Merhaba hanımlar
Yakın çevrenizden bebeğinin küçülmüşünü vermek isterse kabul eder misiniz?
Yoksa kibarca hayır mı dersiniz?
Yoksa kıramayıp alır mısınız?
Aklıma böyle bir soru gelince sizin de bu konudaki fikirlerinizi merak ettim
Merhaba hanımlar
Yakın çevrenizden bebeğinin küçülmüşünü vermek isterse kabul eder misiniz?
Yoksa kibarca hayır mı dersiniz?
Yoksa kıramayıp alır mısınız?
Aklıma böyle bir soru gelince sizin de bu konudaki fikirlerinizi merak ettim
Aldım alırım da ayrıştırır kullanıcaklarımı kullanırım çünkü ilk etapta çok çabuk büyüdükleri için kusunca yada işte ek gıda döneminde çok fazla üst değiştircez. Maddi açıdan zorlu bi dönemdeyiz. O yüzden daha da zorlamam kendimizi sonuçta onları kullanan da bebek bikaç giyip olmuyor sonra. Kişisel olanları kabul etmem emzik biberon suluk gibi. Onlarında en güzelini aldım zaten. Zıbınlarının çoğunu toplu halde 2.el bi uygulamadan aldım yıkayıp ütüledim hiç bir deformasyonu da yok. Tabiki tercih meselesi. Bazı anneler istemeyebilir. Aslında zorunda olmasam bende istemezdim belki. Sonuçta ilk gebeliğim. Heyecanla alışveriş yapıp ilk bebeğim giysin isterdim. Ama olsun şimdide herşeyi güzel yavrumun tezesi
Güzel günlerde kullansın
İnşallah.
Bı söz varya hani yediği helal giydiği haramdır diye. Doğru çünkü Fundanin da dediği gibi bir kaç kere giyilip sonra kullanılmayan kıyafetler gelenler. Eğer bı kaç çocuk büyütmedilerse tabi Şahsen aldım ve halen de geliyor. Aldığım ev temizliğini bildiğim bir ev ama yani her kişiden alınmaz diye düşünüyorum. Mesela kayınvalidemin bir akrabası da verdi kıyafet ve biberonlar vardı paketin içinde. Kıyafetleri ayıkladım kıyafet kumbarasına gidecekler. Biberonlari almayacaktım ama söylemeye çekindim. Sonra bir sağlık ocağı randevunuzun öncesinde kayınvalidemi arayıp söyledim biberonlari oraya götüreceğimi. Oradaki hemsiremi de aradım dedim şu kadar biberon var elimde siz ihtiyaci olan kişilere verir misiniz. Olur dedi. O şekilde hallettim
Çok güzel yapmışsınız. Bana henüz gelmedi öyle biberon falan ama puset ve ana kucağı var elimde götürsem alır mı sağlık ocağı acaba ikisi de yeni gibi ama bizim var diye kullanmıycam onları. Başkasının işine yarasın.
o insanına göre değişiyor mesela ben temizlik açısından beğenmediğim bir kaç akraba var eğer onlar verirse,ki sanmam da zaten yine de verirse almam ama tanıdığım bildiğim biriyse alırım kabul ederim
Gittiğin sağlık ocağını ara sende. Gebelik dolayısıyla ulaşmış olmaları gerekir sana da. Bir numara yoksa elinde gittiğinde sorarsın muhtemelen kabul ederler. Onlar durumu kötü olan insanları daha iyi biliyorlar diye oraya götürdüm ben. Sorun olmadı @Funda
Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için arayıp sorarım kontrolüm yok çünkü yavruşum doğana kadar.
