorum olsa gene sağıyorum. Neymiş stok yapacakmışım. Kafam düzgün calismazken mantıklı geliyordu ama şuan hiç normal bı kafanin kararı değil bu. Önceliğim hep bebek olmalıydı ben süte daha çok odaklandım. Hata ettim. Kendimi bu noktada çok yıprattım işte…
Demek istediğim ben yaptım siz yapmayın, kendinize dikkat edin. Siz iyi olmazsanız bebeğiniz hiç iyi olmuyor çünkü. Herşeyi bir anda yapmaya kadir değilsiniz, önce bunu bı anlayın. Sonra ilk öncelik bebeği doyurmak olsun. Gerek memeyle gerek mamayla. Öncelik bebek. Sağım yapın henüz o düzen kurulmadıysa ama ben aşırı bir faydasını görmedim. Sağdığım sütler hep biberonla verildi bebeğe. Son 5 gündür falan heralde mememle besliyorum full diyebileceğim şekilde. Mamayı bıraktım çünkü amacım doyması e doyduğunu da görüyorum kendi bırakana kadar memem ağzında ve aktif emiyor. Kalan sütte kalsın ne yapayım artık diyorum. İyi geldi. Uyuyorum da artık fırsat bulduğumda. Gece gündüz farketmiyor. Uyuyorum. Bazen meme vererek uyutup bende yanında uyuyorum hatta. Benim yaptığım gibi kendinizi ihmal etmeyin. Benim unuttuğum gibi kendi sağlığınızı unutmayın. Siz iyi olursanız bebeğiniz de iyi olacak. Bunu benim yaptığım gibi görmezden gelmeyin… Bugün 12. Günümüz Efe’yle ve çözdük bu işi. Yine saatlere dikkat ediyorum beslerken. Ama sağım yapacağım diye hırpalamıyorum kendimi. Stok değil şuan derdim tamamen Efe. E benim psikolojim düzeldikce onun da huysuzlukları kesildi artık daha sakin bir bebek. Güzelce uyuyor güzelce kaka yapıyor ve bol bol işiyor… Biri bana gelip deseydi hayattaki tek amacın 49 cm’lik bir canlıya mama üretme vazifen olacak ve sıçtı diye sevineceksin. Hadi ordan derdim :smiling_face_with_tear: Gerci babasına da evlenmeyi düşünmüyorum demiştim :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear: Demekki dediklerine pek güvenilmemesi gerekiyor​:grimacing: Suan yazdıklarım hariç bunlara güvenin :heavy_heart_exclamation: Yenileri geldikçe devam etmeyi düşünüyorum. Varsa sizde de birşeyler ekleyin :heart:

5 Beğeni

Ben de kendimi çok yıpratmıştım anne sütü vereceğim diye. Ben başarılı olamadım maalesef çünkü göğüslerimde problem vardı. Ne yaptıysak çözemedik doktorum ve ebelerle. Yine de ısrarla mamaya başlamamıştım ben ve sonucunu da 3 gün bebeğim full ağlayarak, kilo kaybederek ve açlıktan çişinden kan gelerek kötü şekilde almıştım. Eşim ve kızımın doktorunun kızdığı anlar hala kulaklarımda. Sonra kendi kendime dedim ki bu çocuk mamayla da olsa büyüyecek zaten, ne kendini strese sokuyorsun, sonuçta çabaladın Nuran. Ama insan lohusayken dış etkenlere de açık olunca ‘Aman süt ver ha, mamaya başlama’ söylemlerinden dolayı mamayı öcü gibi görmeye ve kendini yetersiz görmeye başlıyor emziremeyince. Boş yere kızıma da kendime de eziyet çektirmiştim o 3 gün. O ağlamıştı, ben ağlamıştım. Sen böyle anlatınca kendimi gördüm. Ahh ne güzel anlattın arkadaşım, teşekkür ederiz :pray::blush::heart:

2 Beğeni

Anlatmak gerek Nuran @NURAN . İyiliklerinden güzelliklerinden herkes bahsediyor. Biz ne kadar istemesek de bak gördün mü o da aynı sorunu yaşamış dediğinde daha iyi hisseden varlıklarız kadınlar olarak. Kimse anasının karnında öğrenmiyor her işi düzgün yapmayı. Herşey yolda oğreniliyor. Beceremedim ilk günler evet doğru. Çünkü ilk kez hayatımda böyle bişey yaşıyorum. Bırak emzirmeyi altını bile değiştiremedim göbek kordonu canını acıtır diye. Hep üstüne başına işedi yavrum benim bağlandığım bezler yüzünden :woman_facepalming:t3: Şimdi saniyeler içinde çözüyorum bez olayını. Soğuk ıslak mendilden hoşlanmıyor eşime veriyorum elinde ısıtsın diye. Ona da öyle bir çözüm buldum. Krem konusunu çözemedim lnhala soğuk :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Pişik kreminden mi bahsediyorsun ? @Esma Bu arada evet, dediklerine katılıyorum :blush:

1 Beğeni

Evet sudokrem. Pişik kremi değil de pişik olmasin Allah’ım kremi :sweat_smile:

1 Beğeni

Oda sıcaklığında tutsan soğuk olmaz aslında arkadaşım

2 Beğeni

15 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Hamilelik ve bebek için yapılan alışverişte gereksiz diyebileceğimiz ürünler