Cevremde surekli kontrole gitme ultrasona girme bebege zarar verir radyasyon isiklar deniyor sizcede dogrumu her ay gidiyorum bazen ayda iki ama doktor cagriyor dusuk riskim var
Çevreni dinlemene gerek yok eğer zararlı olsaydı doktorlar sürekli yapmazdı bi de düşük riskiniz var bebeğin sağlığını ultrasona girmeden nasıl öğreneceksiniz
Aynn sagol canim zaten gozetim icin cagiriyor ozele gidiyorumya sanki doktor bi benden para aliyor para icin yapiyor doktorlar diyolar
Ne alakasi var takilmayin siz allah aşkina ulturasonda x işini iyonize radyasyonu yok size bunu diyenler asil randyasyona maruz kalmiş kafaya oksijen gitmiyo belliki neden hamile bir kadini korkutursunuzki anlamiyotum
Düşük riskiniz de varmış,çevredekilere takəlmayın siz.Doktorunuz ne zaman çağırırsa gidin görünün,zararlı değil aksine bebeğin iyi olduğunu görüp herşey yolundamı diye rahatlıyacaksın.inşaAllah Allah sağ salim kucağına almayı da nasib edər
Cok sagolun
Ya yine gülerek okudum yorumunuzu tam yüreğimden geçenleri yazmışsınız
Alakası yok kimseyi dinleme. Banada diyorlar sürekli gitme diye kendi bildigimi yapıyorum. Düşük riskim oldugu için ilk başta dpktor 2haftada 1 çağırıyodu
Ultrason ses dalgası gönderilerek gelen yanıttan elden edilen görüntüleme işlemidir ve hiç bir zararı yoktur . Ben hamileliğim boyunca hastane çalışanı olduğum için en ufak bir sıkıntıda bile devamlı gidip baktırıyordum bazen sadece özlediğim için içim rahat etsin diye bile gitmişliğim var çaktırmayın aramızda kalsın
Ultrason cihazlarındaki radyasyon bebeğe zarar verecek düzeyde değildir. Öyle olsaydı doktorlar onaylar mıydı sizce ? Korkmayın
Bana da demişti yakın arkadaşım. İşte bazı ülkelerde bu yüzden sadece 5 kez izin veriyorlar (sayısını tam hatırlamıyorum) demişti. Ben ilk hamile kaldığımı öğrendiğimde hatta korkmuştum
Ya benim yaninda çaliştiğim hoca şey derdi bak fetüs ultarasona verildiğinde 2. Dereceye kadar sicaklik hissedermiş 4 boyutlulular çikinca onlar daha geliştirilmis oldu için 4 boyutluda bu sicaklik 5 e kadar çikabilirmiş bu yüzden sık sık ulturasona verilirse bebegin sicaklik direk beynine gelirmiş ama bu verildiği sure içindeki zamanda onemliymiş kaç dakika sürdüğüne bağliymiş
Valla napacagimi sasirdim ilk cocugumdada ozele gittim sukur bisey yok ama bakalim cogunluk ne diyecek 5 dk falan suruyor doktor cokta oyalanmiyor kalp atisini dinleyip hemen resim cikartiyor
Herkesin fikri ayri bilemedim simdi
oyle ama bak neler duyuyoruz zararliymis diyende var
Haklisinda bilmiyorum simdi ben osmangazi aritmiye gidiyorum ilk cocugumdada orada oldum memnum kaldim ama bakalim bu farkli dpktor benim doktor gitmis hayirlisi haftaya cagordi gel diye gecen hafta gittim 14 gunu gecirme gel dedi bes gun onde gidiyor benim sipam suan 11 hafta uc gun oldu sanirim
Randyasyon yok bebeğe direk temas eden radyasyondur çok hizli etkiler ama sicaklik belirli bir süre sonra yani şöyle diyim 5 inci dakikadan sonra yavaş yavaş fetüse dokunur sana şöyle anlatayim daha açiklayici olur normal ulturason içerisinde 4 boyutluya dönüşen ulturasonlar 5 dakika normal ulturason sonra 4 boyutluya ğeçer bi 5 dakikada o şekilde muane ettini düşün ama normal ulturasonda bebeğe keseye kalp atişina bakmasi en fazla 5 dakikadir zaten fazlasini durdurmaz sık sık bakti için
Aynen zararsiz diyosun yani peki bu renkli utrason o zararlimi ikili tarama testi pek yaptirtma taraftarida degilim cok sagol verdigin bilgiler icin
Renkli ultrason denilen şey ayrıntılı ultrason zaten. O da aynı cihazla bakılıyor, bebeğin herşeyi detaylı inceleniyor. Tarama testlerinin de yapılması taraftarıyım, en azından bebekte bir sorun varsa da önceden bilinmesi daha iyi
Aynen katiliyorum renkli direk açiliyor detayli tek seferlik baktirdin için gir bende giriyorum ona oda belirli bi haftada organlarina falan bakiliyo