ben oksapar igne progestan fitil progestan igne hele devam ediyorm ayriyeten kan vitamin verdi kullanamadimdan kestim ama tup bebek ilacalrina devam ediyom ozellikle progestan igne gobekten vurmada cok zorlaniyorm artk
Karin sistikce geriliyor bende oksapari vururken cok zorlaniyorum gobekten vuruyorum ama yapacak bir sey yok bebislerimiz iyi olsun saglikli olsunlarda gerisi onemli degil anneler her seye katlaniyor
hem korkuyorm hemde zorlaniyom karin gerildinde ee siz oksapar kol veya bacaginiza neden vurmuyorsunz
hareketlerini hisediyormusunuz benim birde erken dogum riskik. olabilirmiş
Ben progestan iğne kalçadan olana devam ediyorum
Doktorum en başından beri karından vurmamı istedi ve öylede devam ediyor. Carsamba günü kontrolüm var soracağım değişiklik yapabilirmiyiz diye. Hareketlerini hissediyorum aslinda cok erkenden hissetmeye baslamistim. Ama bu hafta iceride resmen halay cekiyorlar dahada artti. Sadece gece uyandim normalde ben uyaninca onlarda kipirdiyor uzun sure kipirdamadilar agladim cok korktum sonra tabiki buradayiz dediler benim erken dogumla alakali hic bilgi verilmedi hersey normal gidiyor şuanda. Sizde kendinizi yormayin hic bir iş yapmayın yatip dinlenin ben oyle yapiyorum
benim gobekten korkuyorm artik vurmaya
@tup-bebek anneleri deneyimlerinizi hikayelerimiz bizimle paylaşmak ister misiniz? Sizin gibi tüp bebek düşünen anne adaylarına faydası olur belki, moral motivasyon sağlar. Ne dersiniz? Hikayelerimiz okumak isteriz
Cok uzun madden ve manen yorucu bir surec bu tedaviyi dusunenler evvela bunu goze almali yani bana kimse dememisti tup bebek merkezine verecegin para kadar belkide fazlasini ilaclar icin eczaneye vereceksin diye… ona gore anlastiklari merkezin ucretini ×2 olarak dusunmek lazim bilmedigim birde toplanan yumurtalardan embrio elde edilince dondurulacaksa ekstra dondurmak icin tüp parası bunlar hep basta anlasilan tedavi ucreti disinda kalan seyler… transfer icin ekstra tup bebek icin yatirdigin ucrette bazen 3gunde bir bazen haftada bir bazen hergun muayeneye cagriliyosun o muayenelerin ucreti ve opu ucreti toplamiymis… biz basta vercez bidaha etliye sutluye dokunmiycaz zannetmistik. Biz gibi surprizlerle karsilasip sıkıntı yasamayın. Bunlar disinda herseyi goze alip giristiyseniz birdefa yureginiz agzinizda olmayacak… ben 2kere yasadim bu sureci fazla kilolarimdan oturu bana gundelk yaşamima donebilecegim hatta egzersiz yapmam soylenmisti yaptim cokta enerjiktim tutmadi. 2. Denememde transfer sirasi doktor degistirdim. Test gunune kadar yatmam gerektigi soylendi yattim muthis agri cektim. Tutacak tutmayacak sureci,günleri bırak dakikalar gecmiyodu o salise,saniye durmustu sanki ama surec bitip test gunu gelince sonuc pozitifti… tabi dogruca muayeneye gittik tup bebekte pozitifi gorunce normal gebeliklere gore biraz daha hızlandirilmis modda ilerledigin icin daha erken haftada kese gorulebiliniyor. Ben direkt keselerin yerlerini gördüm doktorum beta3000oldugunda gel dedi öyle yaptım keselerimi gormustum sanirim bebekler kalp siralamasiyla giderken 9.haftamda bebeklerden birinin sıkıntılı oldugunu gördük gelisimi kardesiyle ayniydi ama kalbi zayifti doktor direk şey demisti gidecekse insaallah 12.haftayi gecirmez… o haftadan sora giderse kardesinide gotururmus yada kardesi dogarsa özel bebek olabilirmis. Derken bebegimin yasamasi icinmi dua etmeliyim biran once gitmesi icinmi depresyona girdim ertesi hafta bebegimin kalbi durmustu. 