Vajinal Muayene

Kızlar suan beta 2138 yarın ki dr randevusunda vajinal muayenemi yoksa karından mı bakarlar acaba vajinal riskli midir bir sıkıntı olur mu tedirgin oldum biraz ertelesem mi randevuyu

Doktordan doktora değişir ama genellikle ultrasonda bakıyor kese var mı yok mu diye. Alttan muayeneyi her doktor yapmaz

Benim doktorum alttan muayene etmişti, sonrasında bir sorun yaşamamıştım canım

Ya bende okudum bir kaç yerde riskli düşüğe sebep olabilir diye merak ettim

Bebek zaten sağlıklı tutunmadıysa düşük her türlü oluyor onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum ama tedirginseniz bekleyin ultrasonda görünür zaten bir süre sonra

Benim doktorum etmedi soyledi iyi diyil onun icin

Beni çok korkuttular 4 5 defa vajinal muaneye girdim bi sorun yaşamadım başta ultrason da gözükmüyordu bebeğim vajinalle görüp kalp atışını duyduk

mrb canm gebeliğin cok yeni ise mecbur vajinal muayne etmesi gerekir aksi şekilde karından net görüntü almaya bilir. 6+2 iken ilk muaynemi vajinal oldum. 25 haftalığım şuan halen 1 kez Vajinal muayne ediyor bu cok önemli, açılma olup olmadığına rahim duvarına bakıyolar . Korkulcak bir durum değil.

Benim doktorum hiç yapamdi alttan muayene sadece bi defa acilde bakılmisti ağrı vs yok ama çok rahatsız edici bi sıkıntıda olmuyor

Benim doktorum da hiç alttan muayene etmedi ama ben erken gitmedim kontrole ilk kontrolüme 8. Haftam da gitmiştim

Ben vajinalden bakmasın diye sırf 8. Hafta gittim yani o benim rahatsız olmamdan kaynaklı ama

Ben bebeğimin varlıgını 3 haftalık iken öğrendim ve hastaneye gittigimde idrara sık bir şekilde zorla gormustu keseyi. Kesenin içi belli degili bence Altan baktırmak istemedigini söyle rahatsız oluyor insan

Bu degerle karindan usg ile bakar vajinal bakmaz canim korkma