Merhaba hanımlar bebeğinizin iki uyku arası uyanık kalma süresi ne kadar?
Biz 52 günlük olduk her uyku arası uyanıklık süremiz düzensiz 1-2 saat uyanık kalması gerekiyormuş. Sabahtan öğlene kadar uyanıyor besleniyor yine uyuyor öğlen 3 saat uyanık kalıyor kimi zamanlar süre 3+ bu nasıl olacak arkadaşlar her uyku arasında mı 1-2 saat uyanık tutmak gerekiyor??
Her uyku arasında 1-2 saat uyanık kalamazlar şu an çünkü ilk 3 aylık dönemde bünyeleri gereği çok uyur bebekler. Şu an düzenli şekilde olmaz uyanık kalma süreleri. Genelde bu düzen 3. aydan sonra oturur çünkü atak haftaları da azalmış olur ve bebek dünyaya artık adapte olmuş hâle gelmiştir.
Mesela Eylül de bir gün gündüz çoğu zaman uyanık geçiyor, bir gün ise full uyuyor nerdeyse. Gecelerimiz rutine bindi bizim çok şükür yaklaşık 1 haftadır. Gündüzlerin de şu an günü gününü tutmuyor
Merhaba, benim bebeğim de 59 günlük oldu ve gece uykusunda ciddi problem yaşıyoruz. Geceleri aşırı sık uyanıyor. Bazen hiç uyumuyor. Gündüz uykusunda problem yok. Ama gece olduğunda uykuya resmen direniyor. Eğer bebeğiniz geceleri kesintisiz uyuyosa ve geceleri sadece iki veya üç defa uyanıp beslenip tekrar uyuyosa saat aralığının pek bi önemi yok bence. Benim doktorum üç ay için gece üç defa veya iki defa uyanması yeterli demişti. Saat aralığı sanırım gündüz uykusu için önem arz ediyo
Gece uyumakta zorlanıyorsa gazdan dolayı olabilir mi? Bebeĝim geceleri uyuyor. Ben geceleri uyuyorsa uyku arası beslenme de yapmıyorum. Kendisi uyanırsa besliyorum. Sizde de böyle gece uzun uyuna olursa uykunuzu bölmeyin arkadaşımın doktoru sabah ondan akşam ona kadar uyurse bile endişe etme demis
Ben de artık uyandırmıyorum bebeği. Açlığı biliyor, acıkınca uyanıyor zaten. Gece sadece 3 defa uyanıyor. 4 saati geçirmemeye dikkat ediyorum sadece. Ki genelde 3 saatte bir uyanıyor zaten. Gündüz uykuya dalmaları bir tık daha zor olabiliyor çünkü geceyle gündüzü ayırt etmeye çalışıyorlar hala. Gündüz sadece salonda koltuktaki yerinde kesintisiz yatıyor. Gündüz salonda. Sessiz yerde yatmıyor gündüz, ses olacak illa ki Salondaki yerinden kıpırdatmıyoruz gündüz
Bizdeki ses kadar değildir diye düşünüyorum TV açık, ben program vs izliyorum. Rüya salonda oyun kurup oynuyor. Üstelik TV nin sesi de kısık falan değil. Zaten kısık sesle konuşan da yok bizim evde. Yavrum sessizlikte yalnız hissediyor kendini herhalde
benimki ilk haftamızda sürekli uyurdu süt veriyordum ağzında uyuya kalıyordu ancak yemek için uyanıyordu ama artık 18 günlük yavaş yavaş büyüyor midesi hem fazla yemek istiyor hem de uykusuz kalma süresi 20 dkya kadar oluyor yemek yeyip tekrar uyuyor,gün içinde artık 20 25 dkya kadar sürüyor uyanıklığı bu sırada da gazı hıçkırığı geçiyor uyuyor geçmezse rahat etmiyor ve uyumuyor
bana da sese alışsın diye sesde uyut diyorlar ama kendim sesde uyursam bile sinirleniyorum bebekte öyle oluyor sesde uyutuyorum biraz geçince korkuyor nasl desem sıçrıyor uyuduğu yerde artk seslere karşı duyarlı hemen uyanıyor o yüzden de sessizlik yaratıyorum evde kimseyi tık yapmaya izin vermiyorum
Yalnız hissetmez ki öyle düşünme sen bizim gözümüzde süper ve ötesindesin. Haklısın bizim ev daha sessiz benim de zile basmayın çocuk uyuyor demek çok hoşuma gidiyor. Ben çocuklu evlere giderken zile basmıyorsam eve girer girmez elimi yıkıyorsam insanlar da bana aynısını yapsın
Aynısı. Günay da aynı. Sessiz ortamda ani ses duysun sıçrıyor sıçrarken uyanıyor. Kol kundağı aldım. Uyumakta zorluk çekerse ya da bazen takıyorum faydası oldu