18.haftaya kadar hayatta kalan bebegim yasayacakmi,her kontrole yuregim agzimda gidiyodum ki aralarda acile giderekte baktiriyodum cunku yasmi tutucam gebeliğin her ay degişen etkilerini farketmeye çalışıp heyecanlanacakmıyım bilmek istiyodum. Buarada eşim 16.5 haftada kızımı ilkkez hissetti buarada neden 18 şimdiye kadar gitmemis,annesini terk etmemiş bir bebegim var ve ben ne düşünürsem o hissediyo o kaldığı için üzmeye hakkım varmı diye düşünüp bukadar yaşadıysa yaşayacak diye ancak o haftada aydım ve telkin verdim kendime yataktan çıktım,saçımı topladım,dışarı çıkıp bebeğime ilk kıyafetini aldım. Sonrada cinsiyetini öğrenmeyi bekledim 22.haftaya kadar ya korkdonu bacak arasındaydı ya mesaneme oturmuştu ya pozisyonu tersti bir turlu goremedik. Detaylıda belli oldu dünyalar tatlısı bir kızımızın olacağı o hafta hemen aldım bebe arabasını sonra anne yanı beşiğini derken oda kuracaktım ama tabiki tamamen kendi hevesim için ozaman buzaman şöyleydi böyleydi derken zaten dedim anlamıcak bebek kursakta amann neyse 28haftalık olduk hala hiç resmi yoktu kızımın o eller hep yüzünde pixeller birleştirerek bişeylere birleştirmeye çalıştı doktorumuz hep idare ettik o fotoğraflarla ama tabi buarada @anon51243553 kare kare fotoğraflar paylaşıyo uyuz oluyorum biyandan benim kızım niye göstermiyo kendini diye buarada eşimi nezaman kıpırdıyo gel diyip yanıma çağırsam göbek şeklimi değiştiren bebek put kesiliyodu konuda kıpırtısını duymaya dair bir ortak sevinciniz olamadı eşimle
şimdi gülüyorum ama buda çok sinir bozucuydu derken forumda erken doğum riskleri her Allahın günü farklı kişilere dualar toplamaya filan başladık bu süreçlerde arkadaşlarıma endişelenirken kızımında hareketlerini hissetmenin rahatlığıyla kendime endişelenmeyi unuttum iyide oldu bir yandan çevremi pozitif tutmaya,moral vermeye çalışırken kendimide destekliyomuşum meğer. Sonra sevdim bu fikri ve mottom yaptım ama şimdi özlediğim ve artık aktif olmayan arkadaşlar moral veriyordu bana hep iyi olacak bebegine kavuşacak bu mutluluğu bizle beraber sende yaşayacaksın diye… veee 34haftaya geldik bende ağrılar var oturduğum yerden kalkmak eziyet haline gelmeye başladı filan ama hala evimin işini kendim yapabiliyorum ve var olan ağrıları bebek büyüyo belime binen ağırlık artıyo diye platinlerden kaynaklı sanıyorum buarada yememe,icmeme,hareketlerime çok dikkat ettim ödem tutmamak icin hemde kendime kilo almamak icin cunku 97ile gebe kalmistim. Bebege kilo yapan ama anneye yapmayan seyler tukettim, gebelik boyunca asla kabız olmadım cunku makarna pilav bulgur ekmek vs cok canim istemedikce yemedim. Zaten gebelik başından beri inanılmaz bir reflü problemim vardı hiçbirşey yiyemiyodum zorla yersemde ya kesin istifra ya dilaltı hapı yada sodalar yogurtlar sütler elmalar salatalıklarla yanmayı yok etmeye cabaliyodum. Hatırladımda cok zor günlermis
neyse konuya döneyim ben platinlere binen yükten ağrım var sanırken meğer o gebelik sancılarıymış doktora hiç demedim tabi buzamana kadar sancım var diye ve hiç nst ye girmedim. 35.haftada gecmis yorumlara paylasimlara bakmam lazim net hatirlamiyorum ama benim agrim var ama platinlerdenmi gebeliktenmi bilmiyorum dedim gel bi kontrol yapalim dedi sancim cok yoktu cunku gece duramiyodum genelde kendime yatış pozisyonları deniyip 4yastık destegiyle anca uyuyabiliyodum filan yanlış hatırlamıyosam 3cm açılmam varmış bana hareket kesin ve kesin yasaklandı. Neyse eve geldim ama prof. Muayenesine gidiyo oldugum icin ve profum dogum yaptirmadigi icin tutustum tabi beni kim dogurtacak
neyse herhafta bi doktordayim derken cocuklugumdan beri var olan evladiyelik sefaköy özel rumelide bir tatlış doktor keşfettim ama hatun 1hafta sonra yeşilköy acıbademe geçecek rumelide sezeryan fiyatım 15bin o kadar uyguna ve o doktora doğurtmak istiyosam kendimi ki bilgisine,tecrubesine gercekten ilk anda ikna oldum ki bu zor olur. Kac profesor gordum o doktor kadar icime sinen olmadı birde cerrapaşada bir genç asistan uzmanligini almisti ama ben 30lu haftaları göremeden uzman oldugu icin baska biryere gecmisti nekadar soruştursamda kime soylemedi nereye hangi hastahaneye gectigini onu kaybettigimede cok uzulmustum. Elektriginiz tuttuysa,guven aldiysaniz ve tecrubesine ilgisine vs… İkna olduysaniz icinize sinin dokktoru kacirmayin derim. Neyse doktor diyoki cok saglikli guzel gebeligin var ben gitsemde diger doktorlar en iyi şekilde doğurtur merak etme dedim yok istemiyorum bana o hafta carsambaya testler icin gun verildi cuma gunude sabah 7de yatış gün yaklastıkca hem heyecanlıyım kızıma kavuşçam diye hem bi rüya gördüm doğal olarak etkilendim endiseliyim kızım anne sutu alamadan buyuyecek diye filan neyse etrafimdakileri tembihlemeye basladim ufaktan kizimin adi bu olacak ben ayaklanana kadar kizim sana emanet filan alttan alttan mesaj veriyorum çıkamazsam hani hümaya bakacak olan belli olsun hesabına neyse yatış yapıldı saat geldi beni hazırladılar ameliyathaneye indik ellerimi kollarimi vagladilar tepemde bir devasa ışık ama hala zerre endişe korku yok derken hümanın kasıldığını hissettim sanırım gebelik boyunca hic karnımı gerecek şekilde dumduz sırtustu uzanmadigim ve karnim gerildigi icin panikledi
