Her ay ultrasona düşmek bebeğe zararlı mı? eğer bir sorun yoksa her ay ultrason bebeğe zararlı diyolar sonuçta elektrikmiş
Ultrason zararsızdır. Evet elektrikle çakışıyor ama senin vücuduna ses dalgası gönderip görüntü elde ediyorlar. Bu yüzden ultrason zararsızdır. Ultra sound olarak iki kelimeden oluşuyor. Ultra yüksek sound ise ses demek.
Bende zararlı olduğunu duymuştum hatta ilk zamanlar doktorum bebeğimin kalbini bir lac saniye dinletip çekiyordu sebebini de buna görmüştüm demekki degilmis
Zarar değil de, bebeği rahatsız ettiğini bu yüzden uzun süre bakmadıklarını duymuştum ben
Evet zararlı,ultrasonda neyin zararli oldugunu bazılarına isbat etməkdə zorlaniyoruz .ultrason zararlı dedigimizde bebege ışın gidiyor diye ,zararlı.
Bilmem dikkat eden oldumu aranızda .ultrasondan ciktigimizda doktor bişeyler suruyor ya hani bebege bakmak için o yerler ağrımaya başlıyor işte bebege zarar her defasında gitmesin diye ,ultrasona her ay gitmek olmaz.ben kalp atışında gittim 10 haftayken bebegimi ilk defa gördüm.
İkinci defa ise cinsiyete gitdim .3cu defada nisanda gitdim bebege baktirmaya agrilarim oluyordu diye.6 aylık Hamileyim 3 kez ultrasona girdim vallahi.
Doktorum her ay düzenli beni çağırıyor ve her ay ultrasonla bakıyor her ay 1 kereden çok bir şey olacağını sanmıyorum olsa doktorlar oylet yapmaz diye düşünüyorum ve her ay gidip kontrol etmek bence önemli kalbi durabilir,zehirlenme yapabilir, çocuğun gelişimi geridedir vs bunu her ay giderek öğreniyorsun gitmediğinde bunlarla karsilasirsan sonucu kötü olduğunda öğrendikten sonra ne fayda
Allah korusun kalbi durmak falan ,
Bebek tekme atdıgı zaman zaten iyi oldugunu biliyoruzve gidip gitmemek kişisel tercih tabiki ,kim nasıl rahat ediyorsa oyle yapmalı.
Ben kalp atışında cinsiyetinde gitdim. cinsiyetinde gitdigimde bile erken erken gitmek olmaz diyorlardı.
Cinsiyyetden sonra da girdim biraz ağrım vardı gobegimde.sukur iyiymiş sadəcə bebek aşağıda oturuyor diye oyle ağrım varmiş olacakmışta dedi doktorum.
Allah hepimizin yavrusunu korusun
Amin inşallah
ya evet bende 3aymda gittiğimde ultrasondan spnra karnm ağrımaya başladı bebeğime baktığı uerler
Ben ultrasonda ola ola agriyordum,ve bunun için mi erken erken ultrason yasakmış dedim evet dediler @N13