@Cansu İlk kızımda biz de alışveriş yapmıştık zaten ama ablam yeğenlerimin küçülmüşlerinden vermişti, çok yakın bir arkadaşım kızının küçülmüşlerinden vermişti, eşimin kuzeni keza yine öyle. Ben de temiz olduğunu bildiğim insandan alırım elbette. Hele eşimin kuzeninin verdikleriyle Rüya şu an 4 yaşında olmasına rağmen hala giyiyor. Kız o kadar çok vermişti ki sağolsun. Kendimi de hiç kötü hissetmedim çünkü zaten ablam, arkadaşım, eşimin kuzeni falan verirlerken hep ‘Yaa senin de temiz, titiz kullanacağını biliyoruz. Hepsi kaliteli, güzel ve temizler. Temiz kullanmayana vermek istemedik’ cümlesini kurdular ki gerçekten de ben de temiz kullanırım. Ben ayakkabı, biberon, kişisel eşya vs olmadığı sürece alırım. Eğer bu kişisel eşyalardan gelirse de (ki geldi de), nazikçe kabul edemeyeceğimi söyledim hep yani. Zaten çevrem de benim kişisel eşyalar yönünden pimpirikli olduğumu bildiği için kırılmadılar da Yaa küçükken annemler bize bayramdan bayrama kıyafet alabilirlerdi mesela, biz de hep başkalarının verdikleriyle büyüdük. Aman ne olacak sanki, üstünde ikinci el yazmıyor ya. Bebekler çabuk büyüyor dedikleri çok çok çok doğru bir söz
Rica ederim @Funda
Zaten abilerinden kaldi onlari ayirdim
Bide kardesimden alirim bazen kiyafet
Oyuncak zaten diger seyleri mecbur aliyosun.
Biberon vs.
Çevremde hiç böyle bir teklifle gelen olmadı o yüzden kendim alacağım her şeyini ama olsaydı kabul ederdim. Temizliğinden eminsem sıkıntı olmaz evde de güzelce yıkayıp ütülenir Biz de öyle büyüdük
Temiz kullanmışsa alırım çabuk büyüyorlar
Ben kibarca gerek yok , zaten var derim,alıp eve koymak yerine başkasına ver kullansın derim.
Yani kendi kardesimin kucuklugunu giydiririm belki ama .başka akrabâmkin hayır tabikide.sevmem oyle şey.zaten teklif eden akrabamda hom iyiki
Alırım, kızıma küçük gelince veririm de.
Zaten 1 kıyafeti en fazla kaç kez giyebilir ki diye düşünüyorum. Bir kaç yeni aldım onun dışında hep dışarıdan geldi, sadece yıkayıp kaldırdım.
Ben de abilerimin eskisiyle büyüdüm, belli bir yaşa kadar Betül değil de Behlülmüşüm gibi dolandım ortalıkta ama olsundu
Annem benim küçülmüşlerimi saklamış çok fazla eşya verdi. Aynı zamanda annem bebek eşyaları sattığı için yine öyle de çok fazla kıyafet verdi.
Bebek kıyafeti vermek isteyen olduğunda durumu anlatım kibarca reddediyorum.
Kuzenimiz allah razı olsun reflü yatağını bizimle paylaşacak.
Ben de bazen çok pimpirikli biriyim. Emanet eşyanın başına bir şey gelirse çok üzülürüm.
Bu durumu da paylaştım. Eşyanın başına bir iş gelirse yenisini alıp geri veririm dedim.
Allah razı olsun çevremizde yüreği çok güzel yakınlarımız var
Genelde emanet olarak bakmıyorlar aslında.
Kullansın dursun bir çocuk daha düşünüyorsanız o da giyer dediler bize. Ama ilkini doğurmadan ikincisini düşünmek ne mümkün.
Onun dışında bebek kıyafetlerinizin hala durması ne güzel bir şey. Ben her şeye çok duygulanıyorum ya ama çok özel bir şey bence. Keşke benimkiler de dursaydı. Sadece 1 battaniyem var. İnanılmaz güzel düşünmüş anneniz
Duygusallığınıza hayranım
Balık burcu olarak çok utanıyorum
Bir tane battaniye olması daha özel ve anlamlı.