ellerimin bagli oldugunu unuttum ve karnımı okşamak istedim bir kolumu kaldirmayi denedim olmadi digerini denedim olmadi hüma daha çok kasıldı karnımı okşayıp onu sakinleştiremedim ya oan çok zoruma gitmişti gözümden yaşlar akmaya başladı o an’ı yaşadığımı hatırladıkca hala aynı ruhhaline giriyorum
karnımı okşayıp çocugumu sakinlestirememenin hüznünü yaşarken hala tek bedende olduğumuz için aklımdan geçeni anlıyo diye düşünerek gözlerimi kapadım başladım kızımı içten içe telkin etmeye kavuşçaz annecim. Bu şekilde olması seni kucaklamaya hazırlık…sen hiç endişe etme sana zarar gelmicek
derken doktorum geldi karnını silicem oarada sen gidiceksin ve sen uyandığında hersey bitmis olacak… Karnımı sildi bitti ben hala burdayım hocam dedim biliyorum merak etme dedi el bilegimden ilac verildi o arada biz doktorumla muhabbetteydik ufaktan uyandigimda müthiş sancım vardı ve kızımı bekliyorduk… kum torbaları inanilmaz canimi yakiyordu. Hümayı getirdiler hemen emzirmem istendi ama müthis canim yaniyo nasil olacak biraz agrim hafiflese ole emzirsem filn desemde bir yandan emzirebilmem icin hazirlik yapiliyodu
neyse hümayı kucagima bir verdiler zınk fiye agrim kesildi bebek agrimi aldi dedim öle seymi olur dediler aldilar ben gene kivranmaya basladim neolur gogsume yatirin hem agrim gitsin hem kizima hasret gidereyim filan yalvar et kimse vicdana gelmedi ama ayni gun ayaklandim kendim yurumeye filan basladim humayi her istedigimde vermiyolar diye kendim alip kucaginda oldugu halde oturup kalkmaya filan basladim derken doğum süreci bitti iyileşme ve anne kız birbirimizi tanıma süreci başladı
Allah isteyen herkese nasip etsin inşaallah… Herkesin doğuma giden süreci kendine özeldir buyüzden fazla uzatmamaya çalıştığım üstünkörü gectigim halde böyle oldu. Vaktini aldığım herkes hakkını helal etsin seviliyosunuz canlar
En ince detayına kadar anlatmışsın canım teşekküler
Ohooo anlatmadigim okadar cok sey var ki üstünkörü bi anlatım bu adminim süreci beraber yaşadığımız hatunlar yazıyı okuyunca eksikleri anlar zaten
2021 yılında evlendim ve 2022 den beri çocuk sahibi olmaya çalışıyorduk. O kadar çok doktora gittik ki, hiçbiri bir fayda sağlamadı. En son bir doktor rahim filmi çektirmem gerektiğini söyledi ve çektirdiğim hastanede tüp girişlerimin kapalı olduğunu ve bu şekilde gebe kalamayacağımı söyledi tüp bebeğe yönlendirdi. Epey moralim bozulmuştu açıkçası. Sonra internetten bu konuda iyi bir radyoloji uzmanını buldum ve tekrar onda filmi çektirdim. Filmi çeken kişi tüplerimin açık olduğunu, herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. 7-8 ay bekledik ama malesef yine herhangi bir gebelik oluşmadı. En son bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir tüp bebek doktoruna randevu aldık, tedaviye başladık. Bu arada benim yumurta rezervim de düşüktü.Doktorum şey demişti, muhtemelen yumurta veya spermin yapısından dolayı gebelik gerçekleşemiyor. İlk denemeyi Temmuz’da yaptık. Çok şükür ilk denemede tuttu. Tabi keseyi gördük ama kalp atışını göremeden malesef bir kanama yaşadık , hastanede yattım, tedavi süreçleri vs ama çok şükür bebekte bir sıkıntı olmadan süreci atlattık. Şuan 13.haftadayız. hergün binlerce kez şükrediyorum. Çok çok pahalı bir tedavi gerçekten insanı madden ve ruhen çok yıpratıyor ama denemeye değer derim. Niye bilmem ama bu sürecin beni büyüttüğünü de düşünüyorum. Herkes için hayırlısı olsun
İyide benim suçum ne ben evde televizyon izliyodum
Olmaz sen hep suclusun
Tamam hadi doğum günün hatrına ben suçlu olayım