Arkadaşlar bugün Doktor’a vitaminleri daha ne kadar kullancam diye sordum sana kalmış dedi yanı istersen içmeye bilirsin istersen doğumdan sonra da içebilirsin. Omega 3 olan imom demır ilacı d vitamini troıt ilacı magnezyum kullanıyorum artık sıkıldım bu kadar ilaç almaktan doğuma kadar şart mi kullanmak
Valla canım ben sadece demir ilacını kullanıyorum zaten sürekli miğde yanması yaşıyorum kullan dese de kullanmam miğde problemi yüzünden uyuyamıyorum bile ama doğuma kadar kullanan da var bebek için faydası var diye doktorun sana kalmış demesi tuhaf yani bi tahlil falan yapsaymış değerlere göre devam et yada bırak deseydi daha iyi olurdu benim demir değeri 44 sadece onu alabiliyorum
Her anneye farklı ilac destegi veriliyor. Kan degerleri vs. Iyiyse eğer doktor takviye azaltabiliyor . Mesela ben kan ilacı magnezyum ve multivitamin kullaniyorum 36. Haftayim bitene gebelik bitene kadar devam edecegimi sonrasina tekrar bakilacagini söylediler. Tanıdığım hamileler kimisi sadece kan ilacı kullaniyor kimisi magnezyum ama doktorun sen bilirsin demesini garip buldum. Sonucta seni o bilir degerlerine göre tamam ya da devam demesi gerekmiyor mu
Bana da o tuhaf geldi doktor sen bilirsin neye göre diyor hiç bi tahlil yapmadan bana demir ilacını doğum yapsan bile ilk 3 ay emzirme döneminde kullan dedi bebek süt ile sende ki demiri de emecek ilaç takviyesi ile kaybolan demiri yerine koymuş olursun dedi
Valla canım bende senin gibi düşünüyorum banada garip geldi yani benim sabit doktorum değil devlete gidiyorum her gidişimde farkli bı asıstan yada doktor çıkıyo karşıma
Banada garip geldi canım oyüzden buraya sorma gereği duydum benim sabit doktorum yok bu arada kım denk gelirse
Bana doğumdan sonra 3 ay daha kullanicaksin demişti nasıl sana kalmış diyebiliyo ki tahlil yapmıyo mu degerlerine falan bakması lazım
Yok canım tahlıl falan yapmadı
Canım sağlık ocağındaki doktor larda tahlillerini takip etmesi gerekiyor onlar da yönlendiriyor , gidince bunları önerdi aile hekimi diyorum, tamam diyor, sağlık ocağının 2 ayda bir tahlillerini yenilemesi gerekiyor , hiç baktırmadın mı
Bı kac gün önce sağlık ocağında kan tahlılı vermiştim aşırı unutkanlığım var diye b12 normal çıktı demırım bıraz düşükmüş zaten demir ilacı kullanıyorum aylardır. Aile hekımi decavit yazdı eczacı da zaten kullandığın ımomla içeriği aynı bunu niye yazmış deyince bende almadım. Kadın doğum Doktor’u da bıaey demedı canım bende sormayı unuttum zaten dünkü ilgisiz bı doktor du baya
Benim doktorum viganes ve vifolik verdi doğuma kadar kullan dedi yanında decavit feramat progestan ve enox 4000 kullanıyorum hepsi doğuma kadar dediği için bırakmadım 36+1 oldum bu gün hala devam
Aynen beni de ilk defa aradılar 20 haftalık hamileyim.Kan değerlerime bakıldı B12 eksikliği ve Kansızlık var dedi onu da haftaya doktoruma yazdıracağım.
Hepınızın şahsi doktorları var sanirim oyuzden böyle şanslısınız devlet hastaneleri ve üni hastanesınde ki asıstanlar bu kadar ilgili değiller
Bende devlet hastahanesinde takip ediliyorum ama doktorum hiç değişmiyor MHRS üzerinden randevu alarak gidersen takipli hastası olmak istediğin bir doktor varsa zaten o sana ne zaman gelecegini ne zaman hastahane de bulunduğunun herşeyin bilgisini verir
Ben devlet hastanesine gidiyorum 3 bebeğim olacak inşallah hep devlete gittim devlette doğum yaptım
Bende mhrs üzerinden randevu alıyordum gittiğimde asıstanlar yada stajyerler oluyordu. Adına aldığım kişi yı hıc görmedim defalarca denedım bu dediğinizi. Bende üni hastanesıne geçtim burası ordan beter çıktı
Sizin şanslı oluşunuz
Doktorunuz doğru söylemiş demir hapını bırakırsanız doğumdan sonra ciddi bir saç dökülmesi yaşamanız muhtemel. Doğumdan sonra devam ettirmeleri de bu yüzden , doktorunuz dediyse kullanın bence
Yok canım demir hapını değil ımom adında kı vitamini sormuştum ne zamana kadar ıceyim diye ona sen bilirsin dedi. Demir hapı kullanıyorum aylardır ama yine düşük demırim anlamadım