Ultrason Zararlı mı?

Kac haftalıksın abla hıc dınletmedımı yada ne sıklıkla gıdıyosunkı

9 haftalık. Üç doktora gittim şehir dışı değişikliklerinden ötürü. İki doktor dinletti, bi doktorum dinletmek istemedi. Çok güzel bi his kalp atışını dinlemek ama zararlıysa şayet dinletilmesini istemem.

Düşük riski olduğu için 2 haftada bir gidiyordum doktora

Bana da sıkça ultrasona girmek pek mantıklı gelmiyor. Teşekkür ederim :slight_smile:

Haftada iki defa ultrason yaptıran oldu mu lütfen cevaplar mısınız?sık ultrason zararlı diyorlar doğrumu?

Ultrasonun zararlı olduğuna dair henüz bir kanıt yok. Ultrason ses dalgaları ile çalışıyor, Bu yüzden zararsız deniliyor.

E ben iki günde bir ultarasok

Gebeliğin son haftalarında her hafta muayeneye cagirabiliyor doktorlar yani gebelik ilerledikçe ultrasonda daha sık bakliyor ban ultrason kanitlanmasada radyasyon olabilir ama emin olun o radyosunu Zten gün icinde başka şeyler üzerinden kat ve kat aliyoruzdur o yüzden çok önem teşkil etmiyor bana kalırsa

1 Beğeni

Benim gebeliğim başından beri riskli ilk 6 ay kanamam vardı her hafta gidiyordum kontrole sadece ilk zamanlar doktorum her gittiğimde kalp atışını dinletmiyordu ama kendisi bakıyordu ekrandan bi zararını görmedik çok şükür

Benimde 12 haftalık kese dışında kan oluştuğu için pazartesi bakıldı bugün tekrar bakılmak için çağırdı doktor o yüzden tereddütteyim

Doktorlar acil olan olaylarda gerekli görünce çağırabiliyorlar benim de 13.haftamda bir kanamam olmuştu o şekilde bende gittim . Bir problem olmadı .

Kanama için ne kullandınız şimdi nasıl oldunuz kaçıncı haftadasınız

Şu an 24 haftalığız . Hamileliğimin başında 9. Haftamda bir kanamam oldu doktorum duphaston verdi yerleşme kanaması olabilir ama her kanama önemli demişti. Günde 3 defa kanama bitince de ilaçlar bitene kadar 2 defe şeklinde kullandım. 13. Hafta başında yine kanamam oldu bu sefer aniden oldu ve az ama diğer kanamamdan daha fazla geldi ilk kadın doğum acile gittim dinlen evde geçer dediler . Eve geldim pıhtı gibi geldi bu sefer de şehir hastanesi acile gittim kadın doğuma. Orda da doktorum progestan verecekti duphaston kullandığımı dedim önceden o da onu yazdı tekrardan . Eve gelince 10 dk arayla 4 defa art arda içtim . Kesti kanamayı sonra yine günde 3 defa diye devam ettim . Şükür ondan sonra da kanama durumum olmadı . Herşey güzel ilerledi ilk 3 ay tedirginlik hat safadaydı . Açıkçası eşim olmadan evden dışarı çıkmıyordum . Günlük düzenli yürüyüş yapardık yarım saat mahalle etrafında yavaş yavaş turlamalar yaptık ilaçlar bittikten sonra . Bize cinsel anlamda yasak da demediler ama 3 ay kendimizi koruduk . Şimdi düzenli bi hayat tutturduk o meselede de. Sorun olmuyor yani

Doktorunuza fitil değil de bu şekilde duphaston kullanabilir miyim diye sorabilirsiniz. 6.aya girdik işte ama bu süreçte bir kaç defa ultrason makinası görmüşlüğüm oldu. Hatta detaylı uktrasona düzgün bakılmadı diye doktorum kendi de baktı sonra tıp fakültesine muayane olmaya gittim 2 hafta sonrasında . Ses frekansları olduğu için sorun olmaz belirlenmiş bir sorun yok ultrasonda ama yine de doktorunuz dediyse ona uyun ve dinlenerek geçirin 3 ayınızı özellikle aman iş yapıyım şu bu falan üstünden yaptım bu dönemde detaylıda da eşim yardımcı oldu sağolsun öyle geçiyor süreç

Ben 3 günde bir Progestan 50 mg iğne yaptırıyorum iki tane yaptırdım daha ayrıca Progestan fitil sabah akşam şeklinde kullanıyorum aslında benim lekelenmem çok açık kahverengi şeklinde olmuştu tekrardan olunca ben doktora geleyim mi diye sordum gelebilirsin dedi normalde çarşamba günü gel demişti ama şuan kendimi iyi hissediyorum lekelenmem olmaz inşallah çarşamba gününü beklemeyi düşünüyorum hem o güne kadar ilaçlar da etki eder

Nasıl iki günde bir ultrason neden ?

Yine de görünün bi derim iyi bile hissetseniz. Çünkü hamilelikte kanamaların hiç biri normal değil. Doktorun gözetimi olması önemli

Haklısınız kafama takılacağına en azından içim rahat etsin

1 Beğeni

Son dokuz ayin icindeyim 38 haftalık